Amsterdam

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 327 woorden
  • 6 maart 2000
  • 546 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
546 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Amsterdam:

1 Het ontstaan van Amsterdam
Amsterdam is meer dan 800 jaar geleden ontstaan aan de rivier de amstel. Vroeger heette de plaats amstelle-re-dam en later amsteldam en nu amsterdam.

2 wat maakt amsterdam zo bekend? Amsterdam is bekend door: -het vliegveld schiphol, -ajax (de arena) -de wallen -de drugs -de drukke binnenstad met veel terrasjes.

3 de inwoners van amsterdam
in amsterdam wonen wel 715.000 mensen. De gemeenste verwacht dat er in het jaar 2015 wel 785.000 mensen zullen wonen en dat de helft daarvan allochtonen zijn. Allochtonen zijn mensen die niet in Nderland geboren zijn of waarvan de ouders niet in nederland geboren zijn. In amsterdam wonen 70.000 surinamers, 10.000 Antillianen, 50.000 Marokkanen en 40.000 turken. Vanwege de vele allochtonen in amsterdam zijn er ook veel buitenlandse winkels en restaurants.

4 de dam
De dam is een groot plein in het midden van amsterdam. De dam werd gelegd in het jaar 1200 om het achterland tegen overstromingen te beschermen.

5 Het nationale monument
Op de dam in amsterdam staat het nationale monument. Dit monument is een herinnering aan alle mensen die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. Het monument werd in het jaar 1956 onthuld door koningin Juliana.

6 de grachten van amsterdam Íedereen die in amsterdam woonde, wilde bij het water wonen. maar op een gegeven moment was er geen plek meer. Dus zijn ze in het jaar 1613 grachten gaan graven. De eerste gracht die gegraven werd heet de singel. andere grachten zijn b.v. de herengracht, de prinsengracht en de keizersgracht. Deze grachten worden de grachtengordel van amsterdam genoemd. Langs de grachten staan nu lange smalle huizen zodat er meer mensen kunnen wonen

7 pakhuizen
Bij die grachten gingen vooral handelaren en kooplieden wonen. Ze bouwden er pakhuizen. Dat zijn gebouwen waar ze goedren in opslaan. De goederen konden dan meteen met schepen door de grachten worden vervoerd. De pakhuizen worden nu gebruikt als woningen en kantoren.

8 Musea in amsterdam
In amsterdam zijn heel veel musea. B.v het tropenmuseum, Madame tussaud, het rijksmuseum en het vincent van gogh museum.

REACTIES

J.

J.

slecht wwwwwerrksstuk

20 jaar geleden

H.

H.

goed werkstuk maar een beetje weinig info niet zo diepgaand

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.