Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scapino ballet

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 444 woorden
  • 13 mei 2003
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Scapino Ballet
Scum - Nanine Linning
Tsjaikovski P.I., part one De inhoud Het ballet bestond uit 2 delen. Scum voor de pauze en Tsjaikovski na de pauze. In geen van de delen kon ik echt vinden wat het thema was. Scum waren 9 mannen in een donkere ruimte met tralies. Het leek een soort gevangenis en ze waren bang van wat er daarbuiten was. Ze deden in groepjes de zelfde danspassen en werkten veel samen. Soms zaten ze helemaal in elkaar gedraaid maar toch leek het alsof ze allemaal los van elkaar stonden. Dit stuk duurde ongeveer een uur. Tsjaikovski was een veel lichtere ruimte en hier deden ook 5 meisjes mee. Er stonden overal stoelen en daar zaten mensen op terwijl de andere hun balletstuk opvoerden. Zo wisselden ze elkaar af. Er waren ook delen waarin een meisje of een jongen alleen danste of een meisje en een jongen samen. Ook dit stuk duurde ongeveer een uur. Op internet heb ik gevonden wat het thema was van de 2 stukken. Scum: In ‘Scum’ worden 9 mannelijke dansers geobserveerd in een afgesloten ruimte. Er is geen contact met de buitenwereld mogelijk. In deze extreme situatie komen bij de personages al snel hun mannelijke kwaliteiten en instincten naar boven. Ondanks de broeierige sfeer zijn er ook pogingen tot toenadering en samenwerking. Tsjaikovski P.I., part one: Vioolconcert Tsjaikovski is onderdeel van Wubbes avondvullende Tsjaikovski-programma. Het vioolconcert in D-groot was voor Ed Wubbe de inspiratie en leidraad bij het maken van zijn avondvullende dansstuk ‘Tsjaikovski,P.I.’. Speciaal voor deze tournee met ‘Scum’ maakt Wubbe er een op zichzelf staand dansstuk van. Mijn mening Scum vond ik een beetje tegenvallen. Ik had het anders verwacht. Juist omdat ik er geen verhaal of thema in kon vinden vond ik het nogal langdradig en saai. Het was wel mooi allemaal, maar er waren geen mooie lichteffecten of speciale muziek of zoiets. Dat vond ik wel jammer. Wel vond ik dat ze allemaal heel lenig en soepel waren. Ze dansten mooi en heel precies tegelijk. We zaten helemaal vooraan en daardoor hoorde je vooral bij dit deel de geluiden die ze maakten: sshhh of ai! Dit deed 1 iemand om aan te geven dat er iets moest gebeuren, zo liep het allemaal helemaal tegelijk. Tsjaikovski vond ik veel mooier en leuker dan deel 1. Er deden ook meisjes aan mee, en ik vind dat zij mooier dansen dan jongens. Het deel dat een jongen en meisje samen dansten vond ik het mooist, ik vond het alleen wel jammer dat ze zelfs toen nog veel los van elkaar deden.
Voorbereiding Ik had wat recensies gelezen in de krant en het foldertje doorgekeken wat op school ligt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.