Stomp Out loud (Theater op dvd)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • Klas onbekend | 326 woorden
  • 26 augustus 2008
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
21 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

STOMP: OUT LOUD

Reinout


Waar: Op school bij muziek keken we de DVD van STOMP OUT LOUD.
Wanneer: Op 25 september 2006
Door: Steve McNicholas, Luke Cresswell, Mike Bove, Dashiell Eaves,
Raquel Horsford,Keith Middleton en Anthony Sparks
Oprichters en componisten: Luke Cresswell en Steve McNicholas

Het is toneel is afgewisseld met toneel en bepaalde thematische plaatsen.
De eerste scène is een grote steiger waar allemaal blikken en verkeersborden en ander afval dat je op een bouwterrein tegenkomt. Een bus komt vervolgens het TONEEL oprijden, het toneel zelf is niet echt speciaal ingericht, en is de aandacht vooral voor dans en getrommel.
De mensen dragen op het toneel geen speciale kostuums, maar wel als er een bepaald thema is gekomen, bijvoorbeeld ‘Herrie in de keuken’ iedereen draagt vuile vieze kokskleding.
Of bijvoorbeeld het ‘gebasketbal in de straten’. Op die manier is het leuk afgewisseld. Het leuke is dat er geen orkest is, en er geen echte muziekinstrumenten gebruikt worden, in plaats daarvan staat er een groepje met thematische voorwerpen een ritmisch geluid gemaakt, waar steeds meer bij komt en steeds ingewikkelder wordt, en wordt gecombineerd met dans, waardoor het echte ‘urban’ muziek wordt.

Er werd vooral bij het theatergedeelte met de bezems erg leuk gedanst, er werd goed gebruik gemaakt van elkaar (kring vormen, bezems doorgeven).  Deze manier van muziek maken is voor mij helemaal nieuw, ik vind het erg origineel. Vooral de thema’s zijn ook erg grappig, bijv een kok wordt op een grappige manier overdreven. En er bij het kaartspel wordt er heel overdreven een pokerface nagedaan, ook met basketballen wordt er muziek gemaakt, door stuiteren en er met de vingers op te tikken. Ook werd erbij gedanst alsof ze aan het basketballen waren.
Emotie: Bij het pokeren, zenuwachtig, en bij de koks zelfs een beetje bang. En over het algemeen: onrustig.

Conclusie:
ERG origineel, leuke thema’s, grappig, maar uiteindelijk duurt het net iets te lang, en heb je zoiets van, nu geloof ik het wel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.