Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

aids

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 2e klas vwo | 278 woorden
  • 24 maart 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding

Wij doen onze presentatie over aids. Aids is een ernstige ziekte die niet te genezen is.

-De A staat voor tijdens het leven opgelopen,dus niet geërfd

-De I staat voor afweersysteem

-De D staat voor tekort, gebrek

-De S staat voor ziektebeeld, de gezamenlijke verschijnselen van een bepaalde ziekte

Oorzaken aids

Aids wordt veroorzaakt door een virus, het HIV virus. Het virus kan zich bevinden in: bloed, sperma, vaginaal vocht, voorvocht en moedermelk. Iedereen die onveilig vrijt, loopt risico op een infectie met hiv. De kans op een hiv-infectie is groter bij seksuele contacten met mensen uit groepen waarbinnen aids veel voorkomt. Bijvoorbeeld mensen die drugs spuiten, mannen met wisselende seksuele contacten en mensen die afkomstig zijn uit gebieden waar aids veel voorkomt. Het probleem is dat niet aan iemand te zien is of hij of zij tot één van deze groepen behoort. Dit betekent dus: veilig vrijen, zolang je niet zeker weet of jij of je partner besmet is.
Het HIV tast het afweersysteem aan waardoor allerlei besmettingen en aandoeningen kunnen optreden zoals bepaalde soorten kanker, die gewoonlijk bij iemand die gezond is niet optreden.


Verschijnselen van aids

Een infectie met het HIV-virus hoeft nog niet tot de ziekte aids te leiden. Ongeveer de helft van de mensen die het virus dragen krijgt nooit klachten. Andere krijgen verschillende kwalen wanneer ze die krijgen is van persoon tot persoon verschillend het kan na 2 jaar zijn maar ook 10 jaar duren dat is afhankelijk van de leeftijd waarop je de infectie oploopt enkele verschijnselen zijn: moeheid, vermagering, aanhoudende diaree, nachtzweten, koorts, gezwollen klieren, hoesten, huidkanker. Er komen steeds meer medicijnen die het proces van aids kunnen vertragen maar genezen van aids kan nog niet.

REACTIES

L.

L.

Heel handig! Bedankt! :D

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.