Bermuda driehoek

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 871 woorden
  • 5 april 2004
  • 140 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
140 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Ik hou mijn monoloog over de Bermuda Driehoek. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik het heel interessant en fascinerend vind. Waarschijnlijk weten een paar van jullie niet van de Bermuda Driehoek inhoudt daarom geef ik bij deze eerst een korte inleiding.

De bermuda driehoek ook wel 'Duivelsdriehoek' genoemd, is een denkbeeldig gebied aan de zuidoost kust van de Verenigde Staten. De Bermuda Driehoek staat bekend om het feit dat in dit gebied vele kleine boten, vliegtuigen en schepen op een onverklaarbare manier zijn verdwenen. De punten van de Bermuda Driehoek liggen tussen de Bermuda Eilanden, Miami (VS) en San Juan (Puerto Rico).

In de afgelopen honderd jaar zijn er in dit gebied meer dan 50 boten en 20 vliegtuigen verdwenen. Hiervan is nooit wat terug gevonden laat staan de bemanning. Wat er precies gebeurd is met deze voertuigen is niet bekend. De meeste verdwenen zonder een spoor achter te laten.

Een van de bekendste verdwijningen gebeurde aan het eind van de 2e
wereldoorlog. Op 5 december 1945 stegen 5 torpedobommenwerpers op van hun
vliegbasis in Florida. Ze gingen een oefenvlucht maken in de Bermuda driehoek. Het was uitstekend vliegweer. De bommenwerpers stonden bekend als uiterst veilige toestellen. De bemanningen waren betrouwbaar en ervaren. Toch verdwenen deze toestellen zonder een spoor achter te laten. Ze hadden tijdens dezelfde oefening nog radiocontact gehad met de vliegbasis.

Er zijn in de loop van de tijd vele theorieën ontstaan om deze vele verdwijningen te verklaren. De meerderheid van de verdwijningen kunnen toegeschreven worden aan de unieke natuurlijke kenmerken van het gebied. de Bermuda Driehoek een van de twee plaatsen op aarde waar het magnetische kompas wijst naar het echte noorden. (de aarde hangt immers schuin in het heelhal.) Normaal gesproken wijst de naald van een kompas naar het magnetische noorden. Het verschil tussen deze twee verschijnselen wordt ook wel kompasvariatie genoemd en kan oplopen tot een afwijking van 20 graden. Als deze kompasafwijking niet gecompenseerd wordt, kan een voertuig ver uit koers raken. De Bermuda Driehoek is niet het enige gebied op aarde waar zich dit magnetische verschijnsel voordoet. Een gebied aan de oostkust van Japan, dat de 'Duivelszee' wordt genoemd, heeft dezelfde magnetische karakteristieken als de Bermuda Driehoek. De Duivelszee is net als de Bermuda Driehoek bekend om mysterieuze verdwijningen. Een ander natuurverschijnsel die betrekking heeft op de Bermuda Driehoek is de extreem snelle en turbulente golfstroom in dit gebied. Deze golfstroom kan zeer verraderlijk zijn voor onervaren mariniers. Een derde kenmerk waar de Bermuda Driehoek mee te maken heeft is het onvoorspelbare klimaat van het Caribisch-Atlantisch gebied. Plotseling opkomende lokale, zeer heftige onweersbuien zijn vaak een ramp voor piloten en mariniers. Ook komen in dit gebied regelmatig waterhozen voor. Dit is een tornado boven het wateroppervlak die oceaanwater omhoogtrekt tot soms wel honderden meters. Zo’n waterhoos is zo krachtig dat het alles kan vernietigen. Het vierde kenmerk is de bodemstructuur aldaar. De bodem varieert van grote zandbanken rondom de eilanden tot zeer diepe oceaantroggen (het diepste punt van de Atlantische Oceaan, de Puerto Rico Trench, bevindt zich in de Bermuda Driehoek). Onder invloed van de stromingen die hierdoor ontstaan is de oceaanbodem in een constante staat van verandering. Ook een niet te onderschatten probleem zijn menselijke fouten. Vele plezierboten bevaren de zeeën tussen Florida en de Bahamas. Veel te vaak wordt er gevaren met te kleine boten, heeft de kapitein te weinig kennis over de risico's van het gebied en is er een gebrek aan ervaring. In het verleden werd vaak gedacht dat de rampen in dit gebied veroorzaakt werden door bovennatuurlijke krachten. Maar het is deze combinatie van natuurlijke krachten en menselijke fouten die de oorzaak is van het vergaan van deze voertuigen en ervoor zorgt dat de Bermuda Driehoek zijn bijnaam 'de Duivelsdriehoek' eer aan doet. Veel mensen die het verhaal van de Bermuda Driehoek al kennen, schrijven de oorzaak van het verdwijnen van vele boten en schepen toe, aan UFO’s (Unidentified Flying Objects) en de bijbehorende bemanning. Helemaal uit de lucht gegrepen is dat verhaal niet. Zo ligt er in de buurt van stad Porto-Rico een basis die signalen uitzendt voor mogelijke buitenaardse wezens.

Maar niet alleen in de Bermuda Driehoek worden vaak meldingen gedaan van het zien van UFO’s. Ook in het gebied boven Afghanistan en Pakistan, de Duivelszee, de Tasman Zee voor de kust van Australië, de oostkust van Zuid-Afrika, de Indische Oceaan, het zuidoosten van de Grote Oceaan en de oostkust van Zuid-Amerika worden vaak meldingen gemaakt van UFO’s. Interessanter wordt het, dat als je de atlas erbij pakt en met een stift alle bovengenoemde punten markeert, en ze verbindt met lijnen, er een grote rechthoek ontstaat.

De theorie van de Bermuda Driehoek wordt niet alleen benaderd door mensen die geloven in buitenaards leven. Natuurkundigen hebben er een andere theorie over. Zo verklaren zij de verdwijning van schepen en vliegtuigen door Methaan gasbellen. Dat zijn gasbellen die onder water zweven, en die door een bepaalde druk, naar boven kunnen komen, waardoor er een grote druk van lucht en water ontstaat. Als dat gas omhoog komt, is de zee als een pan melk die overkookt. Het zee water borrelt, pruttelt en wordt wit. Komt er heel veel methaangas vrij, dan kan het water geen schepen meer dragen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.