Gasdruk

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 4e klas vwo | 158 woorden
  • 13 april 2001
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
101 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Onderzoeksvraag:

Wat is het verband tussen de gasdruk p en het volume V in een bepaalde ruimte. Hypothese: Wij denken dat als het volume V van een bepaalde ruimte kleiner wordt dat de gasdruk p groter wordt. Werkwijze:

- Onafhankelijke grootheid: gasdruk p - Afhankelijke grootheid: Volume V Benodigdheden:

- Gasdrukmeter - Gas

We hebben gas in de gasdrukmeter laten lopen en het volume in stapjes van 2.5cm x Ĉr2 verminderd. Toen hebben we de gasdruk p gemeten. De resultaten hebben we verwerkt in een tabel en in een diagram.

Meetresultaten:

Volume V (cm3) Gasdruk p (Bar) V/p=c

20.0 1.00 20.0

17.5 1.12 19.8

15.0 1.32 19.6

12.5 1.60 20.0

10.0 1.95 19.5

De gemiddelde constante van het volume V en de gasdruk p is 19.8. Het diagram staat onder aan deze pagina. Conclusie:

Tussen het volume V en de gasdruk p bestaat een omgekeerd recht evenredig verband. Als het volume V N maal zo groot wordt dan wordt de gasdruk p N maal zo klein. Onze hypothese is dus reeds bevestigd.

REACTIES

T.

T.

kan je mij alsjeblieft een schets van jou diagram over gasdruk sturen en over de valbeweging want ik ben helemaal de weg kwijt

21 jaar geleden

S.

S.

waar kan ik meer informatie over natuurkunde vndn mr liefs over gassen heb het egt dringent ndg ht s m laaste rep en hb tenminste veel uitlg ndg en de manier hoe ik me opdrachtn makkelijker kan begrijpen en oplossen.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.