Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Synthese hoofdstuk 12 Slavernij

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 213 woorden
  • 12 augustus 2010
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Synthese hoofdstuk 12

De tragische historie van de slavenhandel heeft diepe sporen nagelaten in het lieu de mémoire. De slavenhandel heeft veel gevolgen voor Afrika veroorzaakt. Het heeft veel menselijk leed aangericht en heeft delen van Afrika ontwricht. Er zijn 11 061 700 slaven ingescheept in Afrika maar er hebben maar 9 559 000 slaven Afrika levend bereikt. De reden hiervoor is dat er veel doden vielen bij het vervoer. De bemanning was zowat een jaar onderweg en veel bemanningsleden bezweken aan het wachten op het bijeen krijgen van slaven aan de kust van Afrika. Dit kon soms maanden duren. De slavernij werd in de Franse kolonies gereglementeerd door ‘Le code noir’. In 1848 werd dit reglement afgeschaft. In ruil voor de slaven kregen de Afrikanen Europese koopswaren. Het ging over relatief dure producten die zeer nuttig waren voor de Afrikanen. De afrikanen werkten mee aan de slavenhandel. Ze kregen een hoog aanzien van andere stammen door slaven te ronselen. De Europeanen trokken nooit het land in om zelf slaven op te pakken. De slavenhandel was een zaak van de Europeanen. Equiano was een slaaf maar hij kon zich vrijkopen met het geld dat hij had verdiend van zijn eigen handel. Hij keerde zich tegen de slavernij en pleitte voor gemengde huwelijken. Hij ijverde voor de afschaffing van de slavernij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.