Drugs

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 2436 woorden
  • 2 april 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5
12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!


Inleiding
Onze informatie hebben we uit het internet, en de dingen die we al wisten. We hebben er ongeveer een week aan gewerkt, op school en thuis.
Wij hopen dat je er wat van leert.

Harddrugs
Soorten harddrugs:
Je hebt heel veel soorten harddrugs zoals:
• Marihuana
LSD
• XTC
• Cocaïne
Heroïne
• Morfine

Heroïne en Cocaïne
Heroïne en Cocaïne zijn middelen waar je rustig van wordt.
Ze minderen ook pijn , angst en Spanning
Deze twee stoffen zijn allebei een soort van poeder.

Cocaïne:
De stofnaam is vanzelfsprekend: Cocaïne.
Maar er zijn ook heel veel straatnamen zoals:
Coke, snow, wit, basuco (Zuid-Amerika: cocapasta), crack, sosa, gekookte coke, bori, NAK. Dat zijn er een heleboel.
De chemische samenstelling is: Benzoyl-oxy-methoxycarbonyl-tropane. Cocaïne wordt gemaakt van de Cocaplant. De mooie naam daarvan is: (Erythroxylon Coca). Cocaïne zit eruit als meel. Maar dat is het niet. Maar soms doen drugsdealers doen er wel meel doorheen. Want dan lijkt het of het heel veel Cocaïne is. Maar eigenlijk is de helft (of minder) Meel.
Nu ga ik het hebben over Heroïne.

Heroïne:
De stofnaam van Heroïne is: Heroïne, diacetylmorfine, diamorfine
De straatnamen van Heroïne zijn: Smack, horse, brown sugar, bruin
De chemische samenstelling is: ,5-epoxy-17-methylmorphinan-3,6-diyl-diacetaat hydrochloride monohydraat (C21H23NO5, HCL, H2O)
Heroïne wordt gemaakt van Morfine, morfine gebruiken ze ook bij, ziekenhuizen.

LSD
De stofnaam van LSD is: LSD, d-lysergzuurdiethylamide.
Merknaam: Delysid (Sandoz)
De straatnamen zijn: Acid, namen die naar de afbeeldingen op de papertrips verwijzen, microdots.
De chemische samenstelling: N,N-diethyl-7-methyl-4-6,6a,7,8,9-hexahydro-indolo[4,3-fg]quinoline-9-carboxamide
LSD zijn pilletjes. Ter grootte van vuursteentjes en het zit verpakt in een pakje van vloeipapier. De papiertjes die ook om aspirine enzovoort zitten.
Harddrugs is heel slecht voor je lichaam als je er te veel van neemt, kun je overlijden aan een lange en pijnlijke DOOD. En dat wil toch niemand?

XTC
XTC is een middel dat je rustig maakt. De stofnaam van XTC is MDMA. De straatnaam (de naam hoe jongeren het noemen):
Is XTC, Ecstacy, Adam. Dat zijn de namen die ze gebruiken voor (hoe wij het kennen) XTC
De chemische naam van XTC is: 3,4-methyleendioxymethylamphetamine.
XTC zijn tabletten - pillen. Je kunt ze in allerlei verschillende kleuren krijgen. Het is ook vaak voorzien van een merkteken of een logo.

Overeenkomsten en verschillen tussen Cocaïne en Heroïne:
Maar Cocaïne en Heroïne zijn wit poeder en lijkt heel veel op elkaar. Het is ook heel duur. Heroïne wordt gemaakt van Marihuana/Morfine.
Ook word er gerommeld met Cocaïne en Heroïne, want als je een zak van Cocaïne of Heroïne hebt dan kan je voor dat geld haast een huis kopen zoveel is dat waard, maar drugsdealers doen soms ook meel bij de Cocaïne of Heroïne. Dan lijkt het of er meer in het pakketje zit, en krijgen ze er meer geld voor. Heroïne en Cocaïne. Moet je snuiven. Als je dat heel veel doet dan gaat je neus holte helemaal kapot. Kinderen in arme landen, doen ook drugs snuiven, maar dan niet het dure spul. Maar lijm, dat is gewoon lijm. Dat is lijm als je je Fietsband gaat plakken. Dat doen ze al op een hele vroege leeftijd. Maar mensen die Drugs nemen kunnen niet meer zonder en als ze proberen te stoppen worden ze helemaal panisch. (ze raken in paniek). Want ze zijn helemaal afhankelijk van drugs geworden, maar mensen die drugs snuiven, eten en spuiten heb je vaak geen last van. Maar mensen die te veel alcohol drinken. Die maken juist ruzie en gaan met elkaar op de vuist. Maar het is ook niet goed als je drugs neemt. En het is ook niet goed dat te veel alcohol drinkt.

