Transport opleidingen

Beoordeling 9
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 5e klas havo/vwo | 959 woorden
  • 26 november 2014
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 9
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

De opleiding warehouse manager

Een logistiek medewerker zorgt ervoor dat goederen van de opslagplaats in de vrachtwagens komen en ook andersom. Heel vaak als logistiek medewerker breng je door op de heftruck. Ook doe je de telling van de producten en de controles daarvan. In de opleiding zelf leer je omgaan met de regeling van de transportmiddelen. Voor warehousemanager heb je ook Nederlands, Engels en rekenen nodig. Als je de opleiding achter de rug hebt dan kan je altijd nog doorstromen naar een hoger niveau. Je kan ook bijvoorbeeld logistiek teamleider worden dan heb je ook veel meer kans.

Logistiek teamleider

Als je van dingen regelen houdt aan het aanpakken daarvan dan is de job logistiek teamleider echt een job voor jou zeggen ze. Maar je hebt ook andere jobs waarbij je precies hetzelfde doet.  De logistieke teamleider vind je in bijna alle magazijnen. in elk magazijn heb je wel een logistiek medewerker en leider nodig.  Een logistieke teamleider heeft een kleine team die de taken uitvoeren. Op de opleiding zelf leer je plannen en organiseren. Ook leer je om de goederen af te handelen.

Wat vind ik van deze opleidingen.

 Ik vind deze opleidingen wel bij mezelf passen want ik kan niet zo goed plannen en ik wil het ook leren. Daarbij leer ik ook om op school beter te plannen want ik heb niet altijd mijn huiswerk af.

Eigenlijk lijkt het mij een best wel leuke baan want ik houd wel van een beetje organiseren en mensen taken geven

De Transportplanner

Bij de baan van een transportplanner ben je verantwoordelijk voor heel veel dingen binnen de transport. Een voorbeeld is hoe het vervoerd moet worden de zwaarte alles moet geregeld worden. In de haven is er ook een transportplanner. Want in de haven komen er ook schepen binnen jouw taak is dan om de schepen te leiden. Je hebt dan ook contact met de kraanmachinist want hij weet niet welke containers hij moet pakken en waar hij ze  moet neerzetten. Het is best wel een belangrijke baan want zonder de planner staat alles stil want ze weten wanneer, waar en hoe. Je bent dan ook verantwoordelijk welke vrachtwagen welke container meeneemt dat word allemaal in het systeem gezet. De vrachtwagenchauffeur moet bijvoorbeeld de papieren laten tekenen die hij bij de terminal gekregen heeft laten ondertekenen. Ook heeft de vrachtwagenchauffeur een papiertje waarop staat bij welke dok hij moet staan. De baan van de planner is echt heel verantwoordelijk want als je 1 ding verkeerd doet dan gaat alles ook verkeerd. Je doet meerdere dingen tegelijk. Als de planner zit je vaak hele dagen op kantoor achter de computer. Maar niet alleen je bent er ook soms bij de lading en de lossing van de goederen. Als je transportplanner wilt worden dan moet je heel veel dingen onthouden of elk plan opschrijven zodat je het alsnog niet vergeet. Je  moet bijvoorbeeld rekening houden met de regels met bepaalde producten maar de producten moeten bijvoorbeeld ook  gecontroleerd worden maar daar kom ik later op terug. Het kan ook zijn dat er producten gekoeld vervoert moeten worden daar heb je speciale trailers en containers voor. Oom heb je het vervoer van gevaarlijke stoffen. Een voorbeeld van een brandbare stof is benzine. als je als transportplanner begint dan heb je al best wel een bruto salaris van wel 1800,- Als je al ervaring heb dan kan je  een salaris hebben van 3500,- dat is best veel geld voor een baan. De meeste zitten rond de 2 2.5 duizend. Alleen je moet niet elke dag met een sip gezicht naar je werk gaan je moet er fun in hebben. Elke dag weer moet je een kick krijgen om naar je werk te gaan .

De controle van de goederen

Douane

Als goederen in ons land komen kan er soms iets illegaals in zitten. De containers of trailers moeten gecontroleerd worden. Heel vaak worden mensen gevonden in trailers ik heb een keer gehoord dat er mensen in een koeltrailer zaten helemaal vanuit een ander land zijn ze hierheen gekomen maar de douane heeft ze gevonden maar niet levend. Ze zijn allemaal doodgevroren. Die mensen hebben vaak heel erg veel geld betaald om naar een ander land te komen. Trailers of containers die uit Mexico komen worden heel vaak goed gecontroleerd. Heel vaak willen mensen van Mexico naar Nederland komen. Er is een gebeurtenis tussen Amerika en Mexico er is een hele lange hek aan de ene kant heb je Amerika en aan de andere kant heb je Mexico mensen kunnen niet zomaar naar Amerika.

Lader

Je hebt verschillende laders je hebt een lader van een vrachtwagen en je hebt ook lader met een kraan. Je kan bij alle twee laden. Laden bij een vrachtwagen is heel belangrijk. Alle producten/goederen staan op pallets. Op pallets ligt alles recht naast elkaar. Vaak zijn het europallets. Europallets zijn de duurste. Ze zijn duur want de europallets is heel stevig en je kan het met elke heftruck of pompwagen meenemen. Bij mijn vader op het bedrijf gebruiken wij 3 verschillende pallets namelijk Euro pallet, blok pallet, dpa pallets. Bij mijn vader op de zaak komen er dagelijks ongeveer 10 vrachtwagens om te laden maar soms ook om te lossen en laden. In een vrachtwagen van een normaal formaat kunnen 33 europallets in. De pallets met goederen erop moeten goed vastgezet worden. Het inladen doen ze vaak met een elektrische pompwagens. Ook mensen uit het buitenland komen vaak. Die moeten dan een wit pak aan. Ze moeten dan gelijk naar de douche en schone kleren aandoen want er kunnen bacteriën op de tomaten komen en dan kunnen wij ook ziek worden als wed het opeten. Ze zijn op alles goed voorbereid.

REACTIES

J.

J.

ik vind dit een hele goede samenvatting

7 jaar geleden

Y.

Y.

dankjewel alleen staan er express fouten in dit is in verband met fraude

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.