Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Hoofdstuk 15

Beoordeling 5.3
Foto van Jasmijn
  • Samenvatting door Jasmijn
  • 2e klas vwo | 171 woorden
  • 8 januari 2016
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.3
  • 8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

1. Samenvatting Hoofdstuk 15DroomlandMooie plekken waar alle slechte dingen zijn weggepoetst zijn zorgvuldig bedachte ideeën, waar iedereen toch wel eens behoefte aan heeft. Deze dingen zijn romantisch.

Van Alle TijdenEr wordt al zolang geromantiseerd als er wordt geschilderd, dat wordt vaak gedaan door dingen te overdrijven, en alles iets extra's te geven. Het prikkelt de verbeelding van de beschouwer.

GlamourIn massamedia worden dingen vaak geromantiseerd en daardoor worden ze een cliché, of een soort reclamefoto. Je krijgt heel vaak dezelfde soort beelden te zien, met steeds maar een klein beetje verandering -> vertrouwde beelden = schema's, herhaling of clichés. Vaak is het de bedoeling dat we het ook gelijk begrijpen. Maar als je het onder de loep neemt is het eigenlijk heel nep.

Kopen en ConsumerenDe wereld verstedelijkt snel. Alles is tegenwoordig bijna perfect en makkelijk: luxe.

SamenvattingRomantiek werkt op gevoel, al eeuwen, illusie van schone schijn maakt veel gebruik van schema's, illusies of clichés


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Jasmijn