De gevolgen van drugs
De gevolgen van drugs kunnen heel ernstig zijn. Als je te veel drugs neemt kan het zelfs lijden tot de DOOD. Maar dan moet je wel heel ver gegaan zijn.
Je gaat vaak ook geestelijk ene lichamelijk achteruit. Je kunt je hoofd er niet meer bij houden. Je denkt dan. Gelukkig ik ben nu even van al die stress en spanningen van het werk af. Bij iedereen is het verschillend of je drugs lekker vind of afschuwelijk. De ene groep vind het juist heel lekker om drugs te eten, spuiten of snuiven. En de anders de probeert het een keer en daarna nooit meer omdat hij het zo smerig vind. Bij iedereen is dat verschillend. Ik ben van mening dat drugs eigenlijk verboden zou moeten worden. Want bij grote dansfeesten enzovoort worden heel veel XTC pillen verkocht, want XTC geeft je energie. Dus je kunt langer door dansen.

Hoe voel je je als je drugs hebt gehad?
Als je drugs hebt gehad. Voel je of je op een roze wolkje leeft. Je bent bij wijze van spreken van de wereld af.

Nu het onderwerp:
Tabak

Wat is Tabak ?

Tabak dat zit in, Sigaretten. In Tabak zit het stofje. Nicotine, er zitten wel meer stoffen in tabak maar nicotine zorgt voor de effecten, die roken veroorzaakt. Ik heb ook nog de chemische samenstelling gevonden van tabak(nicotine) ‘’(S)-3-(1-Methyl-2-pyrrolidinyl)pyridine’’.
Tabak is afkomstig van de tabaksplant (Nicotiana tabacum). Tabak wordt gemaakt van de bladeren van de tabaksplant. De bladen worden gedroogd. En dan krijg je tabak. Dat proces duurt 10 dagen. De bladeren van de tabaksplant zijn licht tot donker bruin. Als je wilt stoppen met roken is dat heel lastig want, je bent er nu mee leren leven. En je hersenen smakken naar nicotine. Maar je kunt volgens mij ook speciale dingen, laten doen dat het makkelijker wordt om mee te stoppen. Roken werkt ook heel verslavend. Als je er eenmaal me begint kun je haast niet stoppen.

Alcohol
Er zijn heel veel illegale drugs, soft- en harddrugs. Maar alcohol is een, in Nederland, legale drug. Misschien drinken je ouders samen wel eens een wijntje of een glas bier. Zelfs de schappen in de supermarkt staan vol met alcohol.

Is alcohol drugs?
Eigenlijk is alcohol ook gewoon een drug. Het staat niet echt bekend als drug, maar dat is het eigenlijk wel. Want je kunt ervan onder invloed raken en het is schadelijk voor je lichaam. Dus eigenlijk zijn je ouders min of meer ook aan de drugs.
In Nederland wordt alcohol niet verkocht aan kinderen onder de 16. Dit is maar goed ook, want tot je 18de zijn je hersenen nog in ontwikkeling.

Dronken
Als je teveel alcohol in een keer binnenkrijgt, wordt je meestal dronken. Dit wil zeggen dat je trager reageert als normaal en je een beetje gek voelt.
Eerst wordt je licht in je hoofd, daarna wordt je heel vrolijk en spraakzaam.
Omdat je trager reageert als je dronken bent, mag je als je dronken bent niet achter het stuur. Want stel je voor: Jij zit dronken in de auto en in een keer springt een kind of een hond de straat op, dan kun je niet snel genoeg reageren en gebeuren er ongelukken. Als je toch dronken achter het stuur gaat zitten, en je wordt betrapt door de politie, kun je een flinke geldboete krijgen.
Ook is uit onderzoek gebleken dat 40% van de moorden, steek- en vechtpartijen onder invloed van alcohol gebeuren. Je slaat de krant open en het staat er vol mee.

