EHBO

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 1185 woorden
  • 22 maart 2001
  • 273 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
273 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Hallo, mijn spreekbeurt gaat over EHBO, maar er zijn wel 100 gevallen van EHBO, maar ik zal er enkele van voor tonen.

EHBO wil zeggen eerste hulp bij ongevallen. Een EHBO-trommel voor de auto of om mee te nemen op reis. Plak aan de binnenkant van het deksel een kaart, waarop duidelijk in blokletters belangrijke gegevens vermeld staan over de persoon Bijvoorbeeld naam, adres, telefoon, gsm, bloedgroep, bepaalde aandoeningen en allergieën.

Wat moet er allemaal in zo een EHBO-trommel zitten? -snelverbanden -verbandwatten -gaaskompressen -zelfkantwindels -cambricwindels -wondpleister -kleefpleister -driekante doeken -betadinejodium -verbandschaar -veiligheidsspelden.

Slachtoffer bewusteloos ademt wel. 1.Handel snel, let op gevaar, breng het slachtoffer in veiligheid. 2.Controleer de ademhaling. Leg het slachtoffer plat op de grond en hou de kin omhoog. Leg uw hand op de borst, als die op en neer gaat is de ademhaling ok. 3.Verwijder het vuil uit de mond. 4.Stabiele zijligging, hou het hoofd omhoog leg geen jassen onder het hoofd. 5.Maak knellende kleding los. Let er op dat de hals gestrekt blijft. Maak knellende kleding los aan hals, borst en middel los. Zorg ervoor dat het slachtoffer in stabiele zijligging blijft liggen. 6. Stelp bloedingen dek de noch niet behandelde wonden af. Leg een deken over het slachtoffer. 7. Bel de medische hulpdiensten.

Ernstige uitwendige bloedingen. 1. Handel snel let op gevaar, Breng het slachtoffer in veiligheid. 2. Stelp het bloeden.Druk snel met beide handen de bloedende wonde dicht. Als er een schone doek of iets dergelijks bij de hand is, leg die dan op de wond voor u deze dichtdrukt. Blijf op de wond drukken tot die gestopt is met bloeden. 3. Verwijder het los vuil. Kom niet aan iets dat vastzit in de wond. Verwijder nooit een voorwerp dat een steekwond heeft veroorzaakt, zoals een mes. 4. Verbind de wond als de bloeding gestelpt is. Gebruik veel verbandgaas, indien dat voorhanden is. 5. Het gewonde lichaamsdeel boven de hoogte van het hart brengen. 6. Dek het slachtoffer af. Ernstige verwondingen kunnen een schok veroorzaken. 7. Bel een arts of het ziekenhuis.

Verbinden van een wond. 1. Ondersteun het gewonde lichaamsdeel en verbind het in de stand, waarin het moet blijven. Breng de buitenkant van het verband aan op de huid. 2. Wikkel het verband van binnen naar buiten. Begin twee slagen onder de wond en eindig twee slagen boven de wond. En maak het vast met een verbandhoudertje. Eén van de vele beten en steken die het meest voorkomt .

Beten van dieren. Reinig de plek van de beet met warm water of ontsmettingmiddel. Dep de plek voorzichtig af tot het droog is en leg er een schoon verbandgaasje op. Houd het gaasje op zijn plaats met een verband. Daarna ga naar het ziekenhuis voor een tetanusspuitje indien nodig.

Blauw oog. In het eerste stadium kan men de zwelling trachten te voorkomen door er een ijszak op te leggen of een koude kompres op het oog te leggen. Als de oogleden gezwollen staan kan de koude kompres de pijn verminderen.

Voetblaren één van de meest voorkomende blaren. Doe de schoenen en sokken uit. Dep de blaar voorzichtig schoon met ingedrenkte alcoholen watten. Wassen met water mag ook maar is niet zo voordelig.Houd de naald in fractie van een seconde in een vlam. Laat hem even afkoelen, maar veeg hem niet schoon en kom niet aan de punt. Houd naald plat en prik een gaatje in de blaar. Trek de naald terug en prik aan de andere kant van de blaar een ook gaatje. Trek de naald uit blaar en druk zachtjes op de plek met een schoon watje. Bevestig vervolgens een pleister met een verbandgaasje er onder.

