Badminton

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1457 woorden
  • 13 januari 2002
  • 829 keer beoordeeld
Cijfer 7
829 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Ik ga mijn spreekbeurt houden over badminton.

Ik heb het onderwerp gekozen omdat ik het een leuke sport vind waar ik al 4 a 5 jaar op zit.

In mijn spreekbeurt ga ik het houden over :

- De geschiedenis - Wat heb je voor badminton nodig - Het speelveld - De spelregels - De training - De wedstrijden - De Nederlandse Kampioenschappen

De gechiedenis : Badminton komt uit het land India. Vroeger werd het spel Poona genoemd. Waarschijnlijk was het genoemd naar de stad Poona. In Engeland werd in 1873 het spel ook al gespeeld op het landgoed van de hertog van Beaufort. De naam van het landgoed was badminton. Zo is dus naam badminton ontstaan. Uit oude schilderijen blijkt dat mensen uit andere landen het spel ook al speelde. Ken Davidson een bekende Afrikaanse badmintonner die had zich in geschiedenis van badminton verdiept. Hij kwam erachter dat het spel al veel eerder in Engeland werd gespeeld. Maar in Frankrijk kenden de mensen het spel ook al eerder. In frankrijk noemden zij het spel ‘Jeu de Longue plume’. (HET PLAATJE AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!!) Wat heb je voor badminton nodig :

Om te kunnen badmintonnen heb je nodig : - Een racket - Een shuttle - Kleding en - Goede sportschoenen

Het racket :

Natuurlijk heb je voor badminton een racket nodig om mee te slaan. De meeste rackets worden gamaakt in fabrieken in China, Taiwan en in Sri Lanka. Alleen Yonex heeft nog fabrieken in Japan waar zij hun rackets maken. Zo ziet een racket eruit : ( AAN DE KLAS LATEN ZIEN !!!!!!!!!! )

Het blad is bespannen met snaren van Nylon dat is een soort kunststof. Het racket moet aan allerlei dingen voldoen want het blad mag niet langer dan 28 centimeter zijn en mag niet breder dan 22 centimeter zijn. Je hebt verschillede merken maar de twee bekendste merken zijn Yonex en Carlton. Maar en zijn natuurlijk nog veel meer merken. Vroeger speelde de mensen altijd met houten rackets maar tegenwoordig wordt er alleen nog maar met kunststof rackets gespeeld.

De shuttle :

Ook heb je bij badminton een shuttle nodig. Je hebt twee soorten shuttles namelijk : veren-shuttles en gewone plastic-shuttles. Zo ziet een veren-shuttle eruit. ( AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!!!)

Bij een veren-shuttle worden er zestien eende-of ganzeveren naast elkaar in een rond kurkje gestoken. De veren worden dan met stevig touw goed bij elkaar vast gebonden zodat ze niet los gaan. De plastic shuttles zijn natuurlijk van plastic gemaakt. De plastic-shuttles heb je in twee kleuren namelijk in het geel en in het wit. ( AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

Maar je speelt niet altijd met dezelfde shuttles want bij een andere temperatuur horen ook andere shuttles want als het 19 tot 29 graden is dan word er met langzame shuttles gespeeld en die herken je aan hun groene lintje.Als
Het 22 tot 11 graden is dan word er met iets snellere shuttles gespeeld en die herken je aan hun blauwe lintje. En vanaf 21graden dan word er met hele snelle shuttles gespeeld en die herken je aan hun rode lintje. Maar zelf speel ik meestal met langzame shuttles.

