Greenpeace

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 8 | 498 woorden
  • 12 maart 2002
  • 398 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
398 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

Ik hou m’n spreekbeurt over Greenpeace.

Wat is en wat doet Greenpeace? Greenpeace is een organistatie die alles doet om het milieu te beschermen. Ze werken aan groene vrede. Ze houden actie’s voor het milieu. Ook gaat Greenpeace naar belangrijke vergaderingen over bijv. over het klimaat. Als je lid bent krijg je vier maal per jaar het blad van Greenpeace toegestuurd, je word ermee op de hoogte gehouden van de actie’s van Greenpeace. De allereerste actie van Greenpeace: Op veel plekken op aarde leven mensen in oorlog. Sommige landen hebben atoombommen. Toen zulke bommen twee Japanse steden verwoestten, weten we hoe verschrikkelijk de gevolgen van zo’n atoombom kunnen zijn. Die bommen werden uitgeprobeerd op afgelegen eilandjes. De dieren, planten en ook het water heeft hier erg onder te lijden. In 1971 maakte een groepje Canadezen en Amerikanen zich ongerust over de Amerikaanse atoomproeven op het eilandje Amchitka. Ze huurden een bootje en gingen daar naartoe om te protesteren. Die allereerste actie was een geweldloze actie voor het milieu en tegen de oorlog. Ze lieten het niet bij deze actie: ze richtten Greenpeace op. Ze spraken af nooit geweld te gebruiken bij de actie’s.

Onderzoeken: Er zijn ook Greenpeacers die wetenschappelijk onderzoek doen. Ze nemen proeven bij grote fabrieken of op andere plekken om te kijken of het water vervuild is. In Exeter (Engeland), heeft Greenpeace een laboratorium. Daar doen ze onderzoek. De boten: Greenpeace heeft verschillende boten nodig om actie te voeren. Op elk schip zijn rubberboten aanwezig. Ze hebben die rubberbootjes nodig omdat ze klein, snel en behendig zijn. Een aantal boten zijn de Sirius, de Gondwana, de Vega, De Rainbow Warrior, De Moby Dick, Mv Greenpeace, De Solo, De Beluga en de Arctic Sunrise. De Sirius: Greenpeace kocht deze oude loodsboot speciaal voor acties in Europa. Met de Sirius protesteerden ze tegen de Noorse zeehondenjacht en de vervuiling van de Middellandse Zee. De Sirius is al meer dan 45 jaar oud, daarom ligt ze de laatste jaren in een haven en kun je er soms rondkijken.

Walvissenjacht: Er wordt veel op walvissen gejaagt. Meestal bij Noorwegen en bij Japan. Het gaat daar om het walvisvlees. Actievoerders gingen met kleine rubberbootjes vlak bij de walvissen varen, zodat de jagers hun harpoenen niet konden afvuren. (een harpoen is een soort pijl die ze afvuren op walvissen). Greenpeace vindt dat alle jagers over de hele wereld de walvissen met rust moet laten. Oerbossen:

De oerbossen van de wereld worden bedreigd. Op de hele aarde bestaat nog maar twintig procent van het oorspronkelijke bos. De rest wordt in hoog tempo vernietigt. Alleen maar om het geld. Wat zijn oerbossen? Oerbossen zijn oorspronkelijke, natuurlijke bossen. Uitgestrekte wouden van duizenden jaren oud. Als er door menselijk ingrijpen bomen, planten of dieren verdwijnen raakt de natuur uit balans. Dat komt omdat alles wat leeft een functie heeft. Dat natuurlijke evenwicht is heel kwetsbaar. Greenpeace wil dat iedereen hout van het FSC merk koopt.

Dit is het einde van mijn spreekbeurt.

REACTIES

B.

B.

Je hebt een goed onderwerp gekozen

20 jaar geleden

A.

A.

Hartelijk bedankt voor je spreekbeurt he!!!!
Ik moest voor morgen nog een spreekbeurt in elkaar knutselen over greenpeace en daar had ik echt geen zin in.Toen kreeg ik een tip van een vriend dat ik eens op deze site moest kijken.

NOGMAALS HARTELIJK BEDANKT,
HARTELIJKE GROETEN ADRIAN!!!!!!!!!!

20 jaar geleden

3.

3.

leuk

20 jaar geleden

L.

L.

hoi
ik ken je wel niet maar ik vind het heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel tof dat je deze spreekbeurt op internet heb gezed wand nu heb ik een goede spreekbeurt wat voor cijfer heb jij er voor gehaald nou ik hoop een goed cijfer
doei groetjes lindy

19 jaar geleden

M.

M.

hallow eva
bedankt dat je je spreekbeurt op deze site wou zetten zonder jou was ik nergens geweest

19 jaar geleden

L.

L.

bedankt dat je een werkstuk hebt gemaakt . hij komt goed van pas !!!! hahahahahahaha

19 jaar geleden

M.

M.

Ik vind dat je een goede spreekbeurt hebt gemaakt.
En dankje dat je het op deze site hebt gezet ik had nog maar 3 dagen voor mijn spreekbeurt!!!!!!
Dank je wel Eva.
SSSSSSSSUUUUUUUUUPPPPPPPPPPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
bedankt.
Hé.
Ik wens je de beste en nog heel veel geluk en gezondheid in je leven.
Ik hoop maar dat ik een goed cijfer krijg!
Ciao!

18 jaar geleden

G.

G.

hey eva goede spreekbeurt , man
wat voor cijfer had je?
ik heb er veel aan gehad bedankt
doeii
gerlinde

18 jaar geleden

C.

C.

Dankje Eva ik wist geen hoofdstukken te bedenken maar door jou spreekbeurt wel

8 jaar geleden

M.

M.

super fijn ik moest voor biologie een praktische opdracht maken over Greenpeace en ik heb er een f*** 10 voor!!!!!! thnx je hebt me echt gered van de ondergang

xxx marieke

7 jaar geleden

J.

J.

je had wel wat meer info moeten geven sorry maar ik vind het geen goed waard misschien een klein zesje

6 jaar geleden

E.

E.

Dankje, kan best veel informatie er uit halen!!! ; )

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.