Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Overstromingen in bangladesh

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 364 woorden
  • 6 oktober 2003
  • 87 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
87 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Deelvraag 1: Wat is de topografie van het onderzoeksgebied? Bangladesh ligt in het zuiden van Azie, en is grotendeels omgeven door India. Een klein stukje grenst aan Birma. De oppervlakte is 143.998 km groot en het land telt 122,7 miljoen inwoners.Er stromen een flink aantal rivieren door
Bangladesh zoals de Ganges en de Brahmaputra. De hoofdstad van Bangladesh is Dhaka. Deelvraag 2: Overstromingen komen voor in twee hoofdvormen, welke twee? In het kustgebied van Bangladesh ontstaan regelmatig grote overstromingen. De grote verwoestingen worden aangericht door verschillende oorzaken: het opwaaien van zeewater door sterke moesson (bepaalde periode) winden, de stijging van het waterpeil in de Brahmaputra-delta, veroorzaakt door de ontbossing in de bergen bij de bovenloop van de rivier; en de dichte bevolking van overstromingsgebied langs de kust.
Deelvraag 3: Hoe verklaar je dat Bangladesh elk jaar wordt overstroomt door rivieren? Doordat de mensen in Bangladesh veel bomen hebben gekapt heeft de grond op de bergen geen houvast meer wanneer er een flinke regenbui komt. De grond kan dan het water niet langer meer opnemen en spoelt weg, al deze losse grond komt in de rivierbedding terecht aangezien de rivier het diepste punt is van een dal.Zo wordt de rivier ondieper en stroomt deze over. Door de sterke moesson en cyclonen wordt er een aardig wat schade aangericht,wanneer ze alles aan de kust kapotmaken heeft het zeewater vrijspel om binnen te dringen in het binnenland. Ook te veel regen veroorzaakt dat de rivieren overstromen. Deelvraag 4: Hoe verklaar je de andere soort overstromingen? door overstromingen van stormvloeden vanuit zee. Deelvraag 5: Men vergelijkt Bangladesh wel met Nederland.In hoeverre lijken die landenop elkaar, in hoeverre niet? Topografisch gezien hebben Nederland en Bangladesh weinig verschillen; -Allebei liggen ze aan zee, -Allebei grenzen ze aan twee landen, -Door beiden lopen een flink aantal rivieren, -Beiden hebben aardig vlakke gebieden, -En beiden leveren een gevecht tegen het water. Natuurlijk hebben Nederland en Bangladesh ook verschillen; -Nederland kent geen "moesson's", -Bangladesh is een niet al te rijk land, en heeft dus haast geen geld voor een "Deltaplan" (zie Oplossing voor Bangladesh) -En Bangladesh heeft veel meer inwoners om voor te zorgen. (Bangladesh- gemiddeld 831 inwoners per vierkante km. Nederland- gemiddeld 453 inwoners per vierkante km.)

REACTIES

A.

A.

Thanx

20 jaar geleden

L.

L.

Ai cooluh site man
thnx nu hoef ik lekkah nix
meer te doen voor Ak ;)
jij hebt precies dezelfduh vraguh als
ik de meestuh site's hebbuh er maar un paar vraguh hetzelfduh en jij had alle vraguh
hetzelfduh (dit is un groot lul gesprek)
Ik zit nu owk op sgool op internet egt
saai gelukkig heb ik lekkah msn op mun compu en andere lekker niej!!
nouwe doei xxx
Leonie

20 jaar geleden

C.

C.

Bij De 2e deelvraag stond dat je 2 hoofdvormen moest noemen!....maar dat stond niet in het uitreksel....of werkstuk......
Hoezow niet?...het moet er dan toch wel in staan?...
groetjes !!!!!!!???

20 jaar geleden

M.

M.

eeySs..

ik kon Best wel veel infO uit je werkstUK halen..

20 jaar geleden

M.

M.

jeess jij bent mijn redder in nood :)

Thanx a lot!!!

greetz mahoow

20 jaar geleden

C.

C.

Jouw werkstuk is echt een heel goed werkstuk!
Ik heb er heel veel aan gehad omdat ik een werkstuk maakte over overstromingen enz in Bangladesh.Echt heel goed !

19 jaar geleden

D.

D.

Heey, ik wil ff wete wat voor cijfer je hiervoor hebt gehad.? Wil je me a u b voor donderdag terug maile. THNX

-xx-Danielle

19 jaar geleden

A.

A.

he bedankt wij moeten deze opdrachten ook op school maken

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.