Het verschil in tussen citroenzuur en soda

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • Klas onbekend | 160 woorden
  • 20 mei 1999
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
61 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

DOEL Het doel van deze proef is om uit te vinden wat er gebeurt als ik citroenzuur en soda (elk opgelost in water) bij elkaar doe.

VERWACHTING Mijn verwachting is dat het citroenzuur met de soda zal reageren en dat er dan een kleurverandering zal optreden.

BENODIGDHEDEN Pen/potlood, (zwart) papier, petrischaaltje, schepje soda, schepje citroenzuur, water.

WERKWIJZE Proef 6: Bij deze proef heb ik een dun laagje water in een pe-trischaaltje gedaan. Aan de ene kant heb ik een schepje citroenzuur in het water gedaan en aan de andere kant een schepje soda. Na een tijdje kwamen de twee oplossingen
samen en begonnen deze te bor-relen. De belletjes kwamen dichterbij het citroenzuur omhoog dan bij het soda.

CONCLUSIE Mijn conclusie is dat soda sneller oplost dan citroenzuur. Dit weet ik omdat de reactie (de belletjes) kwamen dichterbij het citroenzuur omhoog dan bij het soda, dit kwam doordat de opgeloste soda meer tijd had om zich door het bakje te verplaatsen.

REACTIES

H.

H.

Dat is echt een slecht verslag.

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.