Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Migratiesaldo in de VS

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 703 woorden
  • 9 november 2006
  • 123 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.8
  • 123 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Migratiesaldo in de VS

Deelvraag 1; Wat wordt bedoeld met Snowbelt en Sunbelt?

-> Snowbelt betekent letterlijk sneewgordel, oftewel koud gebied. Het is het noordoosten van de Verenigde Staten met strenge winters en dikke pakken sneeuw. Het is een enorm industrieel gebied waar veel mensen wonen. Nu is de snowbelt een belangrijke waarde voor de economie van de Verenigde Staten.
-> De Sunbelt is een bijnaam voor het zonovergroten zuiden en westen van de Verenigde Staten. Sunbelt betekent letterlijk zonnegordel oftewel zonrijk gebied, daarom word het Zuidwesten ook zo genoemd het is er de meeste tijd van het jaar warm, maar vooral ook erg droog. Er wonen veel oudere mensen om er van hun oude dag te genieten en te ontspannen. De sunbelt is ook gericht op dat soort mensen, er staan mooie woonwijken, veel ontspanningsmogelijkheden en een vrije natuur.

Deelvraag 2; Hoe is het migratiesaldo in de Snowbelt?

-> Het was duidelijk dat er altijd de meeste mensen in de snowbelt leefden, maar dat veranderde, de mensen gingen naar de sunbelt trekken. Waarom de mensen en bedrijven dat zo intensief gingen doen:

De grote steden in de snowbelt raakten achter, de fabrieken kregen rivalen uit andere landen en er was nog weinig belangstelling voor deze fabrieken/ondernemingen. Ook hadden ze van de kou schoon genoeg.
Het was dus duidelijk dat de mensen uit het Noorden genoeg hadden van de snowbelt, ze wilden weg! Maar waar naartoe? Veel mensen trokken naar de sunbelt:
De sunbelt had een zeer warm klimaat, veel beter dan in de snowbelt en vooral perfect voor oudere mensen om van te genieten. Jonge mensen hadden er de kans een goede universitaire studie te volgen en een mooi beroep te nemen.
Dus het migratiesaldo van de snowbelt werd negatief -> er gingen steeds meer mensen weg uit de snowbelt.

Deelvraag 3; Hoe kun je het migratie in de Snowbelt verklaren?

-> Het migratie in de Snowbelt kun je opzich goed verklaren…
Mensen hadden genoeg van de kou en oudere mensen konden zich in de snowbelt moeilijk verplaatsen en ze konden er weinig doen en beleven. Jongere mensen wilden warmte en mooiere steden zodat ze lekker met vrienden uit konden gaan. Ze konden in de sunbelt ook een betere studie volgen. Dus het is heel goed te verklaren waarom mensen emigreerde naar de Sunbelt.
Wij zouden het zelf ook doen.


Deelvraag 4; Hoe is het migratiesaldo in de Sunbelt?

Het migratiesaldo in de Sunbelt is positief -> er gaan meer mensen wonen dan dat er vertrekken. Dat komt doordat het er veel mooier en meer ontwikkeld is en nog een heel belangrijk begrip is dat het er warm is (meer dan 300 dagen zon per jaar). Je kan er ook beter je studie afmaken.

Deelvraag 5; Hoe kun je het migratiesaldo in de Sunbelt verklaren?

Het migratiesaldo in de Sunbelt kun je verklaren omdat het er beter ontwikkeld is in de industrie (vooral voor oude mensen).
Jongere mensen kunnen er beter studeren en het is er ook lekker warm. De zon schijnt zo goed als altijd. Het enige adeel is dat het er heel droog is.

Deelvraag 6; Welke staten in de Sunbelt groeien extra sterk en waarom?

Californië is een staat in de groeit extra sterk en dan vooral Silicon Valley want het is een mooie omgeving met zee, met bergen en prachtige huizen. Er is ook een zonnig klimaat en een groot stedelijk centrum. In Arizona, suncity groeit ook sterk want het is er rustig en er is een veilige leefomgeving met 300 dagen zon per jaar. En daarom ook een zeer geliefde plaats voor gepensioneerde mensen.

Deelvraag 7; Hoe kan het binnenlands migratiesaldo van Californië negatief zijn, terwijl de bevolking snel groeit?

Er is nog veel buitenlandse migratie. Die komen van andere landen. En daarom is het binnenlandse migratie negatief want binnenin het land gebeurt er niet veel. Het komt allemaal vanuit het buitenland. Daarom is het binnenlandse migratiesaldo negatief.

Deelvraag 8; Welke verschillen zijn er tussen de etnische groepen?

De Afro–Amerikanen migreren het meest in het binnenland. Daarentegen emigreren de Europeanen vooral in het oosten. De Aziaten emigreren het minst. De meeste hiervan zitten in het westen. De hispanics zitten tussen veel en weinig in. Dus zij zitten tussen de Afro–Amerikanen en de Aziaten in.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.