De kleding :

Vroeger moesten de mensen in een wedstrijd altijd witte kleding dragen maar tegenwoordig is dat niet meer. Want kan je gewoon een kort broekje of rokje met een t-shirt dragen. Ook heb je nu een traningspak die je na de training aan kan doen want dan blijven je spieren goed warm. Onze verening die heeft dan geen eigen traningspak maar wel een apart trui en die ziet er zo uit : (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

Ook heeft onze vereninging een appart broekje en t-shirt en die zien er zo uit: (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

Dit wil je ook lezen:

De schoenen :

Het is erg belangrijk om goede schoenen te hebben. Want het moet de goede maat zijn en je moet er soepel in kunnen bewegen. Onder de schoen moet eigenlijk een speciaal rondje zitten dat noemen we een draaipunt. (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

Want als er een draaipunt onder je schoen zit dan kan je makkelijker met je voet draaien. Ook moet je altijd je veters goed strikken want anders kan je voet dubbel gaan.

Het speelveld: Badminton word in een zaal gespeeld en op een badmintonbaan. Op de helft van de baan hangt een net. Een badmintonbaan is ongeveer twee keer zo lang als breed de baaan is namelijk 13,40 meter lang en 6,10 meter breed. Zo ziet ongeveer een badmintonbaan eruit. (OP HET BORD DE LIJNEN EN ZO UITLEGGEN!!!!!!!!!!)

De spelregels : Als eerst is de service bij badminton erg belangrijk. Je serveert goed als je de shuttle onderhands en schuin serveert. Bij het enkelspel zijn de belangrijkste spelregels : Elke speler heeft een service. Er wordt alleen van vak gewisseld als er wordt gescoord. Bij het dubbelspel zijn de belangrijkste spelregels : Iedere partij heeft twee service beurten. De service wordt schuin geslagen. En er wordt alleen van vak gewisseld als jij of je partner een punt scoord. Als je allebei je service hebt gehad dan gaat de service over. Je scoort zelf alleen als je tegenstander de shuttle mis slaat of uit slaat. Maar de shuttle is ook uit als je hem tegen de muur of tegen het plafond slaat. En als de shuttle twee keer door je tegenstanders word geraakt dan heb je ook een punt.

De traning : Als je goed wil leren badmintonnen dan moet je veel trainen. Voor je met een training begint moet je eerst een goede warming-up doen. Een warming-up bestaat uit allerlei loop oefeningen.Dat doe je om je spierne goed warm en soepel te maken. Als je klaar bent met de warming-up dan bein je eigenlijk pas met echt badmintonnen. Als eerst moet je dan inslaan dat doe je door je tegenstander een beetje te laten lopen. Je hebt allemaal verschillende oefeningen namelijk : Je moet goed leren plaatsen, onderhands en bovenhands slaan, de backhand onderhands en bovenhands, hardslaan, zachtslaan en het voetenwerk. Voetenwerk is eigenlijk om goed te leren hoe je je op de baan moet bewegen. (TUSSENDOOR DE OEFENINGENEN LATEN ZIEN AAN DE KLAS!!!!!!!!!! )

De spreekbeurt gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

De traning : Als je goed wil leren badmintonnen dan moet je veel trainen. Voor je met een training begint moet je eerst een goede warming-up doen. Een warming-up bestaat uit allerlei loop oefeningen.Dat doe je om je spierne goed warm en soepel te maken. Als je klaar bent met de warming-up dan bein je eigenlijk pas met echt badmintonnen. Als eerst moet je dan inslaan dat doe je door je tegenstander een beetje te laten lopen. Je hebt allemaal verschillende oefeningen namelijk : Je moet goed leren plaatsen, onderhands en bovenhands slaan, de backhand onderhands en bovenhands, hardslaan, zachtslaan en het voetenwerk. Voetenwerk is eigenlijk om goed te leren hoe je je op de baan moet bewegen. (TUSSENDOOR DE OEFENINGENEN LATEN ZIEN AAN DE KLAS!!!!!!!!!! )

Je traint meestal een uur en in dat uur doe je zulk soort oefeningen. Ook doe je vaak een wedstrijd in de training dat doe je om te leren hoe je in een echte wedstrijd moet spelen. Na de training hoort een cooling-down dat doe om je spieren weer af te laten koelen. De wedstrijden : Je hebt verschillende soorten wedstrijden je hebt namelijk : dames-enkel dat is een vrouw tegen een vrouw, heren-enkel dat een man tegen een man, dames-dubbel dat is twee vrouwen tegen twee vrouwen, heren-dubbel dat is twee mannen tegen twee mannen en je hebt gemengd-dubbel dat is een man en een vrouw tegen een man en een vrouw. Voor de wedstrijd begint is er een soort loting ook wel de “toss” genoemd dit doe je door de shuttle omhoog te gooien en naar wie het dopje van de shuttle wijst die persoon mag beslissen of die wil beginnen met de service of hij mag kiezen aan welke kant hij wil beginnen. Bij dames-enkel speel je tot de elf punten en bij de andere wedstrijden speel je tot de vijftien punten. Je speelt altijd twee of drie sets. Want als een persoon beide sets wint dan hoef je geen derde set maat win je allebei een set dan moet je wel een derde set. Bij dames-enkel moet je bij 6-6 van speel helft wisselen en bij de andere wedstrijden is dat bij 8-8 dat is omdat het licht aan de ene speelhelft misschien beter is. Als het bij dames-enkel 10-10 staat dan mag er verlengt worden door de persoon die de service niet heeft. En bij de andere wedstrijden mag je verlengen bij 14-14 en bij allebei mag je met drie punten verlengen. Ook is er een competitie dan moet je allemaal wedstrijden met je team spelen tegen teams van andere vereningingen. Vorig jaar was ik met mijn team eerste geworden en toen kregen we deze beker. (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!! )

Dit jaar doe ik ook mee aan de competitie en we hebben nog alles gewonnen dus we staan nog op de eerste plaatst. Ook zijn er wel eens toernooien waaraan je mee kan doen. Zelf doe ik daar ook wel eens aan mee en deze prijzen heb ik er al mee gewonnen. (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! ) De Nederlandse Kampioenschappen :

Dit jaar waren de Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch. Zelf ben ik er ook heen geweest. Zo zag het kaartje eruit. (AAN DE KLAS LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

Bij de dames-enkel was dit jaar eerste geworden Brenda Beenhakker en tweede was geworden Judith Meulendijks. En bij de heren-enkel was eerste geworden Joris van Soerland en tweede was geworden Jeroen van Dijk. En bij de andere wedstrijden weet ik het niet. (AAN DE KLAS DE PLAATJES LATEN ZIEN!!!!!!!!!! )

REACTIES

Y.

Y.

we weten niet waar badminton oorspronkelijk vandaan komt !

15 jaar geleden

P.

P.

ik las in het werkstuk een fout nml:Bij het dubbelspel zijn de belangrijkste spelregels : Iedere partij heeft twee service beurten. De service wordt schuin geslagen. En er wordt alleen van vak gewisseld als jij of je partner een punt scoord. Als je allebei je service hebt gehad dan gaat de service over."

Het moet zijn dat er nadat de tegenpartij gescoord heeft de service overgedragen word naar diezelfde partij. dus niet als jij en je partner beiden geserveerd hebben.

ter info veel succes verder ,(leuke verslag trouwens)
gr jp peters

15 jaar geleden

J.

J.

er staat dat ken davidson een bekende Afrikaanse badmintonner is maar het moet Amerikaanse zijn

16 jaar geleden

K.

K.

er hoeft geen draaipunt onder je schoen want ik heb zelf yonex schoenen en daar zit het niet op en dat zijn tot nu toe uit de uitslagen gebleken de beste badminton schoenen

17 jaar geleden

K.

K.

bij de nederlandse kampioenschappen zijn het niet eens die winaars!!!

17 jaar geleden

S.

S.

hoi denise
ik doe mijn spreekbeurt ook over badminton en ik heb veel informatie uit jou spreekbeurt gehaald
dus ik hoop dat ie goed is
doei
groetjes sharon

21 jaar geleden

M.

M.

heeeej die Denise, heeeeeel erug bedankt voor je werkstuk, ik heb er een 8 voor gekregen!!! echt super goede informatie stond erin enzo, en zelfs dingen die mijn leraar nog niet wist!!!!! nou in eder geval heeeeeeeeeeeeeeeeeeeelll erug bedankt


xxxmaartjexxx

21 jaar geleden

T.

