tienerzwangerschappen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 420 woorden
  • 17 mei 2010
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
29 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Tienerzwangerschappen
Tienerzwangerschap is in tegenstelling tot vroeger lang geen taboe meer, wat het daarom geen minder groot probleem maakt. Tienerzwangerschappen komen procentueel het meest voor in Afrika, gevolgd door Latijns-Amerika. Het minst komen ze voor in Europa. Moederschap op jonge leeftijd is niet vanzelfsprekend. Als tienermoeder worden alle meisjes jonger dan 20 jaar beschouwd die het leven hebben geschonken aan minstens 1 kind. Deze groep wordt dan nog eens ingedeeld in 2 categorieën: de min 15-jarigen en de meisjes tussen 15 en 19 jaar. Tienermoeders vormen een groot probleem in de wereld en ligt mee aan de basis van de gigantische bevolkingsaangroeiing die wereldwijd aan de gang is. Volgens het bevolkingsfonds van de VN raken wereldwijd jaarlijks bijna 1 op de 4 meisjes zwanger in de leeftijd tussen de 15 en 19 jaar. Dat betekent dat meer dan 14 miljoen meisjes jaarlijks moeder worden. Een groot aantal van deze zwangerschappen zijn ongepland en ongewenst en hebben vergaande gevolgen voor de toekomst van de zwangere meisjes. Tienervaders hebben in het algemeen een slecht imago. Men verwijt hen zijn onverantwoordelijk gedrag. Men gaat er ook van uit dat de vader toch niets met het kindje te maken wilt hebben en de zwangerschap liever kwijt dan rijk is. Toch zijn er ook tienervaders die het tegendeel bewijzen en die wel betrokken willen zijn bij de geboorte en de opvoeding van de baby.
De oorzaak van tienerzwangerschap is meestal te vinden in het niet of het niet goed gebruiken van anticonceptiemiddelen, het falen van het condoom en het gebrek aan kennis van de noodpil. Bovendien wordt het risico op zwangerschap vergroot door de grotere vruchtbaarheid van jonge meisjes en is de leeftijd waarop de eerste geslachtsgemeenschap plaatsvindt steeds jonger.
Niet elke zwangerschap resulteert in een geboorte. Voor het meisje is het vaak een zware beslissing voor het al dan niet houden van de zwangerschap. Uiteindelijk heeft ze 3 keuzes: ze laat het kindje geboren worden en houdt het, ze laat het kindje geboren worden en staat het af aan adoptie, of ze breekt de zwangerschap af door middel van abortus. In ons land komen de keuzes voor abortus en het kindje te houden het meeste voor.
Wat is abortus? Abortus is het opzettelijk afbreken van een zwangerschap met het afsterven van de vrucht als gevolg. Elke vrouw – ook minderjarig – heeft recht op abortus. Deze ingreep moet in een ziekenhuis of in een abortuscentrum binnen de 12 weken zwangerschap uitgevoerd worden.
De schoolplicht tot 18 jaar blijft, ook na en tijdens de zwangerschap. Het meisje kan wel afwezig blijven op school voor de bevalling en tijdens de bevallingsrust.

REACTIES

K.

K.

hallo,

ik wil graag een spreekbeurt houden over tienerzwangerschappen zouden jullie mij wat meer info kunnen sturen??

groetjes karolien

11 jaar geleden

C.

C.

dit is echt goeie informatie.
zelf moet ik een spreekbeurt houden over tiener zwangerschap.
hebben jullie nog meer tips / info over dit onderwerp?

groetjes.

10 jaar geleden

C.

C.

Ik heb een opdracht gehad om een bellen van tienerzwangerschap.kunnen jullie mij een idee geven hoe dat moet.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.