Nederland krantenartikel

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 273 woorden
  • 9 maart 2015
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Belangrijk!

Dit is een krantenartikel dat ik voor Nederlands moest maken. Het is wel een echt onderwerp, maar er zijn wel wat dingen veranderd, die niet echt zijn gebeurd. (zoals wat Luuk Folkerts zei) Ik heb voor dit verslag een 9.7 gekregen (door drie spellingsfouten, maar die zijn er als goed is nu uit.

Geen wilde dieren meer in het circus

Van onze verslaggever

Binnenlands- Leeuwen, tijgers, olifanten en zeeleeuwen zijn voor veel mensen niet meer weg te denken zijn uit het circus, maar toch verdwijnen ze vanaf 12 september 2015, samen met veel andere wilde dieren, toch echt uit het circus.

Lange discussies

Er werden lange discussies over gevoerd, maar nu is het toch echt definitief. Veel wilde dieren moeten toch echt weg uit het circus. Vooral de partij voor de dieren en de dierenbescherming waren hier erg blij. Zo hebben we gesproken met Luuk Folkerts, de voorzitter van de partij voor de dieren; “De wilde dieren in het circus worden vaak ziek door slechte voeding en onder houding. Ook krijgen ze te weinig bewegingsruimte” vertelt Luuk Folkerts.

Opvang

De circussen krijgen tot 12 september 2015 de tijd om een nieuwe plek te zoeken voor alle wilde dieren. Zo wil de dierenbeschermingsvereniging Wilde Dieren de Tent Uit gratis opvang bieden voor alle wilde circus dieren.

Niet alle dieren

Niet alle dieren in het circus worden verboden. Zo mag het circus nog wel dieren als honden, katten, lama’s, kamelen, alpaca’s, dromedarissen, ezels en paarden houden. Maar dieren zoals leeuwen, tijgers, olifanten, zeeleeuwen en giraffen niet meer houden. Dit komt vooral doordat deze dieren niet los kunnen lopen en moeilijk te onderhouden zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.