Geesten

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vwo | 1864 woorden
  • 15 juli 2008
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Kunnen wij bewijzen dat geesten bestaan?

Hoe word je geest?


Om, als je dood bent, naar de 2e wereld (hel/hemel) te gaan heb je een gids nodig. Die vertelt je de weg naar de 2e wereld. Er zijn verschillende geesten: Dolers (dolende geesten), dromers (dromende geesten) en slapers. Vaak zijn dolers, dromers en slapers mensen die zich niet bewust zijn van het leven na de dood. Zij stierven plotseling Bijv; ze verongelukten, ze kregen een hartaanval, werden vermoord of wat dan ook. Daarna bleven zij hier rondhangen. Ze stapten bijvoorbeeld hun stamkroeg binnen, maar merkten dat niemand ze zag. Waar ze ook naartoe gingen, nergens werden ze gezien of gehoord. Daar kregen ze flink de pest in.

Als je niet bewust bent van het leven na de dood ben je niet bewust als geest en vind je je gids niet. Dan kom je in een soort mistwolk terecht waar je niet uit kan komen. Ze droomden dat ze nog leven en bijvoorbeeld op de tribune van een voetbalclub hun club aanmoedigen.
Zulke ‘’verschijnselen” zitten dan in een soort eindeloos herhalende film, waar zij zich niet uit kunnen bevrijden. Dit heeft dus te maken van dat bewustzijn.
Langzame bewustwording. Bij deze dolers, dromers of slapers ontstaat er ten slotte een gevoel van verveling, soms van verwondering. Het is net alsof de ziel zich heel langzaam bewust begint te worden van het feit dat er iets niet klopt. Ze vragen zich af wat er gaande is: ‘’wat vreemd toch…daar is weer hetzelfde doelpunt van Ajax, en Cruijff heeft die sliding daarnet ook al gedaan. Zoveel herhalingen laten ze zelfs op tv niet zien.
Zo’n besef kan die mistwolk op laten trekken. Dan zien ze de gids verschijnen en zijn ze eindelijk bevrijd uit die ‘’oneindigende’’ cyclus. Terwijl ze in die cyclus zitten blijven ze onzichtbaar.

Dit is een voorbeeld van een spookverhaal. Ik heb het een beetje ingekort.

Spookhuis in Haarlem.
In 1946 was er in een huis in Haarlem een groot onderzoek naar spookverschijnselen.
Daar was een huis waar een echtpaar woonde. ’s Nachts werd het echtpaar wakker door een koude wind. De man probeerde het licht aan te doen, maar dat deed het niet. Toen de man het op een of andere manier toch aan had gekregen, zagen ze dat hun jonge, maar toch wel zware bouvier opeens werd opgepakt en 7 meter, tegen de muur aangegooid (het was een grote Kamer). Wie of wat dat deed bleef onzichtbaar, maar op het dikke tapijt verschenen opeens indrukken die op voetstappen leken. Alle twee hadden die mensen zich nog nooit beziggehouden met Paranormale zaken. Daar werd het onderzocht en bleek uit verder onderzoek dat 50 jaar daarvoor op de plek waar het vloerkleed toen lag, een trap was geweest. Blijkbaar zat die geest nog in die cyclus en maakte dus elke dag opnieuw mee dat hij de trap opliep.

Voor mij is het nog steeds geen verklaring dat die hond werd weggesmeten, want die geest gooide toen hij nog leefde denk ik ook niet elke dag niet iets weg. Ook hebben geesten volgens mij geen vastheid. Ik geloof, na het lezen van dit verhaal (in het lang) nog steeds niet dat geesten bestaan.

