Tsjechie

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 335 woorden
  • 12 november 2003
  • 205 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
205 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Ik houd mijn spreekbeurt over Tsjechië, omdat mijn oma daar woont mijn moeder daar gewoond heeft en ik dus een halve Tsjech ben. Ik ga bijna elke vakantie die ik heb samen met mijn moeder of broer naar Tsjechië, omdat mijn oma daar nog woont.

Praag: De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Praag heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Praag is in een oud en nieuw gedeelte verdeelt in het oude gedeelte staat de oude joodse wijk genoemd sinds de 16de eeuw "de Praagse getto". De getto is ontstaan in de 9de eeuw, toen zich een joodse kolonie van handelaren permanent in Praag had gevestigd. In de 17de eeuw werd het de hebreeuwse hoofdstad van centraal europa. Veel van de destijds gebouwde gebouwen staan er nu nog. De wijk heeft de oudste synagogen ter wereld, daterend uit de 13de eeuw.

Rijk en arm: In Tsjechië is veel verschil tussen rijk en arm. Ik merk dat vooral als ik naar mijn oma ga en langs grote steden en kleine dorpjes kom. In de kleine dorpjes ziet het er heel ouderwets uit. En als je dan weer meer in de steden komt ziet het er wel weer wat moderner uit. Als je over de grens in Tsjechië komt zitten er ook allemaal van die Vietnamezen die op een markt allemaal van die neppe merk spullen verkopen. Ze verkopen dat voor heel weinig geld en je kan daar ook nog iets van afhalen door met ze te gaan onderhandelen. Die mensen leven volgens mij ook niet in huizen,maar blijven dag en nacht bij hun kraampje staan.

Toerisme: Tsjechië trekt best wel veel toeristen aan, omdat het geen duur land is en het is ook best wel een mooi land. In de winter kan je er snowboarden en skiën, enzo en in de zomer kan je er in de bergen lopen. Ik vind de mensen in Tsjechië best wel vriendelijk,maar je kan er niet zo goed mee praten als toerist, want niet overal spreken ze Engels of Duits.

REACTIES

J.

J.

misschien moet er iets meer over de cultuur waar het ligt de bevolking
enz.

11 jaar geleden

I.

I.

Mijn vader komt uit Tsjechië en ik ben ook half Tsjech. Ik hou mijn Spreekbeurt ook over Tsjechië maar in mijn Spreekbeurt was veel meer info.

9 jaar geleden

I.

I.

Meer over geschiedenis ofzo. En over die mooie oude middeleeuwse dingen. Er staan wel 12 dingen van TsjechiË op het werelderfgoed lijst van Enesco.

9 jaar geleden

M.

M.

Kan je ook Tsjechisch? ( mijn vader komt uit Tsjechië ) ( mijn moeder uit slowakije ) Wist je dat in die talen bijna geen verschil zit omdat ze vroeger 2 landen waren Namelijk Tsjechoslowakije

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.