Boijmans van Beuningen

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vwo | 402 woorden
  • 12 november 2003
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
30 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Algemene informatie:

Dit is het museum Boijmans van Beuningen. Het oorspronkelijke gebouw stamt af uit 1934, en is gerealiseerd naar het ontwerp van de stadsarchitect Ad van der Steur (1893 – 1953)  het is tevens het belangrijkste werk van hem. Het museum werd geopend in 1935. Het museum heeft en rijke en een heel brede collectie, deze kun je onder verdelen in vier afdelingen:

1. Oude kunst
2. Collectie Prenten en Tekeningen
3. Kunstnijverheid en Vormgeving
4. Moderne Kunst

Vernieuwingen:

In 1970 kwam er voor de eerste keer een uitbreiding gedaan aan het museum, er werd een nieuwe vleugel ontworpen door Alexander Bodon. In 1992 werd er tegen de zuidzijde van het museum het zogenaamde Van Beuningen-De Vriesepaviljoen gebouwd, deze werd ontworpen door Hubert-Jan Henket. De 3de en tevens de laatste uitbreiding van het museum was 5000 meter aan nieuwe ruimte  zo werd er bijvoorbeeld een nieuwe tentoonstellingsruimte en een grote bibliotheek aangelegd en een entree en binnenhof en nog veel meer. Er werd ook zo´n 1300 meter gerenoveerd en verbouwd aan het museum. Op 10 mei 2003 werd het museum helemaal vernieuwd geopend.

Materialen:

Er is gebruikt gemaakt van baksteen  om precies te zijn een donkerrode handvormbaksteen en daarmee is gemetseld. In de ramen en in de deuren is gebruikt gemaakt van staal. De ramen zijn zoals jullie zien gemaakt van glas. De onderbouw van het gebouw bestaat uit zandsteen met een granieten plint. Er is in de versieringen in de hoge toren gebruikt gemaakt van een soort van metalen versiersel. Er is ook gebruik gemaakt van beton om de constructie te versterken.

Stroming:

Wij denken dat de stroming het art-deco is, er is gebruik gemaakt van de kleuren van de materialen. Er is ook gebruik gemaakt van beton, van staal én van glas. Als je goed naar het gebouw kijkt, dan zie je dat de vormen geometrisch zijn. Ook als je naar de plattegrond van het gebouw gaat kijken, dan kun je zien dat alles geometrisch is.Dit alles zou je laten denken dat de stroming het modernisme is maar het is art deco omdat er toch gespeeld is met bepaalde dingen die bij het museum horen, in de tuin staat een apart kunstwerk en op de toren zit een metalen versiersel. De vormen zijn heel simpel en heel functioneel, dit zie je terug in heel het gebouw. Omdat de stroming niet helemaal zuiver is, dachten wij in het begin ook aan het modernisme, maar dit is bij het gebouw dus niet het geval.

REACTIES

B.

B.

ik vind het een super goed verslag ik zou het een 10 geven jammer dat sommige mensen zo irritant zijn en jullie en 1 of 2 geven

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.