Werkstuk Apple

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
 • Verslag door een scholier
 • groep 1 | 1241 woorden
 • 12 juni 2018
 • 51 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
51 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hoi, ken jij Apple of denk jij “wat appel? Als je dat denkt ga je nu veel leren.

Inhoudsopgave

Dit is de inhoudsopgave. Eerst ga ik wat vertellen over Steve Jobs dan over de geschiedenis van Apple daarna over het logo, de eerste en de nieuwste producten. Dan komt nawoord en bibliografie.

Inleiding

Zoals je al weet gaat mijn spreekbeurt over Apple. Ik heb gekozen voor dit onderwerp omdat ik computers en telefoons interessant vind. En omdat ik er nog niet zo veel over wist. wel wat maar ik heb nooit iets uitgezocht ofzo.

Hoofdstuk 1 Steve jobs

Steve Jobs is één van de belangrijkste bedenkers en uitvinders van Apple. Maar laten we bij het begin beginnen. Op 24 februari 1955 werd er in de stad San Francisco een baby geboren: Steven. Laten we het kort houden we noemen hem gewoon Steve.

Na zijn geboorte werd Steve geadopteerd door Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian uit Mountain View die hem Steven Paul Jobs noemden. Op 3 januari 1977 richtte Steve Apple Computer op samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne. Steve stond bekend om zijn eigen voorkeur en hij wilde dat alles er perfect uitzag. Ook had hij had een eigen kledingstijl. Steve droeg ook bij belangrijke gelegenheden altijd een spijkerbroek en een zwarte coltrui. Hij kreeg in augustus 2004 een operatie waarbij een tumor in zijn alvleesklier werd weggehaald. Hij had een bijzondere vorm van alvleesklierkanker en kon genezen zonder chemokuur of bestraling te ondergaan. In september 2004 ging hij weer aan het werk. Steve kwam in februari 2007 met het idee om een Wiki-achtig systeem te ontwikkelen om te gebruiken op school en dat zou je dan steeds kunnen veranderen. Het zou schoolboeken overbodig maken. Dit systeem onder de naam iTunes U, de U staat voor University, in het Nederlands is dat universiteit. Steve was van mening dat digitale schoolboeken veel boeiender zijn dan het traditionele lesmateriaal. Uiteindelijk is Steve is maar 56 jaar oud geworden.

Hoofdstuk 2 geschiedenis

Apple is vooral bekend van zijn serie Apple Macintosh-computers oftewel Mac, de iPods, de iPhone en de iPad. Rond eind 1978 is Apple bekend geworden met de Apple II, een van de eerste goede pc’s ter wereld. Apple heeft op 20 augustus 2012 met een waarde van ruim 620 miljard dollar een nieuw record gevestigd. Nog nooit was een bedrijf zo veel waard. Het oude record stond op naam van Microsoft. Dat bedrijf had op 30 december 1999 op de beurs een waarde van 618,9 miljard dollar. Dit zegt Jobs over de naam van Apple. Steve Jobs was in de jaren zeventig fruitariër (dat betekent dat je alleen maar vruchten eet). Zo kwam hij op het idee het bedrijf Apple te noemen. Dit is zijn uitspraak: ‘Ik was een fruitariër in die tijd. Ik at alleen fruit. Nu ben ik net zo'n vuilnisbak als iedereen. We waren ongeveer drie maanden te laat met het inzenden van een officiële bedrijfsnaam dus ik dreigde om het bedrijf Apple Computer te noemen tenzij iemand voor vijf uur 's middags die dag een betere naam zou verzinnen. Ik hoopte dat dat de creativiteit zou stimuleren, maar de naam bleef hangen. En dat is waarom we Apple heten.’ Op 6 juli 2011 maakte Steve bekend dat hij in Cupertino een nieuw hoofdkantoor wilde bouwen. In de vorm van een ruimteschip, er moesten 12.000 mensen in kunnen passen. Het gebouw zou voor een groot gedeelte uit glas bestaan, waarbij er geen een stuk recht glas te vinden zou zijn. Op het plaatje zie je hoe het kantoor is geworden.

