Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoofdstuk 5 par 17

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas havo | 246 woorden
  • 18 juni 2010
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Milieu op de aarde: het voorbeeld China paragraaf 17
Bevolkingsdruk: 1 op 5 mensen is chinees. In China laat ingegrepen. Nu de eenkindspolitiek dat betekend dat er maar een kind in een gezin mag zijn.

Economische groei; China grenzen opgesteld voor multinationals. China is aantrekkelijk door de lage lonen. En afzetmarkt is gunstig. Daardoor snelle economische groei van China, BNP is gestegen.

Schade aan het milieu.
Economische groei + bevolkingsdruk = milieu problemen in China waaronder:

• Verontreiniging. Het milieu is afvalbak, er word geen rekening gehouden met het milieu. Veel schadelijke stoffen.

• Snelle industrialisatie- overvloed aan steenkool energie. Bij verbranding van steenkool komt veel CO 2 en SO 2 vrij, dat zorgt voor luchtverontreiniging. Slecht voor gezondheid.

• Rivieren zijn vervuild door industrie& mijnen. Drinkwater vaak niet veilig. Platteland geen steenkool komt door slechte infrastructuur. Mensen geen energie dus halen ze het vandaan bij hooi en kappen illegaal bos. Door het kappen van bossen, daardoor bossen uitgeput. Ontbossing- door ontbossing overstromingen.

• Aantasting- milieu verslechterd door grote veranderingen in de bodem de planten/dieren en het landschap.

Ecosysteem.
biotisch is levende elementen, zoals flora, fauna en mensen.

abiotische is dode elementen, zoals water, gebergten en bodems.

Menselijke ingrepen in het milieu.
Vroeger was menselijke invloed op kringloop klein maar sinds industrialisatie steeds groter. Evenwicht tussen natuur en mens verstoord. Menselijke ingrepen in alle delen van de biosfeer, biosfeer is dunne laagje van de aardbol waar het leven zich afspeelt. Bestaat uit hydrosfeer- (dat is het water op aarde) en lithosfeer (aardkost) en de atmosfeer.


 





REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.