Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Promille

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas aso | 326 woorden
  • 8 februari 2016
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Algemene informatie:

Mijn recensie gaat over het boek 'Promille', geschreven door Helen Vreeswijk en uitgegeven door Manteau in 2012

 

Recensie:

In het begin vond ik het boek maar niets; het hoofdpersonage was naar mijn eigenlijk nogal een zeurende trien, die zichzelf veel te snel liet beïnvloeden door mensen die het allesbehalve waard waren. De “vrienden” die ze maakte in het begin van het verhaal vond ik persoonlijk zo goed als onuitstaanbaar. Ze waren nogal arrogant met momenten, vooral Fred en Vincent hadden het wat hoog in hun bol; Ze behandelden Angela alsof ze zelf nooit veertien waren geweest.

Rond het midden, toen team Zuiderdrugs, een team politieagenten dat drugdealers probeert te onderscheppen, in het verhaal kwamen, werd het me pas een beetje interessant. Ik spendeerde liever mijn tijd aan het lezen over hun onderzoek en al de problemen die dat met zich meedroeg dan over Angela, die pagina voor pagina een grotere trut werd tegenover haar ouders, klasgenoten en leerkrachten vanwege iets dat ze zo had kunnen vermijden door haar gezonde verstand eens voor een keertje te gebruiken. De agenten waren werkelijk goede personen voor wie je hoopt dat ze hun doel kunnen bereiken, omdat ze dit verdienen. Angela’s “vrienden” daarentegen verdiende het soms gestraft te worden (buiten Gino en Rianne, die op zich nog wel meevielen) en Angela zelf kon me, ondanks dat ze het hoofdpersonage is, echt helemaal niet schelen; Ik vond haar en haar problemen gewoonweg saai.

Maar ondanks dit alles, concludeer ik dat het boek, Promille, oké was, maar ook niets meer dan oké; het was de verhaallijn over team Zuiderdrugs die het voor mij omhoog hield en me er, nog steeds met enige moeite op bepaalde momenten, doorheen sleurde, anders had ik het boek onmogelijk kunnen uitlezen.

Ik zou dit boek niet aanraden, tenzij verhalen over alcohol- of drugsproblemen je zeer interesseren, wat bij mij al sowieso niet het geval is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.