Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Pacemaker

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 260 woorden
  • 12 december 2001
  • 138 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
138 keer beoordeeld

Je hart Je hart is een spier die het bloed door je lichaam klopt. Dit gaat via 2 kamers. Je hart krijgt stroomschrokjes door je sinusknoop. Als je sinusknoop niet goed werkt moeten er stroomschrokjes op een andere manier bij je hart komen. Hier zorgt de pacemaker voor. Wat is een pacemaker Een pacemaker is een soort computer die op een batery werkt. Deze computer slaat je harstslag op en zorgt er voor dat je hart stroomschrokjes krijgt. Implantatie Een pacemaker word aan de linkerkant bij je hart geplaatst en aan je hart verbonden met draden deze draden gelijden de stroomschrokjes naar je hart. De operatie van een pacemaker duurt ongeveer een uur of 2
Op controlle Als je een pacemaker heb moet je om het half jaar op controlle bij de cardioloog om te kijken of je pacemaker nog goed werkt en of je draden nog goed liggen. Eens in de drie tot vijf jaar moet je terug om een nieuwe pacemaker te implanteren want een batterij raakt op. Wat kan je allemaal heel veel mensen denken dat je met een pacemaker heel veel niet meer kan maar met een pacemaker kan je alles nog je mag alleen niet in een zwaar magnetisch veld lopen want dan slaat je pacemaker op hol. Oudere en jongere Iedereen kan een pacemaker krijgen zowel een baby als een bejaarde man of vrouw. Dit is niet zielig en aan de buitenkant je niet zien dat iemand een pacemaker heeft. Nou dit was het einde van mijn spreekbeurt en ik hoop dat jullie het konden volgen

REACTIES

D.

D.

helaas staat er bij dit werkstuk, verkeerde informatie.
als je meer info wil kan je beter Google laten zoeken naar goeie info, of aan iemand vragen die zelf een pacemaker heeft.(zoals mijn vader)
net zoals dat er staat... een pacemaker hoort tussen de 10 en 15 jaar vervangen te worden.
dat ligt eraan hoeveel een pacemaker moet "inschakelen"
ik ga zelf een spreekbeurt houden op school(groep7) en heb info gevraagd in het ziekenhuis.
groetjes Domino

18 jaar geleden

S.

S.

ik vind je werk stuk heel goed ik kon er veel van gebruiken

22 jaar geleden

K.

K.

hallo, ik ben een studente in het 3e jaar verpleegkunde.Dit jaar moeten we ook een eindwerk maken.Ik doe mijn eindwerk over de pacemaker. Kan jij mij helpen door bv namen van andere sites of dergerlijke door te geven. Dank u bij voorbaat.

Groetjes Katrien

21 jaar geleden

J.

J.

Dat is toch wel een hele korte spreekbeurt. Vond die leraar dat wel goed???

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.