Brand- en schroei wonden. Eerste graad verband: Hierbij zijn alleen de buitste lagen van de huid beschadigd. Doe geen vette crème aan de wond. De huid is rood en vertoont soms schroeiplekken en blaren. Tweede graad verband: Hierbij is de hele huid beschadigd. De huid kan donkerrood gekleurd zijn en blaren of zwarte schroeiplekken vertonen. Als de kleding van het slachtoffer vlam vatten probeer het te doven door hem of haar te rollen in een deken. Als het slachtoffer evenwel bij bewustzijn is, geef hem of haar iets te drinken. Bij brand- en schroeiwonden laar het slachtoffer op een ijsblokje zuigen.

Por in de maagstreek bij volwassenen. Ga achter het slachtoffer staan en sla uw armen om zijn of haar middel. Een hand tot een vuist ballen. Breng de muis van de hand even boven de navel onder de ribben van het slachtoffer. Pak de vuist met de andere hand en geef drie of vier korte felle stoten schuin omhoog naar u toe. De handen moeten de druk in de maagstreek toebrengen, niet de armen. Stel het slachtoffer op zijn gemak. Zorg dat hij of zij in een ontspannen houding zit en geef hem of haar regelmatig slokken water te drinken. Volwassenen minstens een half glas water laten drinken in tien minuten.

Por in de maagstreek doe het zelf. Leg de vuist tegen de maag boven de navel en stoot hem enkele malen met de andere hand schuin omhoog. Gebruik de harde leuning van de stoel of een tafelrand. Leun daartegen terwijl u met beide handen steunt. Druk leuning of tafelrand vlak boven de navel stoot u enkele malen krachtig schuin omhoog.

Snijwonden. Neem een schoon stuk verband en druk dit op de wond of leg het op de randen als er iets in de wond zit. Als het bloeden ophoudt, kan men het verband verwijderen. Maak de huid rond de wond voorzichtig schoon met watten die in lauw water zijn gedrenkt. Steeds schone watten gebruiken. De huid in de buurt van de wond drogen en vervolgens een pleister of verband aanbrengen.

Bloedingen in het gezicht. Druk een steriel gaasje of een zakdoek tegen de wond om de bloeding te stelpen. Houd het steriele gaasje of de zakdoek op zijn plaats met een pleister.

Verplaatsen van een gewonde. Een gewonde mag allen maar verplaats worden als hij zich in groot gevaar bekeerd.

De spreekbeurt gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Verplaatsen van een gewonde. Een gewonde mag allen maar verplaats worden als hij zich in groot gevaar bekeerd.

Verplaatsen van een slachtoffer bij bewustzijn. Als het slachtoffer slechts licht gewond is en zelf kan lopen, is het vervoer geen probleem. Biedt zoveel mogelijk steun aan de gewonde.

Verplaatsen van een bewusteloze
Meestal is het in dit geval een kwestie van snel handelen.

Spalken met een deken. Rol een deken in de lengte zo strak mogelijk op. Leg de ene helft tussen de benen van het slachtoffer vanaf het midden. Vouw de opgerolde deken onder voet van het gebroken been door en leg de andere helft er aan de buitenkant naast tot aan het bovenbeen. Bind de benen op twee plaatsen aan elkaar vast. Moet het slachtoffer over een grote afstand vervoerd worden, dan de benen op vijf plaatsen aan elkaar binden. Bind de voeten aan elkaar door een verband in de vorm van acht om enkels en voeten te wikkelen. Breng vervolgens een breed verband aan ter hoogte van de knieën. De knoop leggen aan de kant van het niet gewonde been. Het derde en vierde verband-in dien nodig- boven en onder de plaats van de breuk. Het vijfde verband ter hoogte van de bovenbenen en kuiten, afhankelijk van de plaats van de breuk.

REACTIES

S.

S.

ik vindt het een leuk werrkstuk om het ee keer door te lezen.

22 jaar geleden

M.

M.

je spreekbeurt is wel goed maar ik wou graag meer
weten wat het doel van ehbo is en andere informatie.

21 jaar geleden

G.

G.

ej ik vind een hele leuke werstuk en nog veel succes
groetjes gamze

19 jaar geleden

B.

B.

ik vind het echt slecht! veel te veel fouten!

19 jaar geleden

W.

W.

PERFECT

18 jaar geleden

L.

L.

K heb eigelijk geen comentaar ik vind het een goede spreekbeurt!

16 jaar geleden

L.

L.

ik vond het niet zo goed want het ging eigenlijk alleen maar over wat je kunt doen als iemand een bloedneus heeft of zo iets of iets ander misschien kon je ook de geschiedenis van de EHBO doen of zo iets. dit was best wel saai en ik kon er weinig informatie uithalen. ik raad deze website niet echt aan aan andere mensen. welk punt heb je gekregen voor deze spreekbeurt of werkstuk???

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.