Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

The Matrix Revolutions (2003)

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 699 woorden
  • 21 januari 2004
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
3 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Film: The Matrix Revolutions

Wat zie je: fictie of non-fictie?

Het is een fictieve speelfilm, het ziet er allemaal wel `echt´ uit, maar het is natuurlijk niet realistisch. Dit is het 3e deel van The Matrix, tevens ook het meest slechte, waarin Neo de digitale en ´echte´ wereld moet redden van Mr. Smith een kwaadaardig virus, wat zijn eigen leven is gaan leiden. Zion, de enige menselijke stad die nog over is, wordt belaagt door Sentinels, die Neo moet uitschakelen, uiteindelijk lukt dat in de scène waarin Neo tegen Mr. Smith vecht.

Welke filmtechnieken vallen op?

Wat vooral opvalt zijn natuurlijk de Special Effects, waar de Matrix zo bekend mee geworden is, onder andere Bullettime waarin er langzaam om een persoon heen gedraaid wordt. Ook een special effect is dat wanneer Neo tegen Mr. Smith in het eindgevecht strijd, er ontelbaar veel kopieën van Mr. Smith staan te kijken. Het cameragebruik valt ook op, onder andere door de eerder genoemde bullettime en het is allemaal heel schichtig gefilmd zodat er een speciaal gevoel op je af komt alsof je echt in de film zit.

Wat is de verhouding tussen story en plot?

Het plot volgt een chronologische volgorde. In het 2e deel van de Matrix (Reloaded) wordt er abrupt gestopt met de film en in het 3e deel gaat het verder waar het was gebleven, er komen geen flashbacks naar het 2e deel voor, er komen überhaupt geen flash-backs/ forwards in de film voor.

Wat ervaar je: Hoe wordt de film vertoond?

The Matrix Revelutions is een echte bioscoopfilm, die je echt op een groot projectiescherm met geluid van verschillende kanten moet zien en horen. Als je deze film op dvd, video of tv ziet is toch het speciale effect weg, denk ik, van alsof je in de film zit. Wat hoor je: Welke rol speelt de muziek?

De muziek speelt absoluut een belangrijke rol in deze film, bijvoorbeeld in de scene waarin de vriendin van Neo dood gaat, hoor je hele droevige muziek. Ook een voorbeeld: Je kan alleen maar in de Matrix komen als er vanuit de Matrix de telefoon wordt opgenomen dus als de telefoon gaat is die ook heel duidelijk aanwezig en wordt iedereen wel stil.

Inhoud: Tot welk genre behoort de film?

Het is een Sciencefictionfilm. Het is heel goed gelukt om een sciencefictionfilm te maken, omdat er over 2 werelden wordt gepraat en je kan bijvoorbeeld de zwaartekracht door breken in de Matrix en in de ‘echte’ wereld kan dat helemaal niet.

Waar ligt de nadruk van het verhaal?

Eigenlijk heeft de film een heel warrig en slecht verhaal en zit er helemaal geen boodschap in de film, want er is niets van de film waar. Er wordt ook geen nadruk gelegd op de ontwikkeling van de Personages omdat in de film het volgende is gebeurt; De Matrix is een computerprogramma en in een computerprogramma kan je ‘inbreken (hacken)’ en als je dat lukt kan je vanalles in zo’n programma veranderen, bijvoorbeeld als je een persoon in de Matrix heb kan je hem helemaal ‘aanpassen’, dus de mensen buiten de Matrix passen de mensen aan die in de Matrix zitten, zo kunnen ze bijvoorbeeld supersnel Kungfu leren of helikoptervliegen, dus de ontwikkeling is helemaal niet belangrijk want die gaat heel snel. Waar wel de nadruk ligt is op e special effect, omdat er veel special effects in voorkomen en de Matrixfilms zijn bekend om al die effects en het al eerder genoemde bullettime.

Wat speelt een grote rol bij het maken van de film?

The Matrix Revolutions is het 3e en laatste deel van de Matrix dus het belangrijke eraan is dat het een vervolg is op de andere 2 films, de tweede film eindigt ook heel abrupt en het 3e deel gaat verder waar het 2e stopte.

Betekenis: Wat denk je dat de Betekenis van de film is?

Omdat het eerste deel zo veel bezocht werd en iedereen op het 2e deel wachtte, werd er een 2e Matrix film gemaakt. Omdat de 2e film te lang werd hebben ze die in tweeën ‘gehakt’ en hier kwam het 2e & 3e deel uit. Dus het is puur gemaakt uit commerciële overwegingen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Matrix Revolutions (2003)"