ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl
Bangladesh ligt in Zuidwest-Azië. Het ligt aan de monding van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. Deze rivieren komen uit in de Golf van Bengalen. Bangladesh is het armste en dichtstbevolkte land ter wereld. Het land kwam vele malen in het nieuws door de hongersnood op grote schaal. Er komen veel overstromingen in het gebied voor.

Het overstromingsgevaar komt van twee kanten: de Golf van Bengalen en de Ganges. En er zijn ook nog geen rivier- of zeedijken aangelegd. Bangladesh heeft een lage ligging.

Er is ook nog overstromingsgevaar door de moessons. Aan het einde van zo een moesson gaat het hard regenen. De bodem kan het water niet opnemen en het gaat daardoor gelijk naar de rivieren.


Het regionaal beeld dat de inwoners van Bangladesh hebben is dat het land in een gevaarlijk gebied ligt. De kenmerkende verschijnselen voor hen daar zijn de moessons, overstromingen en de daaropvolgende hongersnoden. De bestrijding van het overstromingsgevaar willen ze oplossen door het aanleggen van rivier- en zeedijken.

Een probleem is wel dat land niet de middelen heeft om de overstromingen te voorkomen. Dat komt mede doordat het land één van de armste landen ter wereld is.

Ik vind dat de rijkere landen Bangladesh moet helpen aan de bestrijding van de overstromingen. In het bijzonder vind ik dat Nederland moet helpen. Dit land lijkt namelijk veel op Bangladesh door de grote bevolkingsdichtheid en overstromingen. Nederland weet inmiddels al heel goed overweg te gaan met zulke gevaren.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.