Vertaling De Bello Gallico paragraaf 20

Beoordeling 7
Foto van Hanne
  • Vertaling door Hanne
  • 4e klas vwo | 166 woorden
  • 21 december 2021
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Caesar: DBG II XX

Caesar moest alles tegelijkertijd doen: een vlaggetje vooropplaatsen, hetgeen een teken was, wanneer men moest te wapen lopen; een signaal geven met de hoorn; de soldaten terugroepen van hun werk; hen laten komen, die een beetje verder waren afgedwaald om materiaal voor de wal te zoeken; de slaglinie opstellen; de soldaten aansporen; het sein(tot de aanval) geven. Van de zaken werd een groot deel gehinderd door tijdsgebrek en de stormloop vd vijand.

2 zaken vormden een hulp voor deze moeilijkheden: de know how en de ervaring vd soldaten, omdat, geoefend in eerdere gevechten, ze niet minder (=even) makkelijk zelf zichzelf instructies konden geven, dan het van anderen te leren, en omdat C. de respectievelijke legaten had verboden van het werk en hun respectievelijke legioenen weg te gaan, tenzij nadat het kamp gebouwd was. Wegens de nabijheid en de snelheid van de vijand wachtten ze helemaal niet meer op een bevel van C., maar regelden ze op eigen houtje wat hen goed scheen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Hanne