Hawaii

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1054 woorden
  • 4 februari 2009
  • 440 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
440 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hawaii

Hawaii is de 50ste staat van de V.S. Er wonen zo 1.250.000 mensen en de hoofdstad is Honolulu. Hawaii ligt in de Grote Oceaan. In Hawaii is het 11 uur vroeger als bij ons in Amsterdam..
Ze praten in Hawaii engels en Hawaiiaans al wordt dit laatste bijna door niemand meer gesproken.
Valuta : ze betalen in Hawaii met Amerikaanse dollars.
landschap
Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden met als de acht belangrijkste:
1)Ni'ihau
2)Kauai
3)Oahu
4)Molokai
5)Lanai
6)Kaho'olawe
7)Maui
8)Hawaï
De laatste ''Hawaii'' is ook meteen het aller grootste eiland ze noemen deze ook wel Big Island . Bij de 137eilandjes zitten ook eilandjes die onbewoond zijn. In Hawaii heb je ook nog vulkanen die nog steeds actief zijn zoals de vulkanen:
Kilauea en Mauna Loa die je op het grootste eiland Hawaii kan vinden.Ook zie je veel regenwoud in hawaii. 90% van de bloemen en planten die je in Hawaii vindt zie je nergens anders op de wereld in dat opzicht is Hawaii heel bijzonder. Omdat Hawaii in de Grote Oceaan ligt kan je er heel veel watersporten beoefenen zoals : surfen,waterskieen ,windsurfen en kitesurfen.
klimaat

Het weer in Hawaii is bijna altijd het zelfde er zijn weinig temperatuur verschillen. Hawaii kent twee seizoen. Het zomer- en het winterseizoen. Het zomer seizoen loopt van mei t/m oktober en het winterseizoen loopt van november t/m april. In de zomer is het zo 29 graden overdag en 19 graden 's nachts, de zomer wordt ook wel het Kau genoemd. In de winter is het zo 26 graden overdag en 15 graden 's nachts,de winter wordt ook wel Ho'oile genoemd.
economie
Je zou denken dat Hawaii het meeste geld verdient met toerisme maar dat is niet het belangrijkste. De belangrijkste inkomsten komen uit deze mega instellingen:
Barber’s Point Naval Air Station (een mega golfbaan)
Pearl Harbor Naval Shipyard (grootste militaire basis ter wereld)
Hickam Air Force Base (de Amerikaanse luchtmacht)
Kaneohe Marine Corps Air Station (de Amerikaanse marine)
Schofield Barracks (Amerikaanse militaire basis)
De toerisme leverd Hawaii natuurlijk ook heel veel geld op zo'n 10 miljard per jaar.
Dat komt dan ook omdat er 7 miljoen toeristen per jaar naar Hawaii komen. Hawaii heeft 7 vliegvelden daarom is het vliegtuig ook meteen het belangrijkste vervoermiddel om er te komen
Er komen ook wel toeristen met cruise- of passagiersschepen in Hawaii maar lang niet zoveel als met vliegtuigen.
Landbouw: De eilandbewoners verbouwen op Hawaii : Ananas,koffie en suiker.
kleding