Psychische echo’s

Dit verhaal vind ik persoonlijk van geen kant kloppen:
Wanneer er in een huis, een kasteel of zomaar een veld nare dingen zijn gebeurd –bijvoorbeeld een moord- ontstaan er op die plek bijzondere spanningen. De emoties van de mensen op die plek veroorzaken een soort magnetisch veld; Dat is een gebied waarin bepaalde trillingen hangen. Neem een ouderwets hoefijzermagneet. Leg er een stuk karton op en strooi hierover ijzervijlsel. Tik nu meet je vinger tegen het karton; er gebeurt iets vreemds: het ijzervijlsel rangschikt zich vanzelf in een soort waaiervormig patroon. Dit toont het magnetische veld aan, dat normaal onzichtbaar is, maar door het ijzervijlsel zichtbaar word gemaakt.
Dat veld, dat stralingsgebied dus, bevat de emoties die werden opgewekt, door bijvoorbeeld een moord die op die plek plaatsvond. Het zijn in dit geval dus de emoties van de moordenaar, maar ook van het slachtoffer. Wanneer nu een paranormaal gevoelig mens –en dat zijn we allemaal min of meer- deze plek bezoekt, kan het zijn dat hij of zij daar iets ervaart. Je voelt je gedeprimeerd (depressief) of bedreigd; er hangt geen prettige sfeer in de lucht. Komt dat doordat de geesten van de moordenaar en zijn slachtoffer er nog rondhangen?
Dit zou –volgens een onderzoeker- ook een oneindigende film kunnen zijn, die alleen paranormale experts kunnen beleven/zien.

De meeste geesten worden gezien boven moerassen. Dit komt omdat de groenige moerasgassen worden gezien als geesten. Dus ben je in de buurt van een moeras en denk je een geest te zien, neem dan maar van mij aan dat het moerasgassen zijn.

Kunnen wij geesten fotograferen?

Nee, zoals ik al zei in de vorige deelvraag zijn geesten, als ze bestaan doorzichtig en kunnen we er geen foto’s van maken. Sommige mensen vinden het leuk om in de belangstelling te staan door nepfoto’s te maken met photoshop. Vooral in de 19e eeuw, toen de foto’s nog maar net bestonden, was dit erg populair.
Dit is zijn typische foto’s die bewerkt zijn met photoshop. Dit is te herkennen aan de doorschijnende laag die over een andere foto heen is gezet.
Google maar eens op “geesten” of “ghosts”. Je ziet dan heel veel van deze plaatjes.

Sommige Foto’s zijn niet expres bewerkt zodat er een geest te zien is, maar dan is er iets mislukt tijdens het fotograferen of het ontwikkelen. Die mensen denken dan vaak aan een foto van geesten. Vaak is dat niet zo en zijn er verklaringen voor te vinden.
Dit zijn verklaringen voor geestfoto’s:
Lange belichting: Als iets bij een belichtingstijd van 10 seconde maar drie seconde in beeld is, krijg je vaak een half doorschijnende foto.
Stof op het negatief: Bij het afdrukken van een negatief waar vuil of stof op zit, krijg je vlekken op de foto. Deze zien er zwart uit op het negatief en wit op de foto.
Flits reflecties: Flits reflecties kunnen de kwaliteit van foto's flink doen verlagen. Soms zijn ze zo genomen dat het op een geestverschijning lijkt.
Voorwerp dat de lens belemmert: Een voorwerp dat de lens belemmert veroorzaakt een donker of zwart gebied op de foto en een licht of wit gebied wanneer men gebruik maakt van een ingebouwde flits of fotografeert onder lage licht condities. Door de wazige omtrek kan het lijken op een geestverschijning.
Overlappende foto's: Overlappingen worden veroorzaakt in het toestel wanneer het rolletje niet voldoende doorgedraaid is. Dit wordt ook wel dubbele belichting genoemd en is de verklaring voor vele nepfoto’s.
Laatste foto van een rolletje: De eerste of laatste foto kan soms een vreemde rode, gele of oranje gloed hebben. Dit wordt veroorzaakt bij blootstelling van een rolletje aan zonlicht.

Wat zijn de meest gebruikte manieren om geesten op te roepen?

Glaasje draaien
Natuurlijk het meest bekende is Glaasje draaien. Glaasje draaien is een manier om contact te zoeken met geesten. Door middel van een glaasje te draaien kan de geest laten zien hoe hij/zij zich voelt. Hij schuift dan het glaasje van letter naar letter. Zo zou je kunnen communiceren.
Je zet het glas in het midden van een cirkel van het alfabet van A tot Z. Natuurlijk kan je ook de cijfers van 0 tot 9 gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. In het midden leg je een paar centimeter van elkaar Ja en Nee.

Ouijabord
Ook een bekende is het Ouijabord. De naam stamt af van het Franse"oui" en het Duitse "ja". Deze methode is ongeveer hetzelfde als glaasje draaien maar hier gebruik je geen glas en ook geen papiertjes. Hier gebruik je een soort houten bord met alle letters van het alfabet, cijfers, ja en nee erop. Je moet je vinger niet op een glaasje leggen maar op een soort wijzer met een vergrootglas. (op het plaatje)

Pendelen
Het werkt ongeveer hetzelfde als een ketting. Je spreekt bewegingen af voor bepaalde antwoorden bv. Ja is naar rechts bewegen met de pendel. De pendel wordt meestal gebruikt om aan je onderbewuste vragen te stellen of verdwenen voorwerpen op te sporen.

