Titel: Tète de Femme

Schilder: Picasso

Datum: 4 oktober 1939

Plaats: Royan

Techniek: Olieverf op linnen

Kleur: donker kleuren, veel blauw, grijs en zwart soms vermengt met wit

Vorm: rechte lijnen1. Het is een schilderij van middelgroot formaat, met vooral veel felblauw en grijs- zwarte tinten. De naam van het schilderij is “Tète de Femme”, maar ik zag er geen vrouwengezicht in, daarom sprak het me eigenlijk aan, omdat ik er iets heel anders in zag dan dat het eigenlijk voormoet stellen. Ik zag er namelijk een haan in, en Lisanne zag er een boos kijkende man in.

2. Het schilderij geeft een vrouwengezicht weer. Als ik de titel niet geweten had, had ik gedacht dat het een haan was, maar toen ik de titel wist heb ik er een poosje naar staan kijken, en hoe langer ik er naar keek, hoe duidelijker werd het een vrouwengezicht.3. Het schilderij is gemaakt door Picasso, en waarschijnlijk om zijn emoties of fantasie weer te geven. Uit het schilderij blijkt niet echt wat de bedoeling er van is, ik denk om vele kanten van een vrouwengezicht te laten zien.

4. Ik vind niet dat de schilder de juiste kleuren en vormen heeft gekozen, ik zou als ik een vrouwengezicht zou schilderen geen koude maar warme kleuren gebruiken. En ik zou ook geen rechte lijnen gebruiken, meer ronde en gebogen lijnen. Dat maakt dit schilderij bijzonder vind ik, tegendraads, en niet zoals de werkelijkheid.[plaatje0]

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.