Soa's

Beoordeling 3.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 316 woorden
  • 24 april 2003
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 3.1
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Safe sex
Waarom safe sex in de prostitutie?

Gezondheid
Prostituee en klant hebben er belang bij om de kans op besmetting met soa zo klein mogelijk te houden. Safe sex is de enige manier om dat te doen. Met safe sex zorg je ervoor dat je wel de lusten krijgt van betaalde seks maar niet de lasten.

Discretie
De meeste mannen die prostituees bezoeken hebben partner(s). Ze houden het prostitutie bezoek liever geheim. Als je bij een prostitutiebezoek een soa oploopt komt 'het' natuurlijk uit! Daarom kiezen de meeste klanten voor seks met een condoom.

Respect
Prostitutie is een beroep. Soa zijn binnen seksuele dienstverlening een beroepsrisico. Prostituees willen dat beroepsrisico zo klein mogelijk houden. Niet moeilijk doen over een condoom houdt in dat je respecteert dat de seksuele dienstverlening aan grenzen gebonden is.

Infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen kan je voorkomen.

Dat doe je door: 1. je seksuele handelen aan te passen, top sex = safe sex. 2. gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals condooms, liklapjes en glijmiddel.

Wat is safe sex in de prostitutie? Safe sex is een verzamelnaam voor een aantal manieren waarmee je de kans op een soa zo klein mogelijk maakt. De ziekteverwekkers van soa bevinden zich in de slijmvliezen, in en op de huid en in lichaamsvocht, zoals bloed, speeksel, sperma, vaginaal vocht en voorvocht. Safe sex houdt in dat je het contact tussen de slijmvliezen zoveel mogelijk beperkt. En dat je ervoor zorgt dat tijdens de seks geen lichaamsvochten worden uitgewisseld. Goed gebruik van condooms zorgt daar voor.

Met een condoom blijft het contact tussen de slijmvliezen beperkt en wissel je geen lichaamsvochten uit. Prostituees weten dat. Prostituees bleven condooms gebruiken. Ook toen de anticonceptie pil het gebruik van condooms, om zwangerschap te voorkomen, overbodig maakte.

Safe sex houdt in: • neuken met een condoom, • kontneuken met condoom en ruim glijmiddel, • pijpen mét een condoom en beffen mét een liklapje!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.