Kleding : Hawaii staat bekent om zijn zomerse kleding mooie bloemenkransen of van die mooie bloemen rokjes. De kleuren van de kleding zijn altijd heel vel. Ze hebben zomerse kleuren en zien er vrolijk uit Blousejes met bloemenprint zie je ook heel veel in Hawaii kleding.
Deze kleding is vooral geliefd bij toeristen .
voedsel
Vroeger waren Hawaiianen sterke mensen met een mega uithoudingsvermogen. Het waren boeren, vissers en jagers die gevarieerd aten: verschillende soorten wortels, fruit, gevogelte, varkensvlees, maar ook kruiden en medicinale planten werden verzameld in de bossen. Uit zee kwamen garnalen, zeewier en schelpdieren. Hawaiianen aten bananen, kokosnoten, bessen, aardbeien en appels. Het eten werd o.a. gekruid met zout en zeewier. Het volk at ook hondenvlees en de koninklijke familie varkensvlees.
Poi een soort paarse pasta gemaakt van tarowortel is een belangrijk iets in de Hawaiiaanse keuken. Poi is ook belangrijk in de Hawaiiaanse cultuur, omdat het symbool staat voor 'kanaka maoli'(de oorspronkelijke bewoners van Hawaii). Het was onvergevelijk als je een meningsverschil had terwijl er Poi op tafel stond.
Door de verschillende volkeren die de afgelopen 200 jaar naar Hawaii emigreerden heb je een hele diverse keuken .
Het is niet zo gezond om kraanwater in Hawaii te drinken beter is mineraal water uit een fles.
Feesten en festivals
Door de diverse culturen op Hawaii en het goede weer het hele jaar door is er altijd wel iets te vieren. In april wordt het Merrie Monarch Festival gehouden, ’s werelds grootste wedstrijd voor huladansers. In juni is er King Kamehameha Day, de Hawaiiaanse feestdag, met parades. In september vindt de Aloha Week plaats, met culturele evenementen, parades, kanoraces en Hawaiiaanse muziek en in december de Quicksilver/Eddie Aikau Memorial Big Wave Classic, een surfevenement dat gehouden wordt als de golven hoger zijn dan 6m.Buiten de bij ons ook bekende feestdagen zoals Kerstmis en Nieuwjaarsdag kent de Verenigde Staten en dus ook Hawaii nog de volgende feestdagen:
derde maandag in januari - Martin Luther King Day
derde maandag in februari - Dag van de President
laatste maandag in mei - Memorial Day
4 juli - Onafhankelijkheidsdag
eerste maandag in september - Dag van de Arbeid
tweede maandag in oktober - Dag van Columbus
vierde donderdag in november - Thanksgiving

hotels
Hotels heb je in Hawaii genoeg het meest vind je ze in Honolulu daar staat 80 % van alle hotels.
De hotels in Hawaii zijn anders dan in Europa het zijn ruime kamers met grote bedden met tv en telefoon op de kamer .De hotels hebben meestal een exotische stijl met zwembad , terras en strand.
Geschiedenis
Het begin van Hawaii begint met veel geknal en vuur. De 137 vulkanische eilandjes werden vanuit de oceaan omhoog gespuwd als lava. De lava koelden langzaam af tot vruchtbaar land dat was het begin van een mooie tropich land.
De eerste mensen kwamen pas in 400 op Hawaii. Het was een polynesische stam die vanuit Zuidoost-Azie naar Hawaii kwam. Het waren hele goede zeevaarders.Zij spraken polynesische taal, het Hawaiiaans. Het Hawaiiaanse klank systeem telt maar 7 medeklinkers daar door is het makkelijk te herkennnen. In de 12 eeuw werd de polynesische stam weer onder de voet gelopen door een nog geweldadigere stam die Hawaii tot de komst van de eerste Europianen zouden domineren.
De loop van de Hawaiiaanse geschiedenis zou dramatisch veranderen toen de kapitein James Cook de eilanden als eerst zag in 1778. Cook en zijn bemanning werd gastvrij onthaald door de Hawaiianen leiders. Deze vredige relaties tussen Cook en de Hawaiiaanse leiders werd snel verstoord toen bij vechtpartijen tussen hawaiianen en de bemanning van Cook,Cook werd vermoord. In de jaren naar Cook aasten nog meer europese landen op de eilanden. In 1900 werd Hawaii een kolonie van de V.S.
Omdat Hawaii zo goed mee vocht in de Tweede Wereldoorlog , vroegen veel van de eilandbewoners om Hawaii te laten opgaan als 50ste staat van de V.S. Deze nieuwe ontwikkeling werd in 1959 een feit.
Bron:
www.wikipedia.nl
www.paci.nl/hawaii/geschiedenis.htm
www.hawaii.startpagina.nl
(kinder) encyclopidie

REACTIES

P.

P.

Bedankt dat je dit erop hebt gezet.
Ik moet namenlijk een werkstuk maken over Hawaii.
Ik had (heb) er veel informatie aan

11 jaar geleden

M.

M.

Thanks, voor de vele informatie! Ook heel erg handig dat je er bronnen bij hebt gezet!
Nogmaals heel erg bedankt!
Hoop dat je nog gaat reageren zodat je me er nog bij kan helpen!

9 jaar geleden

I.

I.

wouw top werkstuk

7 jaar geleden

A.

A.

beste mensen pas op !!!
leraren kijken altijd op deze site of je iets gekopieerd hebt !!

7 jaar geleden

S.

S.

Ik Heb hier heel veel aan gehad ik moest een werkstuk houden over Hawaï

7 jaar geleden

S.

S.

@Stefan: ja ik ben het met je eens

7 jaar geleden

C.

C.

hoi dit is zo,n fijne webstite fijne informatie voor Hawaii :):)

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.