Soorten alcoholische dranken
Er zijn een hele boel alcoholistische dranken. Hier een opsomming van een aantal dranken:
• Bier, dit is misschien wel een van de bekendste alcoholische dranken.
• Wijn, ook heel bekend. Er zijn heel veel soorten wijn.
• Hele sterke dranken (bijvoorbeeld jenever, whisky en cognac), deze drankjes worden vaak in zogenaamde borrelglaasjes opgediend. Dit zijn hele kleine glaasjes.

Gevaren van alcohol
Ook al is alcohol een legale drug, dit wil niet zeggen dat alcohol geen gevaren heeft.
• Alcohol werkt verslavend, mensen zullen alle kansen om een alcoholistisch drankje te drinken benutten.
• Het sloopt je lichaam, eerst wil je een glas, dan twee en zo maar verder. Mensen kunnen dus niet stoppen. Tot ze dronken worden.
• Als je teveel alcohol achter elkaar drinkt, kun je levenslang letsel overhouden. Bijvoorbeeld bewusteloosheid, een ademhalingsstilstand of een hartstilstand. Ook sterven bij ieder glaasje alcohol dat je drinkt miljoenen hersencellen af. Deze komen ook nooit meer terug.

Medicinale drugs
Drugs wordt niet alleen gebruikt om high te worden. Het wordt voor nog veel meer dingen gebruikt.

Wat zijn medicinale drugs?
Medicinale drugs zijn eigenlijk gewoon medicijnen. Kijk maar eens naar de paracetamol: Dit is eigenlijk gewoon een drug. Hier kun je ook aan verslaafd raken. Daarom wordt het je ook bij de apotheek in kleine hoeveelheden voorgeschreven. De paracetamol is maar een voorbeeld, natuurlijk zijn er duizenden soorten medicinale drugs(medicijnen).

Zelfmoord met medicinale drugs
Misschien heb je het wel eens gehoord of gelezen in de krant: Zelfmoord met medicinale drugs. Deze mensen zijn het vaak beu om te leven en plegen op deze manier zelfmoord. Vaak nemen ze de medicijnen in een te grote hoeveelheid tegelijk in. Dit kan je lichaam niet hebben.
Je hebt het vast wel eens gehoord: Inslapen. Dit zijn vaak mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Deze mensen hebben vaak zoveel pijn dat ze eigenlijk gewoon niet meer willen leven. Dan laten ze zich in het ziekenhuis inslapen. Dit gebeurt eigenlijk ook gewoon met drugs. Nederland is een van de weinige landen waar mensen zich mogen laten inslapen. In Amerika heb je ook de doodstraf. Er zijn verschillende doodstraffen, maar de meest gebruikte doodstraf is het inslapen.

Soorten medicinale drugs
Er zijn verschillende soorten medicinale drugs. Hier hebben we een opsomming van medicinale drugs gemaakt:
• De paracetamol en de aspirine, Dit zijn misschien wel de meest bekende soorten medicinale drugs. Deze kun je gewoon bij de drogist en zelfs in de supermarkt kopen. Deze werken tegen eigenlijk zo’n beetje alle lichte pijntjes.
• De slaap- en kalmeringsmiddelen, De naam zegt het al: Deze middelen werken tegen slapeloosheid en angsten. Deze medicijnen maken je rustig en zorgen dat je niet gaat stressen. Deze middelen moet de arts je voorschrijven. Deze krijg je ook niet zomaar bij de drogist. Deze medicijnen moet je bij de apotheek afhalen.
• Morfine, Dit medicijn gebruiken ze in het ziekenhuis veel. Als mensen heel veel pijn hebben, krijgen ze morfine.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere soorten medicinale drugs. Maar dat is te veel om op te noemen.

Afkicken
Om af te kicken is heel moeilijk. Want je lichaam is er mee gewend geraakt. Oftewel je lichaam is er mee leren leven. Weetje waarom het zo moeilijk is om af te kicken? Het is zo moeilijk omdat Drugs verslavend is. Een plek om af te kicken, heet een afkickcentrum, daar zitten specialisten die met verslaving om kunnen gaan. En vaak zijn de vrijwilligers in een afkickcentrum ook patenten geweest in een afkickcentrum. Want mensen die het zelf hebben gehad kunnen de andere mensen die het nog hebben afleren. Want dan weten ze hoe je er mee om moet gaan. Ik las vandaag wat in de krant over een afkickcentrum. Dat was een afkickcentrum voor heroïne verslaving. Daar krijgen de verslaafde mensen elke dag wat heroïne. Maar elke dag een beetje minder. Want de beste manier ome af te kicken is: Langzaam afbouwen, want als je in één klap geen drugs meer neemt. Kan je lichaam daar niet tegen. Dus dat moet je langzaam afbouwen.
Aan het eind van dit werkstuk zit het krantenknipsel. Die je dadelijk kunt bekijken.