Ketting
Zoals ik al zei is de ketting ongeveer hetzelfde als de pendel. Meestal gebruikt men een zilveren ketting, hier gaat men geen bewegingen afspreken maar geluiden zoals bv. Ja is 2 keer met de ketting schudden.

Automatisch schrift / Tekenen
Hierbij geef je de controle van je hand over aan de entiteit, zo kan de entiteit bijvoorbeeld namen en hele zinnen beginnen op te schrijven zonder dat je zelf iets doet. Dit is volgens geestenkenners heel gevaarlijk. Vroeger deden bepaalde personen het geblinddoekt. Automatisch tekenen is ongeveer hetzelfde, maar in plaats van woorden te schrijven tekent de entiteit iets.

Er zijn vast wel meer manieren, maar dit zijn de meest bekende.

Zou je kunnen genezen als je bezeten bent door een geest?

Bezeten
Als mensen bezeten zijn van geesten kun je dat herkennen aan de volgende punten: Die mensen horen stemmen in hun hoofd, ze kunnen depressief worden, ze kunnen in zichzelf gekeerd worden, het is erg vervelend. Je zou een geestenverdrijver kunnen bellen, maar ik vind dat zelf onnodig. doe het volgende:

Geesten uit huis drijven (bron geestenverdrijver)
Als iemand een slechte geest of een eenvoudige klopgeest in huis dan zou je die geest op de volgende manier kunnen verdrijven: je vult de hele ruimte met jouw energie. De geest zal zich zo plat mogelijk maken. Maar dat zou hem niet helpen. Vervolgens schuif je hem via de deur of raam naar buiten. Dit is met denkbeeldige energie. Dan sluit je de hele ruimte, ook als die ingebouwd is in een flat of zo, af met jouw energie. Daar kan geen geest tegenop. Die geestenverdrijver weet bijna zeker dat geesten moeten luisteren naar kritisch levende mensen.

Kernbegrippen:

Mijn kernbegrippen zijn:
geestfoto’s = foto’s van geesten gemaakt
Dolers = dolende geesten
Dromers = ook een soort dolende geesten
Slapers = ongeveer hetzelfde als dromers
Bewustzijn = dat je niet bewust bent van het leven na de dood. (wat er volgens mij toch niet is)
Langzame bewustwording = dat die geesten zich in een cyclus bevinden zich realiseren dat ze in een cyclus zitten.
Cyclus = eeuwig durende herhaling.
Gids = begeleider na de dood naar de 2e wereld (hel/hemel)
Automatisch schrift = manier om geesten op te roepen/te praten met geesten
Pendelen = manier om geesten op te roepen/te praten met geesten
Glaasje draaien = manier om geesten op te roepen/te praten met geesten
Ketting = manier om geesten op te roepen/te praten met geesten
Ouijabord = manier om geesten op te roepen/te praten met geesten

Bronnen:

Internet:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~lla050/geesten.html 30-11-07
http://www.debergkristal.nl/geesten.html 30-11-07
http://www.path-of-wisdom.com/religie/geestn.htm 3-12-07
http://www.dekristal.nl/productssimple27.html 3-12-07
http://www.jhk1.nl/page/vreemdevers.htm 3-12-07
http://www.adios.nl/question.tpl?sku=103909947318718194433 6-12-07
http://www.freewebs.com/vragenovergeesten/contactmetgeesten.htm 6-12-07
http://www.loraco.nl/artikel/ouija_bord_sid-7-129.htm 7-12-07
http://be.msnusers.com/geestenoproepen/opgeletgeesten.msnw 7-12-07

boeken:
titel: schrijver serie:
Geesten John Guy Corona gidsen
Geesten gidsen en engelen Jan Kleyn Strengholt

REACTIES

S.

S.

super goedee !:) ga ik zeker gebruiken

11 jaar geleden

S.

S.

ik kom later nog terug op deze site,en stuur mijn cijfer van mijn spreekbeurt hier naar toe;)
xxx

11 jaar geleden

T.

T.

ik heb contact met geesten het zit in mijn beperking

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.