Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kabouter Weseley

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas aso | 607 woorden
  • 19 mei 2011
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kabouter Wesley.

1.Wie was Kabouter Wesley ?
Kabouter Weseley was een Belgische strip en tekenfilmreeks over een heel grofgebekte kabouter, die graag zonder rede mensen of dingen op hun bek slaat. Hij beleeft de meest idiote non-avontuurlijke verhalen. Kabouter Wesley draagt rode kledij, een rode puntmuts en heeft een witte baard. Hij haat paddenstoelen, mooie wandelingen, maandagen, vakantie, Kerstmis en nog veel meer. Het huis van Kabouter Wesley is een rode paddenstoel. Er is een keuken, een living, een neogotische kapel, en een illegale witloofplantage.

2. Ontstaan
Alle strips en filmpjes zijn getekend en bedacht door Jonas Geirnaert. Kabouter Wesley is ontstaan tijdens het tekenen van een nette animatiefilm “ Flatlife”. Met deze film won Jonas Geirnaert op het filmfestival van Cannes een prijs. Voor deze animatiefilm moest hij meer dan 9000 handgemaakte tekeningen maken. Op een dag was Jonas dat kotsbui zodat hij zijn werk opzij schoof en een wit blad nam. Hij tekende een verhaal van een Kabouter die een paddenstoel op zijn muil sloeg. Deze strip is toen wel nog vier jaar blijven liggen voor er iets van kwam. Kabouter Wesley werd dus geboren als een soort uitlaatklep toen Jonas Geirnaert bezig was met zijn animatiefilm.


3.Korte filmpjes
Tijdens het najaar van 2009 kreeg Kabouter Wesley veel aandacht via een reeks korte tekenfilms die wekelijks uitgezonden werden in Man Bijt Hond op Eén. Van elk animatiefilmpje wordt er eerst een strip ontwikkeld. Volgens de maker kan je het best een avontuur tekenen als je begint met één prentje en niet weet hoe het verhaal zal eindigen. Vanaf het moment dat er een logisch verhaal dreigt te komen is het aangewezen te stoppen. Ook lijkt het alsof de verhalen getekend zijn door een kleuter of peuter. De stemmen in de filmpjes worden ingesproken door twee personen. De protagonist, Kabouter Wesley door de maker Jonas. Om deze stem te bekomen begint hij met heel hard te roepen. Zo gaat zijn stem kapot een kan hij de stem van KABOUTER Wesley nadoen, een nadeel hiervan is dat hij slechts drie filmpjes per dag kan opnemen. De nevenfiguren worden ingesproken door Jelle De Beule. De filmpjes werden dus uitgezonden op het Vlaamse televisie programma Man Bijt Hond. Je kan alle fimpjes wel nog bekijken op You Tube. Het filmpje ‘Paddenstoel’ werd al meer dan één miljoen keer bekeken. De strips van Kabouter Weseley kon je lezen in HUMO tussen 2008 en 2011 op onregelmatige basis. In Nederland worden de filmpjes uitgezonden door Comedy Central.

4. Humor
De strips en de afleveringen zijn humoristisch gekenmerkt. Dit komt niet enkel door de grofheid van de kabouter maar ook omdat de avonturen op niets slaan. Het zijn meestal volledig absurde grappen.

5. Het goede doel
Samen met Kabouter Wesley neemt Jonas del aan tal van goede doelen

5.1 music for life
2009: In 2009 leverde Kabouter Wesley een bijdrage aan Music for life. De fans konden bieden op een gepersionaliseerde strip.

2010: In 2010 kon je op 15 december bij Humo: de Super Zakagenda 2010 featuring Kabouter Weseley kopen voor maar € 5 extra! De opbrengst ging integraal naar Music for Life. (georganiseerd door Studio Brussel)

5.2 Fairtrade
Vanaf 1 april 2010 vind je in de Oxfam-Wereldwinkel leuke spullen van Kabouter Weseley een stomme brooddoos, een fairtrade-T-shirt van mijn botten en een draagtas, allemaal met een leuke cartoon van Kabouter Wesley er op. Jonas vond het wel leuk om de spullen te ontwerpen. Het is ook een goede zaak om Oxfam-Wereldwinkel wat populairder te maken bij jongeren. Eigenlijk is het dus een list om meer volk naar de Werelwinkel te lokken. De T-shirts en schoudertassen zijn van fairtradekatoen en worden verkocht aan 15 en 20 euro, de brooddoos kan jouw boterhammen bewaren voor een prijs van slechts 5 euro. Jonas staat helemaal voor het principe van eerlijke handel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.