ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Voorwoord
Mijn presentatie gaat over kyokushinkai karate ik heb het onderwerp gekozen, omdat ik het zelf ook doe waardoor het informatie opzoeken makkelijker is.
Ik ga jullie iets vertellen over;
Wat betekent kyokushinkai karate?
Wat is kyokushinkai karate?
Hoe is kyokushinkai karate ontstaan?
De dojo
Kleding
Wat betekent kyokushinkai karate?
Letterlijk vertaald betekent kyokushinkai: organisatie door de ultieme waarheid en samenwerking.
Karate betekent 'lege hand'. Vrij vertaald betreft het de 'kunst van het vechten zonder wapens', je gebruikt dus je eigen lichaam als wapen, zoals bv. de vuist, elleboog, knie enz.
Het embleem van kyokushin wordt op de linkerkant van het karatepak gedragen. Vaak wordt op de gordel ook nog een ander symbool gedragen; het KANKU symbool. Dit symbool geeft de oneindigheid van het karate aan.
Wat is kyokushinkai karate?
Het is de hardste vorm van karate, waarbij full-contact gevochten wordt. De trainingen vergen zowel op fysiek als mentaal vlak. Een training begint met een algemene opwarming, om daarna over te gaan in een uitputtende conditietraining. Vervolgens gaat de aandacht uit naar de KIHON of basistechnieken. De leerling leert stoten, ontwijken, schoppen en blokkeren. Deze oefeningen worden een ontelbaar aantal keer ingeoefend om vervolgens te worden toegepast in KATA. Na de basis wordt het echte vechten geoefend in vast of vrij sparren of oefeningen op de zandzak. Wanneer er vrij gespard wordt mag er op volle kracht gestoten en geschopt worden, maar, om blessures te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van hand been -en kruisbeschermers.
Hoe is kyokushinkai karate ontstaan?
Mas. Oyama werd in 1923 geboren in Korea. Op 16 jarige leeftijd beoefende hij boksen en Grieks-Romeins worstelen in Japan. Daarnaast beoefende hij ook hudo. Op een dag zag hij een demonstratie van Guchin Funagoshi een grootmeester uit Okinawa.
Oyama werd één van de beste studenten van Funagoshi.
Na de dood van Funagoshi viel de organisatie uiteen in verschillende groeperingen, die een eigen stijl ontwikkelden.
Oyama ontwikkelde ook een eigen stijl en noemde dat Kyokushinkai.
De dojo
De plaats waar karate beoefend wordt noem je de DOJO. Dojo betekent letterlijk: zaal van de weg.
In de Dojo is het tijdens de les stil. Er wordt alleen gepraat door de leraar of sensei. De leerlingen of karateka's moeten op tijd aanwezig zijn, de sensei trouwens ook. Een laatkomer gaat met zijn gezicht naar de muur in een hoek van de dojo zitten. Pas als de sensei het zegt, mag je mee gaan doen.
Als je de Dojo binnenkomt of verlaat moet je altijd groeten. Je mag de de dojo alleen verlaten met toestemming van de sensei. Als de sensei binnenkomt, moet iedereen in de dojo met het gezicht naar hem gericht groeten. Deze regels verschillen per school.
Kleding
Een karate pak noem je een karate-gi of gi. De gi bestaat uit een witte vest en broek, vies is niet wit genoeg. Na de gi vastgeknoopt te hebben, doe je als laatste je gordel om.
Goede karateka's hebben tijdens de les:
nette haren (in een staart),
kortgeknipte nagels,
geen sieraden (oorringen) aan,
een schone gi aan,
geen schoenen of sokken aan,
een shirt onder hun gi (meisjes) aan
Slot en vragen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Top verslag alles overzichteijk en alle belangrijke details naar voren gehaald. bedankt voor het delen

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

hallo, ik vind dit een erg goede presentatie omdat ik er zo een verslagje van heb kunnen maken ! erg goed gedaan !

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast