Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Promille

Beoordeling 5.3
Foto van Nina
  • Recensie door Nina
  • 3e klas aso | 326 woorden
  • 8 februari 2016
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Algemene informatie:

Mijn recensie gaat over het boek 'Promille', geschreven door Helen Vreeswijk en uitgegeven door Manteau in 2012

Recensie:

In het begin vond ik het boek maar niets; het hoofdpersonage was naar mijn eigenlijk nogal een zeurende trien, die zichzelf veel te snel liet beïnvloeden door mensen die het allesbehalve waard waren. De “vrienden” die ze maakte in het begin van het verhaal vond ik persoonlijk zo goed als onuitstaanbaar. Ze waren nogal arrogant met momenten, vooral Fred en Vincent hadden het wat hoog in hun bol; Ze behandelden Angela alsof ze zelf nooit veertien waren geweest.

Rond het midden, toen team Zuiderdrugs, een team politieagenten dat drugdealers probeert te onderscheppen, in het verhaal kwamen, werd het me pas een beetje interessant. Ik spendeerde liever mijn tijd aan het lezen over hun onderzoek en al de problemen die dat met zich meedroeg dan over Angela, die pagina voor pagina een grotere trut werd tegenover haar ouders, klasgenoten en leerkrachten vanwege iets dat ze zo had kunnen vermijden door haar gezonde verstand eens voor een keertje te gebruiken. De agenten waren werkelijk goede personen voor wie je hoopt dat ze hun doel kunnen bereiken, omdat ze dit verdienen. Angela’s “vrienden” daarentegen verdiende het soms gestraft te worden (buiten Gino en Rianne, die op zich nog wel meevielen) en Angela zelf kon me, ondanks dat ze het hoofdpersonage is, echt helemaal niet schelen; Ik vond haar en haar problemen gewoonweg saai.

Maar ondanks dit alles, concludeer ik dat het boek, Promille, oké was, maar ook niets meer dan oké; het was de verhaallijn over team Zuiderdrugs die het voor mij omhoog hield en me er, nog steeds met enige moeite op bepaalde momenten, doorheen sleurde, anders had ik het boek onmogelijk kunnen uitlezen.

Ik zou dit boek niet aanraden, tenzij verhalen over alcohol- of drugsproblemen je zeer interesseren, wat bij mij al sowieso niet het geval is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Nina