3.2 De Olympische goden

Beoordeling 7.6
Foto van M.
  • Vertaling door M.
  • 1e klas aso | 267 woorden
  • 27 april 2015
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
28 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Jupiter en zijn broers en zussen

Jupiter is de meester van de hemel en van de aarde. Hij is de vader van de goden en van de godinnen. De symbolen van Jupiter zijn een grote arend en een prachtige bliksem. Juno, de zus en echtgenote van Jupiter, is de godin van de vrouwen en ze verdedigt het huwelijk. Het symbool van Juno is een trotse pauw. Jupiter heeft twee broers. De ene broer is Neptunus; met zijn grote drietand heerst hij over de golven van de zee. De andere broer is Pluto, de god van de onderwereld: hij heerst over de gestorven mensen. Op het schilderij is hij afwezig. Ceres en Vesta zijn de andere zussen van Jupiter. Ceres is de godin van de landbouw. Vesta is de godin van het haardvuur. Zij is de lievelingszus van Jupiter.

De overige Olympische goden

Op het schilderij zijn twee zonen van Jupiter en Juno aanwezig: Mars, de aanstoker van vele oorlogen, en Vulcanus, de maker van de bliksems. De overige Olympische goden zijn Apollo, Bacchus en Mercurius. Apollo is de god van het licht en de leider van de muzen. Bacchus is de god van de wijn en de sluwe Mercurius is de bode van de goden en de god van de handelaars. Er wonen ook andere godinnen op de Olympus. Minerva is de godin van de wijsheid. Diana zorgt voor de jacht. Venus is de godin van de liefde. Daarom helpt ze de geliefden. Op het schilderij kan ik ook andere goden en godinnen wijzen, en ook helden, zoals Hercules. Weten jullie nu van alle goden de namen?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door M.