Hoofdstuk 4

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 258 woorden
  • 18 januari 2002
  • 102 keer beoordeeld
Cijfer 5
102 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Samenvatting Hoofdstuk 4

4.1 Voor eigen risico?

Diegene die zich verzekerd is de verzekerde en de verzekeringsmaatschappij is de verzekeraar. Verzekeringsmaatschappijen kunnen aan de hand van vele gegevens en ervaringen de kans op schade redelijk bereken. Afhankelijk van het te nemen risico stelt de verzekeringsmaatschappij de premie vast. Bijna alles is te verzekeren. Als je een verzekering afsluit heb je vaak de mogelijkheid om een verzekeringsvorm te kiezen. Als je jezelf of iets van jou verzekerd komt dat vaak omdat je er niet zeker van bent of het kapot gaat.

4.2 Wie is hiervoor aansprakelijk?

Een polis is een schriftelijk bewijs dat je een verzekering hebt afgesloten. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is een verzekering tegen financiële gevolgen van schade aan anderen. Ouders zijn aansprakelijk als kinderen onder de 14 jaar schade maken. Vanaf 16 jaar ben je alleen aansprakelijk.

4.3 Is dit huis juist verzekerd?

Duurzame spullen in huis, die verplaatsbaar zijn noem je inboedel. Het gaat hier om alle roerende zaken is een huis. Om een inboedel verzekering af te sluiten moet je de nieuwwaarde (dat is de waarde van de spullen als ze nieuw zijn) geven aan de verzekeringsmaatschappij zodat zij als er iets kapot gaat de nieuwwaarde uitkeren. Alleen het verzekerde deel van de schade wordt uitgekeerd door de verzekerings-maatschappij.

4.4 Deukje, wie zal dat betalen?

Volgens de wet ben je als eigenaar van een motorvoertuig verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. je bent dan verzekerd tegen schade, die jij of andere mensen aan dat voertuig toebrengen. De premie van een WA-verzekering is afhankelijk van het gewicht van het voertuig.

REACTIES

J.

J.

he man heb je ook hoofdstuk 7?
ik heb hem echt nodig
alvast bedankt
latersss

20 jaar geleden

I.

I.

Heeey..ik heb dezelfde methode op school :D
Maar ik had deze samenvatting al..mijn leraar maakt die ook..

19 jaar geleden

K.

K.

Hey, ik vind het zo'n goeie werkstuk. Ik had er een 8 voor gekregen in mijn einexamen hel erg bedankt thanx (K) (L) :$

13 jaar geleden

C.

C.

handig om even snel door te kijken voor de pww!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.