I am David (2003)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas vwo | 313 woorden
  • 20 maart 2018
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

I am David
David is een jongen die is opgegroeid in een concentratiekamp in Bulgarije die weet te ontsnappen met behulp van een corrupte soldaat en doet een poging om zijn moeder te vinden in Denemarken een prachtig maar toch ook spannend verhaal over niets meer dan een langen moeizame tocht naar de vrijheid.

Prachtig
Het is heel erg mooi om te zien dat zo’n kind weet te ontsnappen uit een hel en uiteindelijk zijn doel bereikt.

In het verhaal kom je vele personages tegen waarvan de ene helft goed en aardig is en de andere helft niet.

Het raakt je ook echt, bij vrijwel elke gebeurtenis voel je de pijn of andere gevoelens en emoties meteen.

Spannend
Je mag niet zeggen dat het een triller is maar het is wel een heel erg spannend verhaal omdat ervan alles kan gebeuren en ook daadwerkelijk gebeurt en het gaat allemaal ook maar net goed, het ene moment is de kans 99% dat David iets overkomt of dat hij wordt opgepakt en het andere moment is de kans heel veel kleiner.

Aanrader!
Voor de mensen die nog twijfelen zeg ik: gewoon doen, maar niet voor alle leeftijden, je ziet namelijk dingen gebeuren die ook echt in de oorlog gebeurt zijn en die beelden zijn nog al schokkend voor jongere kinderen.

De leeftijd die ik aanraad is 12+.

Het is een prachtig verhaal met helaas een heel erg snel einde, je krijgt een beetje het gevoel dat de makers de film heel snel af moesten hebben en daarom maar een heel snel einde hebben verzonnen in plaats van de film nog langer door te laten lopen.

Je verwacht het einde niet zo snel en dat maakt de film ook weer bijzonder, het is een ander einden dan je zou verwachten en de film is ook anders dan anderen.

Ik geef de film 4 sterren.

Zeker een aanrader!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.