Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Brazilië

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 1129 woorden
  • 9 november 2006
  • 33 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 33 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Inleiding

Wij hebben voor dit land gekozen omdat het ons wel een leuk land leek en wij alle bij nog niet zo veel ervan afwisten en er meer over wilde weten. Ook omdat het een goed voetbal land is en wij houden alle bij heel veel van voetballen.

1. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Het grenst aan alle land van Zuid-Amerika op twee landen na, namelijk: Chili en Ecuador, en aan de oostkust wordt het begrensd door de Atlantische oceaan. Brazilië, van oost naar west 4350 km, van noord naar zuid 4280 km. Brasilia is de hoofdstad van Brazilië. In het binnenland liggen twee grote hooglandplateaus: Het hoogland van Guyana ten noorden van de Amazone en het hoogland van Brazilië ten zuiden van de Amazone. De totale oppervlakte van het land bedraagt 8.511.965 km². Brazilië is daarmee 240 keer zo groot als Nederland. Hoewel Brazilië er bergachtig uitziet komt bijna 60% van het grondgebied niet hoger dan 300 meter boven de zeespiegel. De kustgebergten lopen vaak tot in grote steden als Rio de Janeiro door, waardoor hele wijken ingeklemd liggen tussen steile hellingen en de Atlantische Oceaan. De totale kustlengte van Brazilië bedraagt ca. 7700 km en is daarmee de langste ononderbroken kustlijn ter wereld. Brazilië ligt tussen de 5 graden en 30 graden zuiderbreedte en tussen de 70 en 40 graden oosterlengte

Door de immense afmetingen van Brazilië is er een grote diversiteit aan klimaten waarneembaar. Het klimaat varieert over het algemeen van tropisch in het noorden van Brazilië, waar het zelden koud is met een gemiddelde temp. van 28 graden. Tot een gematigd klimaat in het zuiden waar het af en toe zelfs kan gaan sneeuwen, omdat Brazilië ten Zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld van die in Europa.


Winter
De winter in Brazilië duurt van Juni tot Augustus, en wordt gekenmerkt door een temperatuur van 17 á 19 graden in de zuidelijke staten. In de rest van Brazilië zakt het kwik niet zo ver, en blijft de gemiddelde temperatuur tussen de 25 à 30 graden

Zomer
De zomer duurt van december tot en met februari, het kan gemiddeld wel 35 à 40 graden worden met de zomer wordt ook het regenseizoen ingeluid.

Voor een bezoek aan Brazilië heeft u een geldig paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na de dag van vertrek Brazilië. Een geldig Nederland paspoort is voldoende voor een toeristische verblijf tot 90 dagen.verblijft u langer dan 3 maanden dan heeft u ook een visum nodig.voor een visum moet u naar de Braziliaanse Consulaat in den Haag.

De ontdekking
In het jaar 1500 ontdekte de Portugese zeevaarder Pedro Alvares Cabral op de route rond Afrika per toeval Brazilië. Om een gunstige wind te hebben week hij uit naar het westen en landde toen op de Braziliaanse kust. De bevolking die hij daar aantrof bestond uit Indianen, die als nomaden rondtrokken door de oerwouden en savannen. In het begin hadden de Portugezen niet zoveel belangstelling voor het nieuw ontdekte land. De koloniën in Azië leverden veel meer op. In tegenstelling tot de Spaanse koloniën werd er in Brazilië geen goud gevonden. Daarom stichtten de Portugezen er geen steden met uitgebreid bestuur. De verovering van het land werd overgelaten aan avonturiers en misdadigers.In de eerste helft van de zeventiende eeuw vinden bandeirantes, gewapende bendes, goud in het binnenland. Rio de Janeiro, de haven waarvan de uitvoer plaatsvindt, wordt de nieuwe hoofdstad. Daar is ook de eerste opstand om van Brazilië een zelfstandig land te maken. Als de zoon van de Portugese koning, die het land bestuurt, ziet dat dat onvermijdelijk is verklaart hij zelf de onafhankelijkheid en roept zichzelf uit tot keizer.
In 1889 wordt er een staatsgreep gepleegd en wordt de keizer afgezet. Regeringen van burgers en militairen wisselen elkaar af. In 1957 wordt er een nieuwe hoofdstad gebouwd in het binnenland. Deze nieuwe stad krijgt de naam Brasilia. Van 1964 tot 1974 is er een strenge dictatuur in Brazilië. De Arena-parij van de militairen heeft alle macht in handen. Politieke tegenstanders worden gevangen gezet en vermoord. Na 1974 komt daar langzaam verandering in en in 1982 zijn er voor het eerst weer vrije verkiezingen. De president van Brazilië heet nu Fernando Henrique Cardoso.


