Gips en zout

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • Klas onbekend | 356 woorden
  • 30 september 2003
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
37 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Proef: gips en zout 1 doel van de proef: Wat gebeurt er met water en zout. Wat gebeurt er met water en gips. 2 benodigdheden. - gedestilleerd water - spatel - zout - gips - reageerbuisje - reageerbuis rekje - trechtertje - driepoot - brander gaasje - porseleinen schaaltje - brander - gasslangetje - bril - filter 3 uitvoering. Zout in water. - Doet wat zout in het reageerbuisje ongeveer 1 spateltje. - Voeg daar ongeveer 1 kwart reageerbuisje water aan toe. - Schudt nu het reageerbuisje heen en weer zodat het zout gemengd wordt. - Houd de trechter boven een ander reageerbuisje en giet het ene buisje leeg door de trechter in het andere buisje. - Gooi het gefilterde water met zout in het porseleinen potje en laat het verdampen op de driepoot met de brander er onder. Gips in water. - doe wat gips in het reageerbuisje ongeveer 1 spateltje. - Voeg daar ongeveer 1 kwart reageerbuisje water aan toe. - Schudt nu het reageerbuisje heen en weer zodat het gips gemengd word. - Houd de trechter boven een ander reageerbuisje en giet het ene buisje leeg door de trechter in het andere buisje. - Gooi het gefilterde water met gips in het porseleinen potje en laat het verdampen op de driepoot met de brander er onder. 4 waarneming zout in water. Als je het zout en het water gaat schudden komen er wat kleine witte spikkeltjes in het water te zitten. Als je het mengsel door de filter heen giet blijf het zout in de filter hangen. Als je het dan gaat verwarmen verdampt het water en blijft er een wit laagje achter in het schaaltje. Gips in water. Als je het gips en het water gaat schudden wordt het water wit. Als je het mengsel door de filter doet gaat alleen het water er door. Als je het dan gaat verwarmen blijft gaat het verdampen en komt er een wit vliesje in het porseleinen potje te liggen.
5 conclusie de filter kan waarschijnlijk het gips minder goed tegen houden dan het zout want als je het gaat verwarmen blijft er nog een wit vliesje achter dit ziet er uit als gips.

REACTIES

C.

C.

Ik heb een vraag, waar ik niet uit kom en jullie waarschijnlijk een antwoord op weten. Mijn hobby is om van gips beeldjes te maken. Dit doe ik door gietgips in een mal te gooien, deze te laten drogen, uit de mal drukken en verder laten drogen. Ik doe dit met het Modelgips van Krone. Nu is het zo, dat er één van de mallen te smal is en het gips dus breekt bij het uit de mal drukken na 24 uur drogen in de mal. Nu is mijn vraag op welke manier en hoeveel graden moet ik het gips verwarmen, zodat het opnieuw met water reageerd. Mijn bedoeling is dus om het "gebroken" gips te hergebruiken. Ik heb op Google gezocht, maar kom er niet verder mee. Ik heb alleen gelezen dat door verhitting het gips opniew gebruikt kon worden. Maar kan ik dit gewoon in de oven in de keuken doen of in een pan op het gasfornuis of het ik hier speciale middelen voor nodig, zodat ik het eigenlijk niet thuis kan doen? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast hartelijk bedankt. Vriendelijke groeten Cherie.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.