ADVERTENTIE
Vind een bijbaan die bij je past!

Een bijbaantje zoeken dat bij je past kan een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen kom je er al snel achter wat je wel en wat je niet leuk vindt. Lees alle tips over het vinden van een bijbaan op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check alle tips van Youngpwr!

Inleiding.

Hallo, wij doen onze spreekbeurt over dromen omdat wij wel eens willen weten hoe het komt dat je droomt. En wat voor dromen er allemaal bestaan.

Wat zijn dromen?++Dromen zijn :

-gevoelens, beelden en gedachten die je achterelkaar ziet tijdens je slaap.

-wetenschappelijk gezien: periodes met verhoogde hersenactiviteit tijdens je slaap die te herkennen zijn aan heel snelle oogbewegingen.Kortom dromen kun je in het echt niet zien maar je hersenen denken dat ze die zien.

++Waarom dromen we?

We dromen en slapen om verschillende redenen.

-De gewone slaap is er voor dat je lichaam kan herstellen en uitrusten.-Dromen zijn er voor om je mentaal en emotioneel uit te laten rusten. Dromen helpen je bij het verwerken van informatie en emoties die je op die dag hebt meegemaakt. Als je bijvoorbeeld die dag iets bijzonders hebt meegemaakt zou het niet raar zijn als je daar over gaat dromen of er een nachtmerrie over krijgt.

Wat een nachtmerrie precies inhoud gaan we zo nog iets over vertellen.Slapen en de fasen.Er zijn 4 fasen waarin je (elke nacht) terechtkomt.

FASE 1: doezelen

Als je doezelt ben je nog wel wakker maar je armen en benen worden zwaarder en je spieren beginnen slapper te worden. Aan het eind van deze fase val je langzaam in slaap.FASE 2: lichte slaap

De lichte slaap duurt ongeveer een half uurtje. Je slaapt in deze fase wel maar je kunt makkelijk weer wakker gemaakt worden. Er zijn flarden van gedachten, de spieren zijn slapper dan in fase 1 en je ogen bewegen niet. In deze fase komt het wel eens voor dat je gaat slaapwandelen, praten of dat je in je bed plast of wakker schrikt.FASE 3: diepe slaap-kan een uur duren

-spieren zijn helemaal ontspannen. Ook de oogspieren. (ze bewegen dus niet)

-hartslag en bloeddruk zijn laag

-langzamer ademen

-lichaamstemperatuur wordt lager.

-moeilijk om iemand nu wakker te maken.FASE 4: de REM-Slaap

-In de REM-slaap slaap je weer lichter, je begint weer te bewegen met je lichaam, en met je ogen.-In deze fase droom je ook. Deze dromen kunnen van 5-60 minuten duren. Soms lijken ze alleen veel langer te duren.

Als iemand je in deze slaap fase wakker maakt kun je je droom nog heel goed herinneren.-REM staat voor Rapid Eye Movement. Omdat je in deze fase snel heen en weer gaat met je ogen.De REM-slaap of droom is heel belangrijk om zowel gevoelens als informatie te kunnen onthouden en te verwerken. Alle informatie waarvan de hersenen denken dat ze overbodig zijn worden, bij wijze van spreken, niet op je harde schijf opgeslagen.

Je hebt iedere nacht gemiddeld 5 REM-slaap periodes, die duren bij elkaar opgeteld ongeveer 3-4 uur.Uit onderzoeken is gebleken dat als mensen tijdens de REMslaap wakker worden gemaakt, dat ze dan na 1 of 2 dagen concentratieproblemen krijgen. Ook worden ze erg prikkelbaar, zijn ze sneller geïrriteerd of huilen ze veel. Dat komt omdat, zoals ik al vertelde, de REM-slaap je helpt gevoelens en informatie te verwerken.Als je door al deze fases bent geweest begin je weer van voor af aan. Dat doe je ongeveer 5 keer per nacht. En dus heb je ook ongeveer 5 dromen per nacht, maar je herinner je er meestal maar 1,2 of helemaal niet. Al die fases bij elkaar duren ongeveer 90 maar word elke keer dat je opnieuw door de fases gaat steeds langer en je gaat dus ook steeds langer dromen. De wetenschappers zijn er nog steeds niet achter hoe dat kan.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

leuke spreekbeurt!
vast een goed cijfer!?

8 jaar geleden