Softdrugs
Softdrugs is legaal in Nederland.
Soorten softdrugs:
• Nicotine(roken)
• Alcohol
• Wiet
• Hasj

Ik ga nu niks meer vertellen over nicotine en alcohol, want dat kwam al voor in een ander hoofdstuk.

Wiet
Wiet doe je roken samen met tabak, ze doen wiet bij de tabak in de sigaret. Ze noemen dat Blowen. Als je blowt op een vroege leeftijd is dat niet goed. Maar ook al ben je meerderjarig dan is het ook niet goed, want je longen worden helemaal zwart van blowen. Van blowen wordt je high. High betekent, dat je alles anders voelt en ziet enz.
Wat hasj precies is daar konden we niet veel van op internet vinden.

Nu is het laatste onderwerp:
Drugssmokkel
Je hebt het vast wel eens gehoord: Er is op Schiphol weer een drugssmokkelaar opgepakt. Dit gebeurt wel vaker. Drugssmokkelaar hebben vaak ook hele creatieve ideeën om de drugs over de grens te smokkelen.

Drugssmokkelaars
Vaak hebben de drugssmokkelaars hele creatieve ideeën om drugs te smokkelen. Ze maken bijvoorbeeld een heel gips om hun been van gips of maken borden met een tweede bodem en stoppen daar cocaïne, heroïne en andere drugs in. Dan verschepenen of vliegen ze dit naar Nederland of uit Nederland. Vaak hebben ze ideeën waar je zelf nog niet eens op zou komen.

De douane
Als drugssmokkelaar moet je natuurlijk altijd langs de douane, anders kom je het land niet uit. De douane mag er natuurlijk niet achterkomen dat jij drugs bij je hebt. Als ze er wel achter komen heb je een groot probleem. Eerst ga je een paar jaar de gevangenis in. Dit is (vanzelfsprekend) niet leuk. Als je dan uit de
gevangenis komt heb je natuurlijk ook nog je opdrachtgever die jou de drugs heeft laten smokkelen. Die drugs die jij moest smokkelen is natuurlijk heel veel geld waard en die krijg je na je gevangenisstraf echt niet terug van de douane. En de4 opdrachtgever heeft de drugs betaald en wil dat jij hem dat terugbetaald. Vaak kun je dit niet en meestal laat hij je dan niet meer in leven.

Bolletjeslikken
Dit is bij drugssmokkelaars een zeer bekende manier van smokkelen: De drugssmokkelaar slikt een aantal bolletjes heroïne, dit is zeer riskant. Want als deze bolletjes in je maag knappen, komt de heroïne in je bloed. Dit betekent dat je een bloedvergiftiging hebt. Hieraan overlijdt je in een langzame en pijnlijke dood.
Ook is het zeer lastig om deze bolletjes over de grens er weer uit te krijgen.

Buitenlandse straffen voor drugssmokkel
In het buitenland zijn de straffen voor drugssmokkel veel hoger dan in Nederland. Hier een aantal straffen voor drugssmokkel:
Land Persoon en leeftijd Wat en hoeveelheid Straf
Venezuela Taxichauffeur
53 jaar Heroïne
800 gram 15 jaar
gevangenisstraf
Roemenië Serveerster
23 jaar XTC-pillen
2900 stuks 17 jaar
gevangenisstraf
Thailand Marktkoopman
39 jaar Heroïne
4300 gram Eerst doodstraf
Daarna levenslang
Frankrijk Vrachtwagenchauffeur
Cocaïne
4500 gram 4 jaar
gevangenisstraf
Boete 400.000

Nederlandse straffen voor drugssmokkel
De straffen in Nederland zijn in vergelijkingen met de straffen in andere landen heel mild. In ons land kun je voor drugssmokkel maximaal 12 jaar straf krijgen. En zelfs dan moet je wel heel veel hebben gesmokkeld. Die Roemeense serveerster had 3000 XTC-pillen gesmokkeld en kreeg 17 jaar gevangenisstraf en in Nederland was iemand en die had 7000 XTC-pillen en kreeg 14 maanden gevangenisstraf. De conclusie: In Nederland zijn de straffen minimaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.