Groene energie

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 280 woorden
  • 26 november 2001
  • 180 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
180 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Wat is groene energie? Groene energie is een andere naam voor duurzame energie die particulieren en bedrijven kunnen kopen bij een energiebedrijf. Meestal word met groene energie bedoeld: elektriciteit die opgewekt is met behulp van duurzame energiebronnen.

Duurzame energie Duurzame energie is goed voor het milieu en is hernieuwbare energie, opgewekt door bijvoorbeeld zonne-energie, biomassa, windenergie en waterkracht. Deze energie bronnen kunnen niet op raken en zijn niet schadelijk voor het milieu, wat wel is bij opwekking van energie uit kolen, aardgas of olie.

Opwekken van Duurzame energie Als je graag duurzame energie wil afnemen, kun je natuurlijk zelf zo’n instrument plaatsen (bijvoorbeeld een windturbine / zonnepaneel). Het probleem is dat niet iedereen er de tijd, kennis of het geld voor heeft, daarom zijn energiebedrijven een paar jaar geleden begonnen hun klanten duurzame opgewekte elektriciteit te bieden, als alternatief voor elektriciteit opgewekt met kolen, aardgas of olie.

Groene energie in Nederland In Nederland bevordert de overheid de markt voor groene energie. Ze ziet het als een belangrijk middel om het aandeel van duurzame energie in het energieverbruik te vergroten. Ook hebben de Nederlandse energiebedrijven samen afspraken gemaakt over productie van duurzame energie.

Conclusie Als je zo de voordelen van groene energie ziet snap je niet waarom er niet alleen nog maar groene energie gebruikt word, maar als je de feiten goed bekijkt zul je het ook wel snappen want groene energie alleen nooit genoeg zijn voor ons allemaal en ook al zou het genoeg zijn zou het nog veel te veel geld kosten. Dus de natuur zal het nog een tijd met de NIET milieu vriendelijke ongezonde energie moeten doen, maar hopelijk zal daar in de toekomst verandering in komen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.