Brazilië heeft 190.000.000 inwoners. Dit betekent dat de gemiddelde bevolkingsdichtheid ca. 21 inwoners per km² bedraagt. In 1950 had Brazilië nog maar 50 miljoen inwoners. Jaarlijks komen er zo’n drie miljoen Brazilianen bij, nog afgezien van het aantal immigranten. Deze bevolkingsexplosie is een van de grote problemen waar Brazilië mee worstelt. De spreiding van de bevolking wordt gekenmerkt door een grote mate van ongelijkheid.

Als er één land en volk seks uitstraalt dan is het wel Brazilië en de Brazilianen. Al zal het alleen maar zijn omdat iedereen daar met een seksuele samba-swing loopt en langs de kust badkleding het meest gedragen kledingstuk is. Een week lang dansen, drinken en seks! En dan natuurlijk het carnaval. Buiten dat de temperatuur altijd aangenaam is en de mensen er prachtig uitzien, is er natuurlijk ook het carnaval. Van oorsprong een katholiek feest, maar of daar nog wat van over is?

De bezienswaardigheden in Brazilië zijn: Rio de Janeiro dat is een miljoenen stad met prachtige stranden en mooie gebouwen.ook kunt u gaan naar Sao Paulo dit is ook een miljoenen stad. En natuurlijk kunt u ook nog vele anders steden bezoeken. Ook kunt u naar de Amazone gaan kijken dit is een hele lange rivier die zich vertakt in wel 200 rivieren. De regenwouden zijn ook heel erg mooi om naar te gaan kijken☺.Ook het Het indianenmuseum is erg mooi om te zien dit ligt in Sao Paulo.

De officiële munteenheid van Brazilie is de Real. In Brazilie kunt u in de grote steden pinnen met uw pinpas als daar het Cirrus-logo op staat. Verder kunt u overal terecht met USDollars. In veel hotels, winkels en restaurants kunt u inmiddels betalen met een creditcard. Het is aan te bevelen altijd wat Reals los bij u te hebben.In Brazilië zijn grote tegenstellingen tussen arme en rijke mensen. Een klein aantal rijke mensen bezit het grootste deel van het land. Er is geen land ter wereld waar zo veel landbouwgrond in handen is van zo weinigen. De arme mensen bezitten niets en moeten elke dag proberen te overleven. Terwijl Brazilië één van de grootste exporteurs is van voedsel, lijden veel mensen in het land zelf honger.

Er is maar een manier om vanuit Nederland naar Brazilië te gaan en dat is met het vliegtuig.de afstand tussen deze twee plekken is ongeveer 9.000 kilometer.als je in Brazilië bent wilt u natuurlijk ook ergens verblijven ik heb hier voor u een paar hele goede voorbeelden: Pestana dit is een tophotel in Brasilia. Ook een mooi hotel is Vila Gale hier komen vaak bekende Nederlanders op vakantie. Het is natuurlijk ook niet verkeerd om een appartement te nemen zoals porta bella een van de mooiste.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Funny ik doe het ook over brazili

11 jaar geleden

S.

S.

ehm.. er staat bij 1.
Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika.
Het grenst aan alle land van Zuid-Amerika(1fout aan alle landen moet het zijn)op twee landen na, namelijk: Chili en Ecuador
(2de fout ook niet aan Panama)

DOEIII

11 jaar geleden