India en de algemene kenmerken van minder ontwikkelde landen

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 749 woorden
  • 26 juni 2001
  • 210 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
210 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

India en de algemene kenmerken van minder ontwikkelde landen.

Ik ga vergelijken op het gebied van: leefomgeving
het weer
Verklaring van onderontwikkeling? Hoe verdient men geld?

Leefomgeving

De leefomgeving is in het algemeen in ontwikkelingslanden niet goed: smerige krakkemikkige huizen of hutten (als men die al heeft), vieze kleren die niet tot zelden gewassen worden (als ze gewassen worden is dat vaak in een rivier waar ook drinkwater uitgehaald word en de behoeften in gedaan worden), grote armoede, slechte scholing, slecht drinkwater, kwantitatieve honger (te weinig eiwitten en vitaminen). Dit geldt ook voor het merendeel van India, op de rijke mensen na dan want die zijn er daar ook. Grote tegenstellingen zijn er in India ook te zien. Een straat met zwervers en daklozen met aan die straat een ontzettend groot huis van een rijke familie en op de straat (vaak slecht) als je die zo mag noemen rijden auto’s en of mensen met paard en wagen.

Het weer

Heeft het weer ook invloed op de onderontwikkeling? Op deze vraag zal ik proberen een antwoord te geven. Veel onderontwikkelde landen zijn er in de tropen. Kenmerken van de tropen zijn de hoge temperatuur en de grote luchtvochtigheid. Of dit ook meteen te merken is, is niet helemaal duidelijk maar wat wel duidelijk is, is dat eten in de warmte niet lang houdbaar is en dan bederft. Als je arm bent maakt het je waarschijnlijk niet zoveel uit of het bedorven is of niet, als je maar kunt eten. De bodem is ook afhankelijk van het klimaat. Als er veel regen is dan spoelt het grootste deel van de vruchtbare grond er af zodat er dus nog maar weinig overblijft voor de gewassen enz. Is het te warm dan verbranden de voedingsstoffen. Er zijn ook droge gebieden met veel armoede. Deze zijn te vinden rond de evenaar. Direct is dit niet zo goed te merken maar indirect wel. Het maakt akkerbouw onmogelijk (droogte). Irrigatie is hier een uitkomst maar dat is vaak duur. De mogelijkheid die overblijft is extensieve veeteelt. In India zijn beide gevallen en heeft daarnaast ook nog te kampen met de moesson een hele grote en lange regenbui waarna het de rest van het jaar bijna helemaal droog is. Een mogelijkheid is om het water op te vangen en te verdelen over het hele jaar. Ook zijn er in India geen koeien voor de slacht. Koeien zijn er namelijk heilig. Buiten dat heilig zijn is er nog iets koeien houden is duur een koe moet namelijk ook eten en dan kost het dus bijna 2 keer zoveel geld. Zonde van het geld dus. Verklaring van onderontwikkeling?

In onder ontwikkelde landen is het ontwikkelingspeil dus lager dan in ontwikkelde landen maar hoe komt dit nu? Komt dit door 1 probleem? Nee, was het maar zo dan was de armoede snel de wereld uit. Het probleem bestaat dus uit meerdere problemen die door de mensen zelf komen en die er veel langer zijn.

Je ziet dus dat armoede niet in 1 keer is op te lossen! In India is het precies hetzelfde. Ook niet op te lossen. Wil je de armoede toch uitroeien moet je alles in 1 keer doen. En dat kost ontzettend veel geld en inspanning van iedereen. Vb. wil je een goede riolering hebben dan moet je een weg hebben waar de vrachtwagens overheen kunnen om de riolering te brengen. Een zuiveringsinstallatie enz. Nog een leuk voorbeeldje is dat mensen een eigen dam maken met professionele organisaties en daarvoor geld verdienen om eten te kopen. De dam had ook nog een ander voordeel. Doormiddel van de dam kregen de mensen een betere irrigatie van hun gewassen. Wat weer resulteert in dat ze er meer geld voor kregen.

Hoe verdient men geld?

In de ergste gevallen moet er gebedeld of gestolen worden. Als er gewerkt word gebeurt dat vaak met een heel laag loon. In ontwikkelingslanden is het vaak zo dat er veel kinderen geboren worden. En dat is niet alleen omdat ze er geen voorbehoedsmiddelen kennen of willen gebruiken. Maar omdat de kinderen voor je kunnen zorgen als je oud bent. Men weet vaak niet dat kinderen veel geld kosten. En dan heb je dus weer een probleem want als je meer kinderen hebt kosten ze meer geld. Die cyclus houdt dus nooit op. In India gebeurt hetzelfde en zeker bij de laagste kasten die er volgens de wet niet eens bestaan.

Conclusie

India is in vele opzichten een ontwikkelingsland, maar heeft ook vele tegenstellingen zoals rijk en arm.

REACTIES

M.

M.

heeee Ger,

Vet werkstuk man! Egt f*cking beters!
Nou hoef ik mn werkstuk niet meer te maken.
thanx man! Mail me je adres ff door, dan kan k centjes opsturen!

mazzel!

21 jaar geleden

C.

C.

He vriend, goed gedaan.
dank je

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.