Een meisje, twee jongens door Anne Winkels

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Een meisje, twee jongens
Shadow
  • Recensie door een scholier
  • 2e klas vwo | 518 woorden
  • 6 augustus 2008
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
10 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
108

Boekcover Een meisje, twee jongens
Shadow
Een meisje, twee jongens door Anne Winkels
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

5. Recensie

Onmogelijke liefde is dat wel liefde?
1. Ik heb de boeken Tanja is verliefd van Nanda Roep en Eén meisje, twee jongens van Annie van Gansewinkel gelezen. Ik heb deze boeken gekozen, omdat het onderwerp liefde is en dat vind ik altijd heel leuk en interessant. Je komt te weten hoe anderen erover denken en hoe zij met de liefde voor anderen omgaan. Want liefde is liefde of het nou mogelijk of onmogelijk is of dat het nou meisje – jongen, Jongen - jongen of meisje - meisje is het blijft liefde. Even terug op die onmogelijk liefde. Daar gaat het eigenlijk wel in beide boeken over. Bij Tanja is verliefd is ze op de broer van haar beste vriendin. En dat kan natuurlijk niet. Bij Eén meisje, twee jongens is Monica op haar beste vriend Axel en is Axel op David die niet homo is dus dat lijkt me allebei wel onmogelijke liefde.

2. De manier van vertellen was in beide boeken niet moeilijk. Je kunt het gemakkelijk lezen, want ze schrijven in de taal die je nu ook hoort. Hier heb ik bijvoorbeeld zo’n stukje uit Tanja is verliefd gezocht: ‘als je niet op tijd een beha koopt, krijg je hangtieten hoor!’. Hangtieten is niet echt iets wat ze vroeger zeiden. En dit is volgens mij hoe ze daar spreken: ‘ze hep ’t effies moeilijk, Tan. Af en toe moet je d’r een beetje laten.’ Bij het boek Eén meisje, twee jongens was het gewoon normaal. Allebei de schrijfsters schreven in deze boeken in de tegenwoordige tijd en gewoon chronologisch. Ook de hoeveelheid bladzijdes was om te doen.

3. In elk boek worden de personages goed beschreven zo heb je bij Tanja is verliefd de volgende belangrijkste personen:
Marjan, Louisa en Sandro en natuurlijk Tanja. Zij hebben allemaal iets met elkaar gemeen. En dat is vriendschap. Tussen Tanja en Sandro kun je dat eigenlijk niet zeggen, want Tanja voelt iets voor Sandro maar hij is al op een meisje uit Friesland. Dus nu zie je de onmogelijke liefde. Bij Eén Meisje, twee jongens zijn de belangrijkste personen:
Monica, Axel, David en Luc. Ook hier is er vriendschap en liefde. Oftewel onmogelijke liefde, want Monica is bevriend met Axel en komt er na een tijdje achter dat ze iets voor hem voelt terwijl ze het met David heeft en Axel homo is. Omdat er steeds problemen zijn en het daarna weer goed komt blijft het interessant en boeiend om te blijven lezen.

4. Doordat je twee boeken hebt gelezen komt het onderwerp in beide Boeken goed naar voren. Het thema was liefde, waar vriendschap in verwerkt zat. Ik vond dat deze boeken allebei goed lieten zien wat de schrijvers met liefde bedoelde, namelijk dat verliefd zijn niet altijd even makkelijk is maar dat het uiteindelijk toch allemaal wel weer goed komt.

5. Ik vond de boeken mooi geschreven en echt voor mijn leeftijdgenoten. Er zitten herkenbare personages in en het boek blijft je boeien tot aan het eind. De mensen die dit thema ook altijd wel leuk vinden zou ik willen aanraden dit boek te gaan lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een meisje, twee jongens door Anne Winkels"