Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Procesverlsag

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • havo | 803 woorden
  • 21 mei 2016
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Herman Jordan Lyceum Zeist

PO: Tegenstellingen

[Geef de ondertitel van het document op]

 

Marijn te Hoonte & Olivia Bleeker

28-11-2015

 

 

 

[Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document. Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document.]

 

 

Inhoudsopgaven

Eerst in het kort

Wat houden onze werkstukken in?

Hoe zijn we op onze ideeën gekomen en wie heeft ons geïnspireerd?

Wat zijn de keuzes geweest tijdens het maken van de werkstukken?

Hoe ging de samenwerking?

Wat kan de volgende keer beter?

Evaluatie

Reflectie
 

                                                                                                                              

 

Apart of samen?

 

 

st in het kort

Dit verslag is geschreven door Marijn en Olivia. Wij hebben de praktische opdracht samen gemaakt. We hebben elkaar proberen te inspireren en op gebieden waar de ander niet uitkwam, met als uitgangspunt de ideeën die we in ons hoofd hadden. Daarom hebben we ervoor gekozen om het procesverslag per ‘hoofdstuk individueel te schrijven en om het proces te laten zien aan weerskanten. Sommige stukken zullen ook samen geschreven zijn, dit wordt, overigens, net als bij de stukken die individueel zijn geschreven, aangegeven.
 

Wat houden onze werkstukken in?

Hoe zijn we op onze ideeën gekomen en wie heeft ons geïnspireerd?

Omdat we allebei al gelijk al druk en rustig in ons hoofd hadden als tegenstelling, waren we het er gelijk al over eens dat we deze PO samen wilden doen. Ondanks we geen idee hadden wat we wilden maken, kwamen al snel de ideeën binnen stromen. Marijn kwam al heel gauw met het idee om foto’s te maken in Amsterdam en in Utrecht (haar vader woont immers in Amsterdam). Amsterdam zou dan gezien worden als (relatief) druk en Utrecht als (relatief) rustig. Zo zijn we op de locaties gekomen.
Nadat we de foto’s hadden gemaakt kwam ik met het idee om een soort kaarten van Amsterdam en Utrecht uit te printen en punaises te prikken op plaatsen waar we de foto’s hadden gemaakt. Ik inspireerde mijn idee op de film Paper Towns en de crime series als CIS (er zijn vast nog wel meer films waarbij dit idee aan de orde komt, maar die heb ik niet voor dit werkstuk gebruikt). In de film Paper Towns maakt een jongen gebruik van kaart. Ieder plek waar het verdwenen meisje in de film, een aanwijzing achterlaat markeert hij door er een rode punaise op te zetten. In CIS wordt gebruik gemaakt van een whiteboard waarop dan foto’s van het slachtoffer worden geplakt met een draadje tussen de foto’s. We wilden dus iets met de punaises doen en iets met touw. Omdat in de film de route werd aangegeven met een rode pen, wilden wij ook onze route aangeven met iets roods. We hebben veel uitgeprobeerd met het touw en de punaises. Het touw wilden we eerst gebruiken om onze route aan te geven. De reden waarom we dit niet hebben gedaan was, omdat we dan op iedere hoek een punaise of plakkertje moesten doen. Daardoor zagen we van het idee af. Des al niet te min wilden we het touw gebruiken. Na veel proberen en experimenteren, hadden we een idee om het touw dan net zoals bij de whiteboards van CIS om de punaises heen te draaien en dan naar een andere punaise waar de foto aan hangt.


Wat zijn de keuzes geweest tijdens het maken van de werkstukken?
We wilden graag de route die we hadden gelegd van zowel Amsterdam als Utrecht aangeven, maar wisten nog niet echt hoe. We probeerde veel dingen; een rood draadje opplakken, zand opplakken, de route aangeven met verf. Dit werd hem toch niet helemaal en we besloten om de route maar achter wegen te laten.         

Hoe ging de samenwerking?

Wat kan de volgende keer beter?

Evaluatie

Reflectie

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.