Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Archimede

Beoordeling 9.5
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 129 woorden
  • 3 juni 2021
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 9.5
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Maar koning Hiero vermoedde dat het goud afgenomen was en dat evenveel zilver in die kroon vermengd was. Omdat hij niet vond op welke manier hij deze diefstal kon bewijzen, riep hij Archimedes te hulp. Terwijl hij nadacht over deze zaak, kwam hij dan toevallig in de thermen en toen hij daar in de badkuip afdaalde, merkte hij dat zoveel water buiten de badkuip vloeide als zijn lichaam erin in beslag nam. Toen hij de redenering had gemaakt, aarzelde hij dus niet, maar sprong geëmotioneerd door vreugde uit de badkuip en riep, terwijl hij naakt naar huis rende, met duidelijke stem dat hij gevonden had wat hij zocht. Want terwijl hij liep, riep hij telkens weer in het Grieks: ‘Heurèka, heurèka.’

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.