godin van de jacht

Beoordeling 0
Foto van kim
  • Samenvatting door kim
  • 5e klas vwo | 660 woorden
  • 31 januari 2022
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!


• Samenvatting
Het eerste deel van het boek, genaamd “De test”, begint wanneer Diana de Wit, 34 jaar, getrouwd met Oscar en moeder van een tweeling, erachter komt dat ze ongewenst zwanger is. Van wie weet ze niet precies, maar het moet één van haar drie mannen zijn: haar minnaar Tim van begin vijftig, haar jonge chatlover Joshua of haar man Oscar “hij was de basis, de bodem van mijn bestaan”. Ze zwijgt over haar zwangerschap en zoekt wanhopig naar een oplossing. Als ze dan ook nog eens haar trouwring verliest op 2 juni 2001 op de A1 “Ik draaide het raampje open, wrikte de ring van mijn vinger en pakte hem tussen duim en wijsvinger. Ik stak mijn linkerhand uit het raam. (…) gedurende een fractie van een seconde verslapte de greep van mijn vingers.”, lijkt alles in haar leven fout te gaan. Ze besluit dat ze absoluut niet nog een kind aan kan “het eerste jaar van de tweeling was dermate traumatiserend dat ik het grotendeels heb verdrongen” en maakt een afspraak bij een abortus kliniek in Amsterdam. Ze moet tien dagen wachten voordat ze terecht kan.

“Tien dagen” is het tweede deel dat begint met Diana achter de computer; het is 30 maart 2001 en ze gaat voor het eerst chatten. Ze leert Joshua kennen, een 24-jarige dakdekker, waarmee zo tot diep in de nacht mee chat. Ze wisselen foto’s uit en Diana wordt verliefd op “zijn ruige kop en mooie lijf”. Na een paar hevige chats spreken ze af op een parkeerterrein langs de A1 in het bestelbusje van Joshua. Ze neuken er op los “wat een tempo, ik kon hem amper bijhouden” en na die ontmoeting kunnen ze niet genoeg van elkaar krijgen; het is hun puur om de seks te doen en daarom is Diana ook zo gek op hem.
Dan gaat Diana terug in de tijd, naar de zomer van 1997, waar ze Tim ontmoette. Zij was een deelneemster van een Time Out-cursus aangeboden door De Vries Consultancy (het bedrijf waar ze werkt) en Tim Kloosterziel was de cursusleider. Hij werd haar missie “ik wist al na tien minuten dat ik hem wilde. Na twintig minuten wist ik dat ik hem zou krijgen.” Ze hebben een wilde nacht en zetten hun relatie voort op de voorwaarde dat ze niet verliefd op elkaar worden; maar na 4 jaar zeggen ze openlijk van elkaar te houden. Ze ontmoeten elkaar eens per twee weken op een bovenwoning in Amsterdam. De woning is van Kofi Noewekoe, een Ghanese vriend van Tim.
Op 12 juni wordt Diana vijfendertig en verrast Oscar haar met haar trouwring (wonder bij wonder is die gevonden) en een weekend Disneyland Parijs, een kinderdroom die nu eindelijk in vervulling zal gaan. Maar tijdens dat weekend had Diana de afspraak voor haar overtijdsbehandeling; dat moet ze verzetten en omdat ze meer dan zestien dagen overtijd is wanneer ze terug komt wordt het een abortus. Ze blijft er zeer luchtig onder “als het dan toch moest, ging ik voor de zuigcurettage. De stofzuiger erin, slurpen en klaar.” Toch is ze boos op Darwin, dat is naam die ze aan de embryo geeft, “Je verpest alles, Darwin, alles.” Maar Darwin praat ook terug in haar gedachten: “Je geluk is bijna compleet, Diana, sneerde Darwin. Je hebt je man, je kinderen, je trouwring en je bent in Disneyland geweest. Het enige wat je nog hoeft te doen, is mij verwerken.”
In het derde deel, “Het afscheid”, gaat Diana op 21 juni, vergezeld bij Kofi, naar de abortuskliniek in Amsterdam. Het is een zeer pijnlijke ingreep, maar Kofi verzacht de pijn een beetje door een Ghanees liedje te zingen terwijl de behandeling plaats vind. Kofi brengt haar naar zijn huis als het gebeurd is en daar kan Diana een beetje bijkomen. Maar zodra ze alleen is belt ze Joshua op, hij komt langs en zij dwingt hem te masturberen voor haar. Haar excuus: “Hoe gestoord je ook bent, met zes miljard mensen op de planeet, ben je nooit de enige.”

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.