T.

5 jaar geleden

F.

F.

hey Denise
ik heb je werkstuk/spreekbeurt gelezen,
hij is echt vet goed.
Ik heb zelf ook een paar jaar op badminton gezeten en ik vond het heel leuk tot dat ik een
knieblessure kreeg en tot nu toe nog steeds niet mag sporten, dat is ongeveer 2 jaar terug. Ik vind het tof van je dat je je werkstuk/spreekbeurt op internet hebt gezet. Het was leuk om te lezen.
groetjes frida

21 jaar geleden

S.

S.

Hallo Denise,

ik was erg blij dat ik, bij toeval, jouw spreekbeurt over badminton tegenkwam. Mijn dochter zit in 4havo en sinds 3 maanden op badminton en wilde graag haar spreekbeurt van L.O. over dit onderwerp doen.
Jij hebt ook plaatjes gebruikt, heb je die ook digitaal en zou ik die van je kunnen krijgen?
Hoeft niet hoor, maar mijn dochter Tessa zal al verguld zijn met jouw spreekbeurt!

hartelijke groet

Stef van der Lelie
Penningslag 10
3991 WR Houten
tel. 030-6376594
mail S.vanderlelie@bs.uu.nl

21 jaar geleden

P.

P.

thanx, je hebt me echt geholpen

21 jaar geleden

M.

M.

ik heb veel aan je spreekbeurt gehad

21 jaar geleden

M.

M.

in een 3e set moet je :
als je moet verlengen doe je dat bij een damens enkelspel als een van de dames bij de 5 is en niet 5-5 dat is fout.
Bij een heren enkelspel is dat als een van de heren bij de 8 is en niet 8-8 dat is dus fout en met de dubbel en gemend dubbel is dat als een van de bijde partijen bij de 8 is.

groetjes van mike badmintonclub Delft.

20 jaar geleden

K.

K.

Hoi denise
je maakt erg veel spellings fouten dat is wel erg jammer. maar voor de rest is alles wel goed.

groetje
Karin

20 jaar geleden

B.

B.

Hoi denise, ik moet zelf ook een spreekbeurt houden, en ik zat ook te denken aan badminton, omdat ik daar zelf ook op zit. Nu wilde ik graag weten war jij de informatie vandaan hebt gehaald. Zou jij mij misschien een mailtje terug kunnen sturen, zodat ik weet waar ik moet zoeken BVD.

groetjes Bianca Horyon

20 jaar geleden

B.

B.

Hoi Denise

ik vond je spreekbeurt heel erg mooi ik kan er nu zelf ook informatie uithalen voor mijn spreekbeurt .
Maar er staan geen plaatjes bij.
Wil je die mischien even opsturen ?

alvast bedankt

groetjes Bas.G

20 jaar geleden

S.

S.

klopt wel alleen je gaat toch geen oefeningen van het voetenwerk laten zien!!!

20 jaar geleden

L.

L.

zow echt goed hooor dat juh dat allemaaal weet ik heb het vooor mijn spreeekbeurt nodig gelukkig wist jij soveeel anders moest ik het uit boeken halen en een samenvatting van maken maar jij heb het al vooor gesegt hahaha uh heb jij msn ?? ik wel duh mijnuh is ?:lindy_pimboli@msn.com en duh jouwuh ik hoooor ut wel als juh muh mail enuh hoe oud ben juh???

20 jaar geleden

J.

J.

Hartstikke bedankt dat ik ef je werkstuk mocht lenen hor meid dat stel ik erg op prijs kusjes jaap

19 jaar geleden

B.

B.

Vet slecht werkstuk, kan je echt niet beter?

(grapje, best goed hoor.)


Zelf badminton ik al 8 jaar.
ik ben ook al 15, ik heb alle wedstrijden gewonnen die ik heb gespeeld.
De groeten, Badmintonfreak

19 jaar geleden

W.

