Marketingmix: Nike

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 270 woorden
  • 23 juli 2008
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
66 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Marketingmix : Nike

Promotie:


Nike doet niet echt aan marketing, ze maken weinig reclame. De meeste reclame maken ze door goede atleten met hun schoenen te laten lopen. Deze atleten zorgden voor de naamsbekendheid door mond-op-mond reclame. Deze vorm van marketing is een groot succes! Ook geven bekende sporters “klinics” ( lessen ) aan beginnende sporters, natuurlijk met Nike artikelen.

Prijs:

Bij Nike zijn de prijzen van sportschoen heel verschillend. Bij de meeste winkels koop je sport schoenen rond de 20 á 30 euro. Maar bij Nikes verschillen de prijzen van 30 tot 150 euro. De dure schoenen zijn meestal heel sterk, en de goedkopere versie is van een wat mindere kwaliteit.

Product:

Nike heeft een schoen op de markt gebracht met een speciale zool. Deze schoen is de best verkochte trainingsschoen van de VS geworden. Later kwam Nike met een mooie vrijetijdsschoen. Helaas! Bijna niemand kocht die schoen. Dat kwam omdat een ander merk: Reebok een veel mooiere schoen op de markt bracht. De schoen van Nike had wel meer kwaliteit, maar toch werd hij veel minder verkocht dan de Reebokschoen. Omdat de jeugd namelijk heel kieskeurig is als het gaat om de vorm, kleur en het imago van het product. En Nike’s doelgroep is de jeugd dus, ze moeten meer doen aan het uiterlijk van de schoen, als ze meer schoenen willen verkopen!

Plaats:


Nike’s schoenen kom je in de hele wereld tegen. Een paar voorbeelden: In Europa, Zuidoost Azië, Japan, Australië, Indonesië, India, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Alle schoenen moet zo goedkoop mogelijk worden gemaakt. Er zijn winkels die veel schoenen verkopen, dus ook Nikes maar, er zijn ook winkels die alleen Nike schoenen verkopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.