Zeehonden doodknuppelen

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 497 woorden
  • 31 juli 2008
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
35 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Doodknuppelen zeehonden

Het dood knuppelen van zeehondjes in Canada moet stoppen! De zee hondjes worden dood geknuppeld voor hun huid, namelijk bont.
Ik vind dat je andere oplossingen moet bedenken om bont van de zeehondjes af te halen, bijvoorbeeld wanneer de zeehondjes natuurlijk dood zijn gegaan om ze op te halen en de huid er daarna af te halen. Maar wat jammer nou dat net de huid van de jonge diertjes in trek is en trouwens waarom kopen de mensen geen nep bont dat is soms nog en warmer en zelfs nog mooier ook.
Er worden jaarlijks in Canada zo’n 275.000 zeehonden gedood voor hun huid - bont. Dokter Robert Rengeley zei: De zeehond wordt eenmaal niet met uitsterven bedreigd, dus de jacht zou geen probleem vormen. Dit vind ik dus echt geen goede reden. Je kan toch niet gewoon even dieren gaan doden, neem nou als voorbeeld de mens. Omdat er teveel mensen op de wereld zijn word een heel deel van de mensen uitgeroeid.
Ook heeft hij gezegd dat de zeehondjes te veel kabeljauw eten en de vissers dus niet genoeg kunnen vangen. Dit is dus helemaal geen goed excuus. Het is zelfs bewezen dat alle zeehonden samen 3% kabeljauw eten en de rest is van andere vissoorten. Dat er nog weinig kabeljauw in de zee zit komt immer door de mens zelf, omdat ze teveel hebben gevangen en er dus bijna geen vis meer in de zee zit.
Nog een reden: 95% van de zeehonden die doodgeknuppeld worden is tussen de 12 weken en 12 dagen oud. Ze worden doodgeknuppeld omdat de bont huid in trek is. De jagers knuppelen de diertjes op hun hoofd en hangen ze aan een haak en zo gaan zij op zoek naar andere dieren om opnieuw dood te knuppelen. Soms zijn de diertjes niet eens dood en gaan pas dood wanneer ze uren over dat ijs zijn gesleept.
Een actie van Greenpeace was om de diertjes te bespuiten met verf en zo werd de huid onbruikbaar voor de jagers. Daarmee hebben de actie voerders al vele diertjes gered, ze hebben er ook al een wet voor gemaakt, namelijk de zeehonden die jonger zijn dan 12 weken mogen niet worden doodgeknuppeld.

Andere landen die tegen het doodknuppelen protesteren zijn: België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot Brittanië, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
Wat ik hiermee wilde vertellen is dat de diertjes onschuldig worden vermoord, voor gewoon weg hun vacht. Ik vind dat dit moet stoppen en zelfs moet worden afgeschaft, mensen kunnen net zo goed nep bont kopen, vind ik. Je moet je eens voorstellen dat je als mens wordt gedood omdat er teveel mensen zijn. Er is ook een spotje over het doodknuppelen van de zeehondjes, waarin ze laten zien hoe iemand de mensen dood knuppelt omdat, ze een bontjas aan hebben. Ik zelf vind dit heel goed dat ze dit laten zien en dat mensen die de zeehondjes doodknuppelen een fikse straf krijgen. Je laat je toch niet doodknuppelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.