W.

Hey denise
Ik zit ook al bijna 4 jaar op badminton ik vind het nog steeds een kei leuke sport.Dit jaar doe ik voor het eerste jaar mee met cometitiewedstrijden dat vind ik leuk.Je gaat tegen andere clubs spelen.Sommige zijn sterker en andere weer niet.Dat is het leuke eraan als je wedstrijden speelt.Ik hoop iets terug te horen van jou groetjes wendy

19 jaar geleden

K.

K.

heej het is een goei stuk ik doe zelf ook badminton :d hihi

greetz kirby

19 jaar geleden

N.

N.

hey denise 't is een goeie spreekbeurt bedankt daarvoor
salukes xxXxxx

19 jaar geleden

T.

T.

Ik heb je spreekbeurt gelezen die op huiswerk.scholieren.com staat. Goed uitgelegd! Ik zit zelf ook op badminton en wil er een werkstuk over maken maar waar heb je de informatie vandaan

Groetjes Tom Seggers groep 8

P.S. Mail me ff trug please? mr_tommyboy@hotmail.com

18 jaar geleden

K.

K.

ej dennis mijn vriend ga een spreekbeurt van badminton geven zu jij misschien voor hem die spreekbeurt van jou war kunnen in korten

18 jaar geleden

K.

K.

ik vindt het een goed werkstuk of spreekbeurt alleen je had die plaatjes er bij moeten zetten dan konden de mensen die daar een spreekbeurt over wouden doen die plaatjes die jij had ook kunnen laten zien en je had je punt erbij moeten zetten

18 jaar geleden

K.

K.

ik vindt het een goed werkstuk of spreekbeurt alleen je had die plaatjes er bij moeten zetten dan konden de mensen die daar een spreekbeurt over wouden doen die plaatjes die jij had ook kunnen laten zien enje had jouw punt erbij moeten zetten mijn vraag is dus nu wat voor punt heb jij ????????????

18 jaar geleden

P.

P.

hey ik zit ook op badminton, vond het wel leuk om je spreekbeurt te lezen
groetjes,
patricia

18 jaar geleden

S.

S.

hoi een leuk spreekbeurt iik zit zelf ook op badminton!!!!!!!!!

18 jaar geleden

M.

M.

hey
bedankt voor je werkstuk k kon ut
hartstikke goed gebruike
als k dit nie af had zou k nie kbl (nivau hoger)
kunne gaan doen dus er bedankt!!!
groetjes moniek

18 jaar geleden

A.

A.

hallo.
ik ben nu bezig met een spreekbeurd over badminton .
heel erg bedankt dat je dit op deze site wilt zetten als ik het heb gedaan zeg ik wle ciujfeer ik heb dank u wel.
xxxanne

18 jaar geleden

A.

A.

deze spreekbeurt is saai
saai saai saaai

17 jaar geleden

L.

L.

eej denise ik heb een werkstuk gekregen over badminton en alles goed ziet er goed uit maar ik moet nog een mening hebben van iemand die al heel lang badminton speelt en jij lijkt mij wel geschikt dus ik vroeg me af of jij iets kort maar krachtig naar mij kon opsturen van wat jou mening is van badminton..

Alvast bedankt......

17 jaar geleden

T.

T.

heey ik heb dit voor school gedaan

10 jaar geleden

R.

R.

als je op wikipedia kijkt staat ook heel veel maar dit is makkelijker uitgelegd super

10 jaar geleden

L.

L.

Jeuj! Ik heb niet alles gebruikt, maar ik heb een goed cijfer! Thank you! wie dit gemaakt heeft en ik zit ook op badminton!!!!

10 jaar geleden

M.

M.

leuke spreekbeurt hoor alleen de puntentelling is intussen verandert ;)

9 jaar geleden

D.

D.

lol

6 jaar geleden

D.

D.

lol

6 jaar geleden

C.

C.

bedankt he helemaal gekopieerd xD

6 jaar geleden

L.

L.

heel uitgebreid

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.