Pacemaker

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 260 woorden
  • 12 december 2001
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
137 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Je hart Je hart is een spier die het bloed door je lichaam klopt. Dit gaat via 2 kamers. Je hart krijgt stroomschrokjes door je sinusknoop. Als je sinusknoop niet goed werkt moeten er stroomschrokjes op een andere manier bij je hart komen. Hier zorgt de pacemaker voor. Wat is een pacemaker

Een pacemaker is een soort computer die op een batery werkt. Deze computer slaat je harstslag op en zorgt er voor dat je hart stroomschrokjes krijgt. Implantatie Een pacemaker word aan de linkerkant bij je hart geplaatst en aan je hart verbonden met draden deze draden gelijden de stroomschrokjes naar je hart. De operatie van een pacemaker duurt ongeveer een uur of 2

Op controlle Als je een pacemaker heb moet je om het half jaar op controlle bij de cardioloog om te kijken of je pacemaker nog goed werkt en of je draden nog goed liggen. Eens in de drie tot vijf jaar moet je terug om een nieuwe pacemaker te implanteren want een batterij raakt op. Wat kan je allemaal heel veel mensen denken dat je met een pacemaker heel veel niet meer kan maar met een pacemaker kan je alles nog je mag alleen niet in een zwaar magnetisch veld lopen want dan slaat je pacemaker op hol.

Oudere en jongere Iedereen kan een pacemaker krijgen zowel een baby als een bejaarde man of vrouw. Dit is niet zielig en aan de buitenkant je niet zien dat iemand een pacemaker heeft.

Nou dit was het einde van mijn spreekbeurt en ik hoop dat jullie het konden volgen

REACTIES

D.

D.

helaas staat er bij dit werkstuk, verkeerde informatie.
als je meer info wil kan je beter Google laten zoeken naar goeie info, of aan iemand vragen die zelf een pacemaker heeft.(zoals mijn vader)
net zoals dat er staat... een pacemaker hoort tussen de 10 en 15 jaar vervangen te worden.
dat ligt eraan hoeveel een pacemaker moet "inschakelen"
ik ga zelf een spreekbeurt houden op school(groep7) en heb info gevraagd in het ziekenhuis.
groetjes Domino

17 jaar geleden

S.

S.

ik vind je werk stuk heel goed ik kon er veel van gebruiken

21 jaar geleden

K.

K.

hallo, ik ben een studente in het 3e jaar verpleegkunde.Dit jaar moeten we ook een eindwerk maken.Ik doe mijn eindwerk over de pacemaker. Kan jij mij helpen door bv namen van andere sites of dergerlijke door te geven. Dank u bij voorbaat.

Groetjes Katrien

20 jaar geleden

J.

J.

Dat is toch wel een hele korte spreekbeurt. Vond die leraar dat wel goed???

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.