Hoofdstuk 3 het logo

Er zijn veel theorieën over het logo van Apple maar uiteindelijk is er maar één waar. Ik ga je er een paar laten horen. En natuurlijk de waarheid. Laten we beginnen bij de eerste, over Isaac Newton. Ik vertel jullie het hele verhaal. Op een dag zat Isaac Newton onder een boom. Toen viel er een appel op zijn hoofd. Dat gaf hem een idee over de zwaartekracht. Daarvan had Ron Wayne een prachtig logo gemaakt maar Steve vond het te ouderwets.

Er is ook een theorie over Adam en Eva. Toen de slang Eva de vrucht gaf en Eva er een hap van nam. Toen kwam de zondeval. En dat zou staan voor de appel met de hap eruit.

Maar de waarheid komt nu. Het logo van Apple werd in 1977 ontworpen door Rob Janoff. En het verhaal achter het logo is veel makkelijker dan alle theorieën die er bestaan. In een interview met Creative Bits vertelt hij: “Ik heb de hap uit de appel in het design gezet om duidelijk te maken dat het een appel was en geen kers of tomaat. Als je ooit in een appel gebeten hebt, dan is dit wat je krijgt.” Later vertelde Janoff ’s baas dat ‘byte’ een computerterm was. Janoff vond dit leuk, maar meer dan toeval was het dus niet. De regenboogkleuren uit het originele logo waren de keuze van Steve Jobs. In eerste instantie presenteerde Janoff twee logo’s: één met slechts één kleur erin en één gestreepte. “Steve vond het een leuk idee, omdat hij het leuk vond als het iets anders was. Nu is het niet zo hip meer, maar toen was het wel anders. Eigenlijk zijn die kleurrijke strepen voor een deel gebaseerd op de hippie-cultuur van toen. “ Maar de belangrijkste reden voor de strepen was dat de Apple II de eerste computer voor thuis was die plaatjes in kleur kon laten zien op het scherm. Het symboliseert dus de kleuren op het scherm.

Het echte verhaal is dus eigenlijk niet heel erg spannend. Janoff: “Grappig is dat de enige sturing die we van Steve kregen was: ‘Maak het niet schattig’.” Nu is er een ander logo maar nog steeds gebaseerd op het ontwerp van Janoff.

Dit wil je ook lezen:

Hoofdstuk 4 eerste en nieuwste producten

In dit hoofdstuk vertel ik je iets over het eerste product en het laatste product dat Apple heeft uitgebracht.

Het eerste product van Apple is de Apple 1 hij ziet eruit als een typmachine maar dat is het niet. Het is een echte computer. Hij is gemaakt van hout en op het apparaat staat 4 KB (kilobyte). De letters APPLE computer staan er op. In 2013 is de computer voor $ 516.000 euro geveild. Dat is heel veel geld, want een paar jaar ervoor werd de computer maar voor $ 2.000 euro verkocht.

Veel producten later zitten we bij de uitvinding iPhone. Een mooie telefoon, het begon allemaal met de iPhone 1. Nu zitten we al weer 8 telefoons later. Bij de

iPhone X oftewel de iPhone 10. Een jubileum model omdat iPhone 10 jaar bestaat. Maar de iPhone 9 is er nooit geweest. Verder is daar bij Apple niks over bekend. Maar even terug naar de iPhone X een mooie telefoon met bijna volledig scherm. Zelf vind ik hem erg mooi ook heeft dit model veel nieuwe functies en aanpassingen. Zoals Animoji, een functie voor WhatsApp, je kunt daarmee Emoji’s laten bewegen en praten. Ik heb het bij mijn oom geprobeerd en het is superleuk! Ook een nieuwe functie is de face ID dan kan je je telefoon ontgrendelen met je gezicht het werkt zelfs met brillen, pruiken en schmink.

Nawoord

Ik vond het leuk om dit werkstuk en deze spreekbeurt te doen. Zijn er nog vragen?

Bibliografie

Ik heb verschillende websites gebruikt:

 • Wikipedia
 • Iculture
 • Want
 • Bloovi
 • Spreekbeurten.info
 • Apple
 • autoblog

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.