Voetbalvandalisme

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vwo | 469 woorden
  • 31 mei 2005
  • 66 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 66 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Is voetbalvandalisme aan te pakken?

Voetbal is een leuk spelletje. Het is leuk om er aan mee te doen, maar het is ook leuk om naar de te kijken. Stel je eens voor je bent naar het stadion te gaan om daar een belangrijke wedstrijd te kijken. Je bent zelf een grote fan van PSV en zij moeten tegen AJAX spelen. Wie deze wedstrijd wint mag bijvoorbeeld naar de CL. Op een gegeven moment scoort AJAX alle AJAX fans natuurlijk heel blij. Maar jij bent wat minder gelukkig. Even later scoort PSV en het is 1-1. En dan gebeurt het PSV krijgt een strafschop, doordat er een ernstige overtreden heeft plaats gevonden. Je raadt het al deze strafschop gaat erin in de 88 minuut. De Ajax fans zien de nederlaag al hangen. Een van de Ajax fans klimt over het hek heen en komt terecht in het vak van de Psv supporters… Er breek knallende ruzie uit. En jij denkt laat de wedstrijd maar snel afgelopen zijn dan kan ik naar huis en heb dan ook niet met de rellen te maken. Maar dan krijg je een vuurpijl tegen je hoofd aan je moet met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden. Na een lange behandeling van de artsen word je wakker en je denkt……….Die supporters van Ajax moeten maar voor een aantal wedstrijden geschorst worden. Publiek loze wedstrijden dus. Maar gaat dit niet te ver?!

Ik vind dat voetbalvandalisme hard moet worden aangepakt. Een kleine groep mensen mag de wedstrijd niet verpesten voor de andere supporters. Voetbal vandalisme kan aangepakt worden door samenwerking van dan clubs, politie en overheid.


Wanneer je publiek loze wedstrijden organiseert worden de kosten te hoog voor de betreffende club. Dit vind ik te ver gaan. Door de supporters ontvangen zij weer veel geld (voor entreeprijzen, consumpties enz) Wanneer ze dit geld niet meer binnen krijgen kunnen zij failliet gaan. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen:

Een aantal op maatregelen die beter zijn..zijn deze
geen overbevolking op staanplaatsen
- staanplaatsen door zitplaatsen vervangen
- preventieve ordehandhaving op het veld
- afzonderlijke ingangen voor de bezoekende en de thuisploeg, met als doel de supporterskernen gescheiden te houden
- voldoende uitgangen
- gecontroleerde voorverkoop van plaatsbewijzen
- bewakingscamera's
- Meer bewaking
- geen alcoholverkoop meer in de stadions
- geen 'blik-verkoop' in de stadions
-controle / fouilleren bij de ingang, dit moet gewoon kunnen

Kortom ik vind dat er harde maatregelen tegen vandalisme moeten worden gebruikt. Bij wedstrijden moeten er genoeg bewakers aanwezig zijn en deze bewakers mogen ook deze mensen fouilleren. Publiek loze wedstrijden gaat te ver, ik vind dat er betere oplossing kunnen zijn. Er moeten voldoende uitgangen zijn voor de supporters en deze supporters moeten ook gescheiden blijven. Met zulke maatregelen moet het vandalisme voorkomen worden!


Voetbalvandalisme hoort niet op en om het veld!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.