Hoofdstuk 6.4

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 153 woorden
  • 28 juni 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Schiphol wordt beschouwt als een mainport, en is ook een overstappunt naar andere vluchten. Schiphol is net een soort van as in een wiel, de vluchten naar andere luchthavens zijn spaken. Dit wordt ook wel “hub and spokes” systeem genoemd.

Schiphol vervoert ook goederen. Dit zijn producten die de hoge kosten van luchttransport waard zijn, bijv. producten die maar kort gebruikt kunnen worden(de nieuwste mode), of goederen die snel moeten worden vervoerd(bepaald soort eten, bloemen).

Door globalisering vervoert Schiphol ook meer mensen en producten.

Bij Schiphol zijn veel internationale bedrijven en distributiecentra  gevestigd.Want de werknemers van een multinational met een hoofdkantoor vlakbij Schiphol kunnen makkelijk alle hoeken van Europa bereiken.

Mainport: Een knooppunt in de goederenstromen tussen de werelddelen.

Hub and spokes: een centrale luchthaven (hub), die intercontinentale reizigers verzamelt en verdeelt over luchthavens (spokes) van dat continent.

Multinational: Een bedrijf met vestigingen in verschillende landen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.