Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Monster van Loch Ness

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 363 woorden
  • 3 november 2005
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
89 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
De historie van het monster van Loch Ness:

Het meer van Loch Ness is in oppervlakte het grootste meer uit Schotland. Er leven niet veel dieren in, omdat het er veel te koud is voor de meeste diersoorten. Daarom leven er ook voor het merendeel dieren uit de ijstijd.

De legende van het monster van Loch Ness begint in het jaar 565 na Christus. Een priester genaamd Columba, had beweerd dat hij een monster had weggejaagd aan de noordkant van het meer van Loch Ness. Daarna in het jaar 1868 had een locale krant gemeld dat er in het meer “een grote vis” wild in het water spartelde. In het jaar 1932 werd een verkeersweg aangelegd bij het meer en ook toen werden er meerdere meldingen gemaakt over het monster van Loch Ness. De paar jaren later werd Loch Ness wereld nieuws “Monster van Loch Ness” werd bekend.

Het monster van Loch Ness werd ter wereld geroepen toen het erg slecht ging met de economie van het land. En de mensen hadden wel is behoefte om wat anders in de krant te behalve de stukken over de slechte economie.


Er zijn later verschillende foto’s gemaakt van het monster. De eerste persoon die dat deed was de chirurg R.K. Wilson en zijn foto zorgde voor een nog groter geloof in het monster, alleen dat bleek later een nepfoto te zijn. Iedereen geloofde hem, omdat hij een chirurg was en ze dachten hem wel te kunnen vertrouwen.

In de jaren 60 werd er ruimschoots onderzoek gedaan naar het bestaan van Nessie. Niet alleen aan de oppervlakte, maar ook onderwater hebben ze onderzoek gedaan met onderzeeërs met sonar. Ze hebben het hele meer af gezocht en ze hebben niks kunnen vinden.
Het is nog altijd niet bekend of “Het monster van Loch Ness” nou bestaat of niet. Één ding is zeker bijna de hele wereld ken Loch Ness, dus Nessie heeft het kleine gedeelte in schotland aardig op de kaart gezet.

Het monster van Loch Ness zou afstammen van de Plesiosaurussen in dinosaurus soort die overal zou zijn uitgestorven behalve in het meer van Loch Ness.
Dit is ook maar een theorie. Niemand weet of het klopt.

REACTIES

H.

H.

geod werkstuk hooooor !!

13 jaar geleden

U.

U.

wat zijn de bronnen?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.